Reklama

Reklama

Ossakhan yeonae

  • Jižní Korea 오싹한 연애 (více)

Obsahy(1)

Pouličný kúzelník Jo-goo si počas jedného zo svojich vystúpení všimne v publiku hrozne vyzerajúce dievča, Yeo-Ri, ktorá v ňom vzbudí inšpiráciu pre jeho "Horror Magic Show". Show sa stane úspešnou potom, čo sa Yeo-ri u Jo-gooa zamestná a hrá úlohu strašidla v skrini.
Yeo-ri má schopnosť vidieť duše mŕtvych od autonehody, ktorá sa odohrala v čase jej štúdia na vysokej škole. Jej život je kvôli tejto schopnosti osamelý a desivý, no Jo-goo ju má čoraz radšej. Podarí sa mu však prekonať strach z vecí, ktoré sa okolo dievčaťa dejú? (ČSFD)

(více)

Recenze (69)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Rozproruplnosť. Na začiatku v niektorých scénach pocit ako z lacného sitcomu. Romantické prvky až na pár okamihov fungovali dobre. Mysterium počas kúzelníckych predstavení stojí za vzhliadnutie. Pointa? Sme u korejcov, takže to sa od nich očakáva ;) . Horrorové boli zničené niekedy až moc šialeným (to nie je to správne slovo) humorom. A humor samotný? Na začiatku naozaj obsurdný. V jeho prítomnosti mi i herci pripadali gýčovitý. Ako však padli prvé kúsky košele, padli i zábrany. A mal som okamihy, keď sa fakt nedalo nesmiať. Tento film je naozaj poriadne zmeska slín, blata a stebiel trávy s malými lastovičkami vo vnútri. Ale nejako to drží pozornosť, vo vnútri je to milé. Len treba vydržať a zabavíte sa. Ale i napriek YE jin Son im neodpustím tú hroznú hudbu. To bol hlavný hrobár niektorých romantických a hlavne hororových scénok. /Zábery z tituliek netreba pozerať. Sú skôr trapné a silené ako smiešne/ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když to vypadá, že jde o žánrový guláš, je to ve skutečnosti romantická komedie. A v těch jde zpravidla o překonávání překážek, než se dá ústřední dvojice dohromady. Nu a tady je tou překážkou vcelku netradičně jeden přinasranej duch. Na malou chvilku se mi připoměla Liza liščí víla, která byla ovšem bizarnější. I když je ten korejský humor místy hodně infantilní, rádi to tvůrcům odpustíte, protože herci jsou zlatíčka a celý film působí bezelstně, nepodbízí se, netlačí se do zbytečných akčních scén... . Navíc mi příjde mentalita korejců velmi blízká té naší. Vlastně jediné co mi úplně nesedlo, byla otřesná hudba, evokující klávesové peklo socialistické filmové éry. A pak stopáž. Nůžky střihačovi, resp. tlačítko delete při tvorbě finální verze scénáře, trestuhodně zahálelo. Z Ossakhan yeonae by mohli být klidně dva vynikající filmy a pokud by se při jeho pitvání řešily žánry, s chutí bych se podíval raději na čistě romantickou komedii, než duchařský horor. PS: Ye-jin Son je nejen k sežrání, ale taky výborná herečka. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix žánrů s úsměvnou "cirkusovou" hudbou. Pointa s andělem strážným na přívěsku se mi moc líbila, působila vkusným (nad)přirozeným dojmem. Jen střihač mohl trošku více zkrouhnout výslednou stopáž, ta je na vykládanou látku mírně přetažena, ale to už je u jihokorejských snímků jakýmsi koloritem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně velká žánrová prolínačka, která ke konci víc a víc směřuje k romantice, ale co na mě působilo nejvíc byla kouzla, bohužel zrovna těch tam byla nejmíň. Nicméně jednou jsem se i leknul, jednou dojal a opakovaně zasmál a ta kočka jménem Ye-jin Son se mě hodně líbila, šoda že tam k ní přisoudili takovýho polosmetáka, měla jsem hlavní roli hrát já. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Perfektní, perfektní, perfektní! Přesně takové filmy miluji. Vůbec jsem netušila, jak chtějí skloubit romantiku s hororem, jim se ale podařilo udělat z toho také skvělou komedii a občas i lehké drama. A tak z toho vznikl film, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. A teď ještě napíšu tu několikrát ohranou větu, Ye Jin Son je úžasná herečka! A ten kluk byl moc dobrou volbou. Nemám co řešit...5* ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama