Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V súťaži žien v stolnom tenise čelia proti sebe hráčky z Južnej a Severnej Kórey. Stáva sa to po prvýkrát od rozdelenia Kórejského poloostrova. O šesť mesiacov neskôr sa v Busane pripravuje Jung-hwa na 41. Majstrovstvá sveta v stolnom tenise, ktoré sa budú konať v Chiba v Japonsku. Okrem toho je pod veľkým tlakom kvôli zdraviu svojho otca. Pred odchodom jej oznámia, že Severná a Južná Kórea budú súťažiť spolu ako jeden tím. Po rôznych hádkach, sporoch, rivalite a podozrievania sa napokon hráčky spoja. Tieto dve mladé ženy nakoniec ukážu svojim ľuďom i svetu, že tímová práca môže zahnať tmavé tiene bolestných dejín. (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Filmový turnaj ve stolním tenise se ve skutečnosti odehrával na uzavřeném univerzitním stadionu univerzitního zařízení v jihokorejském městě Andong City, Andong National University. V době natáčení, které připadlo na nejteplejší letní měsíce, se vnitřní teplota pohybovala až k hranici 120 °F. (Conspi)
  • Herečka Ha Ji-won, která nikdy nepohrdne žádnou z psychických či fyzických výzev, se zatěžkávající přípravě ve stolním tenise věnovala i přes zjevné poranění kotníku, které utržila během natáčení snímku Sector 7 (2010). Obsazení právě této herečky si vyžádala samotná Hyun Jung-hwa, která se zúčastnila výrobního procesu snímku. (Conspi)
  • Se sportovní přípravou začaly účinkující herečky několik měsíců před samotným natáčením snímku. Herečka Ha Ji-won (Hyun Jung-hwa), která do doby natáčení snímku neměla se stolním tenisem žádné zkušenosti, se podrobila společným tréninkům se skutečnou Hyun Jung-hwa, zlatou olympijskou medailistkou ve stolním tenise. Zato herečka Bae Du-na (Lee Boon-hee) neměla s přípravou do filmové role tenisové hráčky velké problémy; stolnímu tenisu se po několik let věnovala na základní škole. Největším úskalím pro ni byla filmová autenticita, neboť její filmovou postavou je levoruká hráčka, Lee Boon-hee, zatímco Bae je ve skutečnosti pravačkou. Během náročných tréninků si Bae přivodila nepříjemný úraz, když si na jednom z prstů strhla nehet. Dvojice jihokorejských herců, herečka Choi Yoon-young (Yeon-jung) a herec Oh Jung-se (Doo-man), se intenzivnímu tréninku stolního tenisu věnovala takřka celých sedm měsíců. I díky tomu nebyl během natáčení snímku využit byť jediný sportovní dvojník. (Conspi)
  • Myšlenka natočit snímek s takto konstruovaným dějem ve sportovním prostředí vzešla z hlavy jihokorejského režiséra Jee-woon Kim (I Saw The Devil (2010)), jemuž cennými sportovními informacemi přispěla i skutečná jihokorejská pingpongová hráčka Hyun Jung-hwa, zlatá medailistka a účastnice letních olympijských her z roku 1988 a 1992. Jee-woon se ale z blíže nespecifikovaných důvodů režie snímku nakonec nezhostil, nahradil jej Hyun-sung Moon. (Conspi)
  • Na stejném světovém šampionátu z roku 1991 získalo bronz v soutěži mužských týmů Československo. (Jirka_Šč)
  • Film je natočen podle skutečné události z roku 1991, kdy se poprvé společný tým Severní a Jižní Koreje účastnil mistrovství světa ve stolním tenisu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama