Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co mají filmy Casablanca, Ohnivá sedla a West Side Story společného? Kromě toho, že jsou populární, tak jsou Knihovnou Kongresu považovány za kulturně, historicky nebo esteticky významné a jsou zapsány na seznamu Národního filmového registru. These Amazing Shadows vypráví o historii a důležitosti Registru. Současný seznam zahrnuje přes 550 filmů různých žánrů - dokumenty, avantgardu, hollywoodské klasiky, týdeníky a němé filmy. These Amazing Shadows ukazuje, jak nám "americké filmy říkají tolik o nás ... ne jen to, co jsme udělali, ale to, co jsme si mysleli, co jsme cítili, o co jsme usilovali, co jsme si nalhali." (acsmp)

(více)

Recenze (3)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete nahlédnout pod pokličku tomu, co se v daném čase odehrávalo našemu lidskému druhu, podíváte se na film. Parádní dokument, který Vás provede historií filmu samotného a současně Vám představí mnoho filmů, patřících do Národního filmového registru (Národní filmový registr vybírá každoročně 25 kulturně, historicky a esteticky‘ významných filmů, které by měly být zachovány pro další generaci.), takže Vám v podstatě v hodině a půl vysvětluje, proč jste si filmy tak zamilovali. Naleznete zde mnoho velkých filmových milníků a senzací a zároveň pro Vás tento dokument může sloužit jako inspirace v tom, na který film byste se rozhodně neměli zapomenout podívat. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Neopisatelne dobry dokument, velmi sa mi pacil, tak sa mi zda ze som ani nedychal. Emocie z filmov boli silne, hudba vyborna. Krasne spomienky, a kopa inspiracie. A hlavne pre nevedomych: aspon viete co je NFR. ()

Reklama

Reklama