foto

Loretta Devine

  • nar. 21.8.1949 (69 let)
    Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Loretta Devine se narodila 21. srpna 1949 v Houstonu, v Texasu. Její matka, Eunice O'Neal pracovala jako kosmetička, otec, James Devine pracoval v laboratoři. Hodně vystupovala jako roztleskávačka na střední škole George Washington Carver High School. Vystudovala vysokou školu University of Houston, obor bakalář svobodných umění a na škole Brandeis University obor magistr umění a divadlo.

Loretta na sebe upoutala pozornost v muzikálu Dreamgirls, který se hrál na Broadwayi. Muzikál měl premiéru 20. prosince roku 1981 a shledlo ho přibližně 1500 diváků. Poté následovaly menší role ve filmech jako například MALÝ NIKITA, nebo STANLEY A IRIS. S Vickilyn Reynolds si také zahrála v seriálu SUGAR AND SPICE.

Větší roli získala až v roce 1995 a to v komedii AŽ SI VYDECHNU. Zde si zahrála po boku Whitney Houston a mimo jiné za svou roli získala cenu NAACP Image Award. S Whitney Houston si poté zahrála ještě ve filmu KAZATELOVA ŽENA.

V roce 2000 hrála Loretta učitelku Marlu Hendricks v seriálu BOSTONSKÁ STŘEDNÍ. Nadále také hrála ve filmech JMENUJI SE SAM, či CRASH, který v roce 2006 vyhrál Oscara za nejlepší film. Zahrála si také v seriálu CHIRURGOVÉ roli Adele Webber, ženu doktora Richarda Webbera.

Dawid199

Herecká filmografie

Filmy

2018 Always & 4Ever
Behind the Movement (TV film)
Jingle Belle (TV film)
Sierra Burgess Is a Loser
2017 Naked
2016 36 Hour Layover
Caged No More
Grandma's House
Ledová sezóna
2015 Back to School Mom
Chapter & Verse
For the Love of Ruth
2014 Comeback Dad
The Sound and the Fury
To nejsi Ty
Vítejte u mě
2013 A Very Larry Christmas
In the Company of Friends (TV film)
Khumba
Teachers (TV film)
2012 In the Hive
2011 Politics of Love
Velký skok
Čivava z Beverly Hills 2
2010 For Colored Girls
Horší než smrt
Legally Mad (TV film)
Madea's Big Happy Family
Šťastný los
2009 Jarní prázdniny
Synku, synku, cos to proved
2008 První neděle
Čivava z Beverly Hills
2007 Cougar Club
Společné Vánoce
2006 Dirty Laundry
Dreamgirls
Life Is Not a Fairytale: The Fantasia Barrino Story (TV film)
2005 Královské výkupné
2004 Crash
Woman Thou Art Loosed
2002 Baby of the Family
Book of Love: The Definitive Reason Why Men Are Dogs
Script, The
2001 Jmenuji se Sam
Přichází království nebeské
2000 Best Actress (TV film)
Po čem ženy touží
Punks
Píseň svobody (TV film)
Temná legenda 2
1999 Breaks, The
Jackie's Back! (TV film)
Lillie
Láska zabíjí
Operation Splitsville
Podivné prázdniny (TV film)
Černá Carmen Dorothy Dandridge (TV film)
1998 Alyson's Closet
Temná legenda
Život v deltě
1997 Clover (TV film)
Don King: Jenom v Americe (TV film)
Gangster
Holka k nakousnutí
The Price of Kissing
1996 Kazatelova žena
Nejtvrdší zápas (TV film)
1995 Až si vydechnu
1994 Krutá pravda
1993 Amos & Andrew
The American Clock (TV film)
1992 Caged Fear
Spolužáci
1991 Colored Museum, The (TV film)
Skvělý život
1990 Stanley a Iris
1989 Heart and Soul (TV film)
Parent Trap III (TV film)
1988 Malý Nikita
Nenechavé prsty
Vražda Mary Phaganové (TV film)
1983 Anna to the Infinite Power (TV film)
1981 Will

