Reklama

Reklama

Mladá žena, která trpí hraniční poruchou osobnosti, vyhraje v loterii. A k velkému zděšení svých rodičů, terapeuta, bývalého manžela homosexuála i místní televizní stanice investuje výhru do svého celoživotního snu stát se novou Oprah. Co se stane, když mladá žena trpící hraniční poruchou osobnosti vyhraje v loterii? Alice Kliegová (Kristen Wiig) kupříkladu přestane brát léky a koupí si vlastní televizní pořad. Po vzoru nesmrtelné Oprah Winfrey na veřejnosti pere špinavé prádlo a sdílí svůj osobitý názor na vše od výživy přes vztahy až po kastraci domácích mazlíčků. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (41)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal hlavně proto, že tam hraje Kristen Wiig. Ta mě zároveň poslední dobou přesvědčuje, že je výbornou herečkou a tady si to vysloveně užila. Příběhově už je to horší, protože se ve filmu mluví o Oprah, bohu, osudu a podobných věcech a to mi tak nějak nesedí. Jako nápad je to ale každopádně zajímavý. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Welcome To Me" je celkom príjemne sledovateľný a osviežujúci film s fantastickou Kristen Wiig v hlavnej role. Prvá polka filmu bola fantastická, vtipná, uvoľnená a veľmi dobre sa sledovala. Najmä odtiaľ prichádzala všetka komédia. V druhej polke to nejde dole vodou, ale je podľa mňa trošku menej zaujimavá. Tvorcovia chcú dať do popredia hlavnú myšlienku, ktorá je pekná, no na druhú stranu je tu pár scénok, kde som si nebol istý, či nešli trošku ďaleko. Plus je film asi oveľa smutnejší než je nutné. Ale zase je dobré vidieť, čo Alicina šou spôsobí jej priateľstvu s Ginou. Som rád, že som film videl, a možno si ho niekedy pozriem aj znovu. Ide podľa mňa o dobrý kúsok, na ktorý som sa rád pozrel. A možno by som sa k nemu aj v budúcnosti vrátil. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že se tímhle způsobem upozorňuje na jednu specifickou nemoc, je rozhodně chvályhodné. To, že zde Kristen Wiig podává další ze svých skvělých výkonů je také pozitivem filmu. Jenže to je tak všechno, co mě na tom zaujalo. Ten příběh je takový těžko přístupný a popravdě je to vlastně docela klišovité, jen ozvláštněné možností, že se to někomu stát může. Nebo že je alespoň v podobném stavu mysli. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Přátelství za sedm mega. Tak lacinou disneyovskou pointu si dospěle tvářící film nezaslouží. Wiigová přehrává a komplikovanému charakteru své postavy nerozumí (vykreslení člověka s poměrně závažným duševním onemocněním jako "milého, smutného klauna" mě snad až uráží), znuděný Robbins předepisuje Abilify, diagnózový mariáš. Nesmysl kam se podíváš. Komedie k zbláznění nudná. Dramatické situace k smíchu. Ojoj, tak tady něco nehraje. A navrch teplouší romance. Na tyhle "good looking" filmečky oscilující mezi hollywoodskou velkolepostí a tvůrčí nezávislostí začínám být poněkud alergický. Zde totiž nenajdete onu velkolepost a už vůbec ne inteligentní scénář. Film, který uvedl do maniodeprese mě. Kastrovat domácí zvířenu v tólkšou snad není možno ani v zemi neomezených možností. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Před Kristen teda klobouk dolů. K zapamatování byla už ve Walterovi , ale tam přece jen její role zase až tak hlavní nebyla. Tady tahle velmi sympatická herečka ukázala, že není jen hezká ozdoba, po boku slavnějšího partnera, ale že dokáže zahrát i jiné role a všechny ostatní odsoudit do role přísedících. I v téhle nelehké úloze obstála a dokázala že se s ní musí do budoucna určitě počítat. Aneb když máš svůj sen, běž za ním, možná to i vyjde. Bez ohledu na Tvůj zdravotní stav. Za pokus to stojí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v červenci 2013 v Los Angeles a pokračovalo ve městě Indio v Kalifornii, v srpnu se poté filmovalo v Palm Springs. (Patw)
  • Herečka, ktorá hrá mamu Kristen Wiig, je v skutočnosti mama režisérky filmu. (dwdb)
  • Hlavní postava ve filmu několikrát zmíní poruchu, jíž trpí. Nejdřív prohlásí, že se jedná o disociativní poruchu, následně bipolární poruchu a poté hraniční poruchu osobnosti. Každá z těchto diagnóz je ovšem úplně jiná a nelze je mít souběžně. (Morrighan)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama