Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Já bych měl jen jednu otázku k tomuhle uboze povrchnímu homovideu - prosímvás pí Hníková, ty české titulky překládající slovenštinu tam jsou proto, že jste tak hloupá, nebo si děláte ze stáda srandu, nebo prostě šlo jen o další zdůvodnění navýšení nákladů na výrobu? . . . Jinak je mi docela líto nejen protagonistů, co jsou ochotní kvůli trošce toho zviditelnění dělat ze sebe se vší vážností veřejně takto blbce, ale i zoufalců, co šli na tuhle ubohost do kina a pak se teda jako smáli a že se jako bavili, aby si přihřáli zas jednou na cizí účet své šosácky zvlhlé egíčko, že oni jsou nad věcí a přece se svými partnery a partnerkami a ev. hloupými (dnes díky analýze "DNA" snadno zjistitelnými často kukaččími, že... ...lekrace!... %-) smrady jsou na tom nějak o moc líp. Protože d.m.s.n. se >normální< člověk přece u takové srágory nemá nad čím bavit a čemu se smát. Ale tupé stádo stejně stádem zůstane, chápu... . . . A jen tak mimochodem - tady na č.s.f.d. pokrytecky místní stádo posílá každou realityšou málem do odpadu a přitom tahle ubohost je proti oněm formou i obsahem naprosté dno, na kterém si sebeblbější >rešeto< formou i obsahem krásně zahnívá. Tak čemu tady dáváte lidičky ty hvězdičky? 8-o . . . Howgh. - - - P.S. Docela zajímavé je pozorně sledovat závěrečné titulky, kdo všechno tohle jakože >produkoval< a z kemoušské čudlárny si na tomhle naparazitoval! Tak ještě že máme ty >státní fondy< , že... - - - P.P.S. A k tomu termínu "sociální inženýrství" - uvedenému v marketingovém blábolu coby "obsah" filmu - doporučoval bych vytrendovaným intochům, aby si ujasnili pojmy, než je někde takto vypustí! Viz http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/socialni-inzenyrstvi (Ejhle kouzlo nechtěného! Více si k tématu vygůgli dle potřeby a chuti každý sám...) - - - P.P.P.S. A ještě - jak tu čtu v komentářích ta moudra některá - k té >dokumentární nestrannosti< - d.m.s.n. byla H. s panem starostou pečlivě domluvená a stran jeho aktivity vše jelo dle scénáře, byť se blb choval jako blb! Myslím, že taky dostal honorář za to, že udělal ze svých spolutragiků totální blby. Že to trouboffskému divactvu nedochází, je jen důkaz, jak už je to naše stádo vycválané, všemi těmi tušašskými sračkami, vydávajícími se za >dokumentární filmy< - ale možná by vám milí mudrlanti ledacos došlo, kdybyste pečlivě sledovali i ty závěrečné titulky. Jsou to takové provařené pražskočudlí party, >žánrově< parazitující na veřejných penězích >na tu kultůru< (sic!)... Ale co já tady budu zadarmo dělat igitátora, že... °-/ - - - - - (Poprvé a naposledy ze >stupijních< důvodů sledováno na 13.10.2011 >shnilém prostoru< , hnivnocení 805., znechucený hnimentář zde jako devětasedmdesátý - 13.10.2011) ()

MaxipesFik 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem se zděsil, proč jsou ve slovensky mluveném filmu české titulky. Ale velmi brzy jsem to pochopil. Není to ani Bratislava ani Martin, octneme se mnohem, mnohem dál na východ - nejen jazykově a nejen geograficky. Pro spravedlnost je však třeba dodat, že obdobné "folklorní" prvky by bylo možné najít i v českých a moravských vesnicích; starosta, to je však světový unikát! Teď více k filmu filmově: myslím, že se Hníkové geniálně podařilo postihnout náladu a vymodelovat obraz jedné kuriózní vesnice kdesi pod Vihorlatem. Hmatatelnou absurditou a trapnosti vytváří jakýsi dokumentární analogon k majstrštykům české nové vlny (Hoří, má panenko, Ecce homo Homolka). Film má samozřejmě několik hluchých míst, ale ty vyváží minimálně stejný počet strhujících úseků a přiznám se - ač to není vůči protagonistům příliš hezké - dostal jsem při něm několik nekontrolovatelných záchvatů smíchu. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokumentární práce Eriky Hníkové mi nepřipadá fér, neboť Nesvatbov stvořila na bázi sprosté reality-show a svým pražským elitářským pohledem nechává diváky přiživovat se na civilizačním vyloučení a neštěstí lidí v zapadlé slovenské vísce. Ano, jistě, starosta obce Zemplínske Hámre je skutečný exot a jak trefně podotýká jedna z obyvatelek Hamrů, chová se farštěji než místní farář. Dívat se s lehkým srdcem či nedejbože se smát smutným postavičkám jejího dokumentu mi ale mé sociální cítění nedovolilo. Bylo mi těch (ne)dobrovolných hrdinů strašně líto, hlavně při vědomí, že aniž to zřejmě sami tuší, někdo z velkého města se jim v kinosále či u televizoru směje. Ono totiž záleží velmi moc na optice, jakou daný jev zkoumáte. Mudruje-li samozvaný sociální mesiáš o tom, že Země a lidstvo pomalu vymírá, stačí se malou změnou rastru lehce dobrat opačné globální pravdy - vždyť lidstvo se naopak na Zemi přemnožuje a z tohoto pohledu je dobře, že se lidé (tedy alespoň na slovenském venkově) nesezdávají a nemají děti. (Je to samozřejmě optikou tohoto dokumentu za vlasy přitažená sentence.) Co ale vlastně chtěla režisérka svým dokumentem říci? Z jejího celovečerního dokumentárního filmu se jako divák dozvím tak strašně málo, že mi to k nějakému rozvinutí úvah o existenci (celo)společenského fenoménu nestačí ani omylem. Snad jen to, že v jedné zapadlé dědině kdesi na sousedním Slovensku mají až přehnaně agilního starostu. PS: Ty české titulky byly vážně tak nutné? ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Neškodí čas od času z DiCapriových snů, věčného kolotoče sitcomů a lá The Big Bang Theory a intelektuálních cvičení typu Nevinnost odskočit si do zapadlé slovenské vesnice, kde řeší problémy vskutku reálné, až přízemní :-) Uklidňující, místy až relaxační tempo tak trochu vypovídá i o tepu života Hamer, které, s prominutím, z místního pohledu vypadá místy až děsivě....zapomenutě....osaměle....jako ti staří mládenci.... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na přírodovědecké fakultě jsem absolvoval předměty Populační politika a Populační teorie. Činnost starosty není tak legrační, jak by se mohlo stát. V roce 1999 byl u nás průměrný věk žen, které vstoupili do manželství 21 let. Na Slovensku ještě méně, v počátku devadesátek 18 let. Nyní je to přes třicet. Moje profesorka na předmět Náhradní rodinná péče říkala, že v roce 1999 rodila až v 27 letech a chodili se na ní v porodnici sestřičky dívat jako na raritu. nyní se na raritu chodí dívat až na 40 leté ženy. Západní společnosti vymírání řeší importem pracovní síly z Afriky a islámských zemí. Podle prognózy jich EU bude do roku 2050 potřebovat 70 milionů. Podle předpovědi českých demografů má okolo roku 20150 vymřít poslední česká žena. Na Slovensku to samé. Nenápadně nás nahrazují Ukrajinci. V místě mého bydliště jsou sympatičtí. Z tohoto vážného úhlu pohledu je třeba dokument sledovat a nepovažovat pana starostu za svéráze a samorosta. Taneční zábava v kulturáčku byla moc hezké i nápad s loterií. Možná se měli pokusit orgové přivézt cizí lidi, protože v těchto vesnicích se skoro všichni jmenují Doškové a komu se nelíbí typ Došková, tak má smůlu. Můj oblíbený psycholog v oblasti manželského a rodinného poradenství Jeroným Klimeš říká, že dřív stačilo si s někým na zábavě zatancovat a hned s toho byla svatba. Dnes musí muž ženě posílat sms s emotikony a dlouho se snažit. Vesnice okolo Sniny na východním Slovensku znám z botanické exkurze na Vihorlatu a z účasti na slavném rockovém festivalu na Sninských rybnících Rock pod Kameňom. Místní lidé jsou přátelští a kraj je moc hezký s čistým vzduchem. V závěru dokumentu dostane divák bonus letu vyhlídkovým balonem nad tímto překrásným krajem. ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama