Reklama

Reklama

Ossakhan yeonae

  • Jižní Korea 오싹한 연애 (více)

Obsahy(1)

Pouličný kúzelník Jo-goo si počas jedného zo svojich vystúpení všimne v publiku hrozne vyzerajúce dievča, Yeo-Ri, ktorá v ňom vzbudí inšpiráciu pre jeho "Horror Magic Show". Show sa stane úspešnou potom, čo sa Yeo-ri u Jo-gooa zamestná a hrá úlohu strašidla v skrini.
Yeo-ri má schopnosť vidieť duše mŕtvych od autonehody, ktorá sa odohrala v čase jej štúdia na vysokej škole. Jej život je kvôli tejto schopnosti osamelý a desivý, no Jo-goo ju má čoraz radšej. Podarí sa mu však prekonať strach z vecí, ktoré sa okolo dievčaťa dejú? (ČSFD)

(více)

Recenze (69)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Definice žánru: Příjemná netypická a neslzopudná romance se silnou (osobnostně) hlavní hrdinkou a nepatrnými intenzivními lekacími duchařskými okamžiky. Koukejte se na to s očekáváním tohoto a nebudete sklamáni. Poněkud rozporuplná hodnocení lidí na ČSFD podle mě vychází z toho, že lidé očekávali horor a nedostali ho natolik plnohodnotně, aby byli spokojeni. Já jsem očekával Ye-jin Son a dostal jsem Ye-jin Son, přičemž jsem byl spokojen, protože má co hrát (vděčně scénáristou vytvořená postava), hraje výborně (scéna s alkoholem) a i po třicítce je stále krásná (a dokonce se zmíní i o orgasmu). Jediné, co mi nesedlo, byla scéna s košilí: Říkejte si co chcete, toto přece košile musí vydržet! ■ Hláška: "Mám 100 odběratelů na Twitteru!" ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejské romance můžu pro jejich cit a originalitu ve všech směrech. Bohužel "Ossakhan Yeonae" mě nedokázal zaujmout tolik jako jiné kousky korejské kinematografie a i přes jeho originalitu, vizuální styl i dobré herecké výkony jsem se u filmu moc dobře nebavil a po celou dobu mě nedokázal nijak nadchnout. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Výborný film pro zamilované páry, kteří hledají film na večer a nemohou se rozhodnout mezi hororem a romantickým filmem. Lepší kombinaci těchto žánrů jsem ve filmu zatím neviděl a skvěle jsem se bavil od začátku do konce. Bravurně napsané dialogy, které přidávají příběhu s nadsázkou špetku humoru. I když se postavy mohou zdát divákům trošku střelené a umělé, přesto jsou postaveny z detailů, které mě donutily si je oblíbit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózne ladený romantický film. Má veľmi dobrý príbeh o kúzelníkovi, ktorý sa zoznámi s večne smutnou mladou ženou, hneď si k nej získa sympatie a tak ju vezme do svojho pracovného tímu, no časom zistí, že za ňou chodia duchovia mŕtvych ľudí, ale chce s ňou zostať. Spracovanie je celkom slušné, ale nemám z neho až tak dobré pocity. Táto zaujímavá téma ponúka dosť veľký potenciál, ktorý sa ale podľa mňa podarilo využiť len čiastočne. Ešte spočiatku to vyzerá veľmi nádejne a dej rýchlo vtiahne, ale po prvom strete hlavného hrdinu s duchmi kvalita filmu o niečo upadne a aj keď je to stále zaujímavé s niekoľkými vydarenými scénami, už si ma to tak nedokázalo získať, ale výnimkou je posledná polhodinka, ktorá síce tiež nie je až tak pôsobivá ako by mohla, ale mne sadla viac než dosť, rozhodne najlepšia časť filmu s pár perfektnými momentmi. Najviac ma zaujímalo, ako sa vydarí spojenie romantického filmu s takýmto prakticky až hororom, ale podľa mňa to moc nevyšlo. Nie, že by sa nevydarili jednotlivé žánre, dokonca aj ten horor je sám o sebe celkom vydarený, očakával som aj humor, ale ten tu snáď ani nie je, viacero scén sa mi páčilo, dokonca tu dobre funguje aj atmosféra a taká až mierne depresívna nálada, ale spolu to jednoducho až tak moc nefunguje. Herecké obsadenie je celkom slušné, perfektná Son Ye-jin v hlavnej úlohe, ale moc mi nesadol jej filmový partner Lee Min-ki, či už hereckým výkonom, ale ani jeho postave som nedokázal až tak moc fandiť, k sebe sa moc nehodia, ale zase potešia dobre zvolené vedľajšie úlohy, obzvlášť Park Cheol-Min. Réžia a technická stránka sú výborné, páči sa mi vizuálna stránka, funguje atmosféra, aj tých pár efektov je dobre zvládnutých, tu nie je čo kritizovať. Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, väčšina stránok je výrazne nadpriemerná, takže sa na to pozerá viac než dobre, ale ako som spomínal, tieto dva výrazne odlišné žánre spolu moc nefungujú a na tom čiastočne padá aj tento film. Takže na jedno pozretie je to dobrá voľba, ale skutočne zapamätaniahodným kórejským filmom sa podľa mňa nestane. 75% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix žánrů s úsměvnou "cirkusovou" hudbou. Pointa s andělem strážným na přívěsku se mi moc líbila, působila vkusným (nad)přirozeným dojmem. Jen střihač mohl trošku více zkrouhnout výslednou stopáž, ta je na vykládanou látku mírně přetažena, ale to už je u jihokorejských snímků jakýmsi koloritem. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama