Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

HArna 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem filmu je Willem Dafoe, který to tahá nahoru. Zápletka filmu, do které ani nepočítám hon na tygra mě absolutně nezajímala. Možná kdyby se film soustředil pouze na hlavního hrdinu a nezabýval se zbytečnostma (rodina - ano je to tak - je zbytečná) by možná film byl daleko lepší. Takhle je to průměr. 50% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Přes 100 minut čisté nudy. Nic se tu neděje, i když pokud jde o mně, já se na Willema Dafoea můžu dívat dlouho….ale…průšvih je pro mě to, co nakonec udělal - teda, jeho postava. Můžu si samozřejmě domyslet proč asi, ale stejně mi to kulhá a nedává smysl. A když se tohle všechno dá do kupy, vznikne velmi svérázný a těžko uchopitelný film. Ještě že ta krajinka je tak pěkná… ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Režisérský debutant Daniel Nettheim natočil vynikající, skvěle vygradovaný dobrodružný film, jemuž žánrové propojení s rodinným dramatem vůbec neškodí. Naopak vás závěr chytne za srdce, takže rázem jsou pryč počáteční menší rozpaky a převládá pocit hodně příjemného filmového zážitku. ~ V poklidném tempu plynoucí snímek, natočený podle stejnojmenného románu australské spisovatelky a režisérky Julie Leigh, divákovi nabídne nejen pátrání po (ne)existujícím tasmánském tygrovi, ale i mimořádné záběry z nádherné tasmánské přírody a neméně interesantní děj spojený s osudem (neúplné) rodiny, u níž na své misi lovec Willem Dafoe (v hlavní roli) bydlí. Za zmínku stojí i filmová hudba. (Mimochodem, Morgana Davies rozhodně moje nejoblíbenější dětská herečka. Má talent na rozdávání! Doporučuji L' Arbre.) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLEDÁŠ NĚCO, CO JE VĚTŠINOU POVAŽOVÁNO ZA VYHYNULÉ. TASMÁNSKÝ TYGR - NEJVZÁCNĚJŠÍ A NEJNEPOLAPITELNĚJŠÍ TVOR NA ZEMI A TY MUSÍŠ ZÍSKAT BIOLOGICKÉ VZORKY: KREV, KŮŽI, CHLUPY, ORGÁNY“..... /// Přírodopisný nadšenci budou mít rozpolcený pocity. Záběry a atmosféra tasmánský přírody kurvený amorálním posláním lovce, který nezabíjí kvůli potravě, ale pro prachy. Ovšem přírodní rezervace a její krásy a nástrahy tvoří (bohužel) jen část příběhu. Ještě tu jsou ekologičtí aktivisti, nasraní domorodci, fakt, že po lesích může běhat ,,hafo“ stejnejch lovců a ,,fenka se dvěma svištěma“, kvůli který může zase nastat jinej problém. Prostě je toho moc, co nám chtějí tvůrci říct. Celkem mě to baví (pro jednou) i když nejlepší je, když je lovec v lese. Přes všechnu tu roztříštěnost je to ale film ,,o něčem“ a na mě to, co chtěl říct, celkem zapůsobilo. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu od autorky a režisérky ,,Šípkový Růženky“ Julie Leigh číst nebudu. 2.) Miluju přírodu, kde člověk zmizí lehce jako ....třeba hovno. 3.) Myslím si, že Tasmánskýho čerta najdu v pekle. 4.) Thx za titule ,,karis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tasmánie opravdu nádherná, Willem Dafoe zadumaný, živý tasmánský čert (aka ďábel medvědovitý), děj žádný. Honba za tasmánským tygrem (resp. vakovlkem tasmánským či tasmánským vlkem) byla jen záminka, jak Dafoea na tento krásný ostrov dostat. Vedlejší rádoby děj okolo matky s dětmi naprosto nezvládnutý, závěr naprosto patetický.. škoda, docela promarněná šance. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)
  • Film byl natočen podle románu "The Hunter" od australské spisovatelky Julii Leigh. (Mafyn)

Reklama

Reklama