TV seriály

2018 Love Is_ (TV seriál)
Nuri and Yasir (E01)
Drazí běloši (TV seriál)
Chapter VII (S02E07)
2017 Lovci duchů (TV seriál)
Patience (S13E03)
2015 Nubbin & Friends (TV seriál)
The Carmichael Show (TV seriál)
Sirens (TV seriál)
Balls (S02E10)
2014 Sirens (TV seriál)
Till Jeff Do Us Part (S01E07)
The Finger (S01E06)
Agentura Jasno (TV seriál)
1967: A Psych Odyssey (S08E06)
2013 The Doc Files (TV seriál)
Turbo R.A.Ke.Ta. (TV seriál)
Laskavý dotek (TV seriál)
What Part of No? (S02E10)
Save a Horse, Ride a Cowboy (S02E09)
Heaven's Just a Sin Away (S02E08)
další epizody (10)
Chirurgové (TV seriál)
Začít od začátku (S09E10)
2012 Laskavý dotek (TV seriál)
Past Is Prologue (S01E10)
Acting Up (S01E09)
Games People Play (S01E08)
další epizody (10)
Soul Man, The (TV seriál)
Cleveland show (TV seriál)
Mama Drama (S03E21)
Chirurgové (TV seriál)
Utíkej, holka, utíkej (S09E09)
Dívka beze jména (S08E20)
Protichůdné názory (S08E16)
další epizody (5)
2011 Doktorka Plyšáková (TV seriál)
Glee (TV seriál)
Původní píseň (S02E16)
Chirurgové (TV seriál)
Dlouhá cesta zpátky (S07E19)
Gangsteři se skalpelem (S07E17)
Jsme zodpovědní? (S07E16)
další epizody (4)
2009 Párty na klíč (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Vzpomínky na minulost (S06E09)
Do temnot půjdu za tebou... (S05E17)
Odložené případy (TV seriál)
Duše (S07E04)
2008 Eli Stone (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Studie svobody 2/2 (S04E17)
Doktor v hlavě (S04E14)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Jádro pudla (S04E04)
Copak jsme neměli skoro všechno? (S03E25)
Zkouška (S03E24)
další epizody (4)
Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Math (S02E21)
Everybody Hates Dirty Jokes (S02E20)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Dnes přišel čas (S03E01)
Nemůžeme za to, koho milujeme (S02E26)
Konec světa - 2 část (S02E17)
Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Funerals (S01E17)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Co je moc, to je moc (S02E02)
Lovci duchů (TV seriál)
Home (S01E09)
2004 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Eighty-One (S04E15)
Chapter Eighty (S04E14)
Chapter Seventy-Nine (S04E13)
další epizody (5)
2003 Divoká karta (TV seriál)
Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Seventy-Six (S04E10)
Chapter Seventy-Five (S04E09)
Chapter Seventy-Four (S04E08)
další epizody (24)
2002 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Fifty-Two (S03E08)
Chapter Fifty-One (S03E07)
Chapter Fifty (S03E06)
další epizody (23)
2001 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Twenty-Nine (S02E07)
Chapter Twenty-Eight (S02E06)
Chapter Twenty-Seven (S02E05)
další epizody (21)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Eight (S01E08)
Chapter Seven (S01E07)
Chapter Six (S01E06)
další epizody (8)
Ally McBealová (TV seriál)
Já to přežiju (S03E17)
1999 The PJs (TV seriál)
1990 Sugar and Spice (TV seriál)
1987 A Different World (TV seriál)

Dokumentární

2019 Horror Noire: A History of Black Horror
2018 Broadway: The Next Generation
Urban Legacy: The Making of Urban Legend
2016 Classic Hollywood Cinemas
2009 Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000
2001 Intimate Portrait: Lela Rochon (TV film)

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
1994 Good Morning, Texas (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace