Reklama

Reklama

Idiot na cestách

(seriál)
  • Velká Británie An Idiot Abroad

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Ricky Gervais a Stephen Merchant říkají, že Karl Pilkington je kulatý, dutohlavý blbeček na úrovni šimpanze, klaun a idot. Ve skutečnosti jsou ale dobří přátelé. Jen si z něj rádi dělají legraci. A pořad Idiot na cestách je zatím nejdražší způsob, jak si z něj utahovat. Posílají ho zhlédnout nových sedm divů světa a nechávají ho zakusit věci, které by normální "zápaďan" nikdy neudělal. Díky tomu vznikl naprosto netradiční dokument, ve kterém můžete vidět divy, jaké opravdu jsou a jaké prostředí jim přiléhá. Mnoho informací se o nich nedozvíte, ale zato zjistíte, jaké to je, muset sníst žábu, sedět v autobuse plném plivajících lidí do pytlíku, jet několik hodin na velbloudu, bydlet ve věčně hlučných městech nebo džungli, a to vše s komentáři člověka, který opravdu nerad opouští své pohodlí a právě toho se mu vůbec nedostává. (sluppka)

(více)

Recenze (68)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Geniální koncept dokonale zrealizován. Člověk neví, co je nahrané a co skutečná snaha Rickyho + Stephena Karla na cestách vykolejit. Karl má občas skvělé hlášky a ZDALEKA není tím imbecilem, za kterého jej pořad vydává. Naopak si myslím, že je to geniální komik, který už hodně známé duo Merchant - Gervais výborně doplňuje. Hodně jsem se bavil především v poslednách dílech sérií, ve kterém je Karl zpět v Británii. Některé "bilanční" rozhovory a hlášky jsou prostě úžasné...včetně Karlova revolučního vynálezu:-) ()

Callas 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky trojky Gervais, Merchant, Pilkington samozřejmost! Pro ostatní možnost podívat se na sedm divů světa z trošku jiného pohledu. A to z pohledu možná osmého divu světa, kterým je Karl Pilkington. Představte si, že pošlete kolem světa člověka, který prohlásil věty jako: “Why didn't evolution make a giraffe good at carpentry so it could build a ladder?” :) ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Na Karlovi je mi sympatické, že nemá vůbec smysl pro turismus. Jeho cestování je tudíž samá stížnost, údiv nad tím, co velkolepého považují ostatní nad něčím, co mu vlastně vůbec nepřijde zajímavé, je věčně otrávený a brblající. A to mě kupodivu docela bavilo. Čínani mu přišli mimo, protože za pouliční pochoutku považovali žáby, škorpiony nebo vajíčko s již vylíhnutým embryem. A na veřejných hajzlech neměli dveře. Tedy oni tam neměli ani toaleťák. Jdete se vychcat a do periferního vidění vám kadí číňan. Bez toaleťáku vyřeší finální záležitost (nechci vědět jak!) a pak jde vařit vedle do restaurace. Karl je možná idiot, ale pomohl mi si uvědomit, že tahle asijská mentalita je mi opravdu hodně vzdálená. Už nikdy si nedám jídlo v čínské restauraci. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

An Idiot Abroad je velice zvláštní počin. Na cestopis se tam toho moc nedozvíte a na komediální seriál tomu chybí scénář. Je to spíš taková cesta myslí Karla Pilkingtona, která je zprostředkována pomocí "božích" zásahů pánů Merchanta s Gervaisem. Nutno však říct, že se jedná o cestu nanejvýš zajímavou a zábavnou. Myšlenkové pochody tohoto člověka jsou někdy opravdu neskutečné. Oblíbené díly: 1x02 - India, 2x02 - Trans-Siberian Express, 2x07 - Climb Mount Fuji, Karl Comes Home 1 a 2, ()

Nin 

všechny recenze uživatele

(Po první řadě) Překvapivě výborná věc. Karl Pilkington mi je opravdu sympatický svou povahou - je poměrně přízemní, rád rozumuje a hláškuje (nebojte se, velmi často dobře ví, co dělá), ale zároveň má hodně optimistický přístup k životu, takže se nejedná jen o nějakého kňourala na český způsob. Jeho vnímání divů světa je naprosto ojedinělé v tom, že vám a hlavně ani sám sobě nevěší bulíky na nos o tom, jak to je "úžasný" a "neskutečný" - je to prostě třeba jenom obří kus šutru, kolem kterýho se točí stovky turistů a jejich odpadků. Někdo ho může vnímat jako "prostoduchého", já si myslím, že je to neskutečně fajn člověk, který ve své přízemnosti dokáže objevovat a hodnotit věci na takové úrovni, které mnoho jiných lidí, co si myslí, jak jsou přemýšlivý a mají otevřenou mysl, nikdy nedosáhnou. Historka na závěr: "Na jednom konci byli motorkáři Hell's Angels. Chtěl jsem být jako oni, vypadali tak drsně, ta kůže a tak... Možná to není pravda, ale máma mě odradila, když říkala, že když chce být někdo členem Hell's Angels, tak si musí nas*at do gatí a nosit je celý týden. ... Táta říkal, že by se k nim měla tetička Nora přidat." (8/10) ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama