Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (660)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zdaleka jsem netušila, že dokument o pilotovi formule může být tak emocionální rozbuška, že na konci budu mít sevřený hrdlo a slzy mně potečou po tvářích jak hrách. Vynikající dokument o člověku, který věřil v Boha, ale nevěřil ve svojí nesmrtelnost. Co o sobě řekl? Tohle je můj cíl. Můj úkol. Má vášeň. Můj život...........žel i jeho smrt. Za poslední dobu, co jsem měla možnost vidět, to byl jeden z nejlepších a nejsmutnějších sportovních dokumentů a já se vůbec nedivím, že zanechal tolik šrámů na duších jeho fanoušků. Přidávám se k nim. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek F1, ovšem to neznamená, že silné lidské příběhy, které se na pozadí tohoto (moto)sportu odehrávají, nezanechají i ve mně stopu. Jméno Ayrton Senna mi nebylo před sledováním komentovaného dokumentárního snímku cizí, avšak teprve při Kapadiově počinu se mi ucelily střípky z jeho života, kariéry a samozřejmě tragického konce. Nemusíte mít rádi formule, ale jestliže si tento film pustíte, budete na jeho konci patřičně naměkko. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem lepší sportovní dokument. Fascinace světem F1 mě už dávno přešla, ale rád jsem si zavzpomínal a vrátil se. Kromě dynamického střihu a dobrého rozvržení je největší síla dokumentu v jeho výpovědní hodnotě o veřejných i neveřejných manipulacích a pohledu za oponu. Senna byl král a zasloužil si dokument podobné kvality. Už jen sehnat delší verzi a doufat, že vystřižené scény ještě zlepší výsledný komplexní dojem z Kapadiova skvostu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nesleduji Formuli 1 a nezajímám se ani o její historii ale o tragické nehodě Ayrtona Senny jsem nějaké utržky zachytil jako malej a od té doby to mám stále v hlavě. Tento dokument, nám tohoto legendárního jezdce, který svou úžasnou jízdou a bohužel i smrtí posunul Formuli 1 na úplně jinou úrověň. Tento dokument ukazuje jak jeho začátky tak i jeho tragickou smrt v pouhých 34 letech. I pro laika se jedná o fascinující dokument o životě vyjímečného člověka. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem delší, skoro tří hodinovou verzi. Bez mučení se přiznám, že motorky, auta, ani formule mě nikdy nebavily. Tohle ale není jen o závodění. Je to příběh člověka, který šel za svým snem a bohužel mu nebylo dopřáno tolik štěstí jako ostatním. A co mě jako laika skutečně zarazilo, že si Senna na své auto dlouhou dobu stěžoval a přece se nic zásadnějšího s jeho stavem nedělo. Je zde krásně popsán vztah Senny s Prostem a jejich skoro až nepřátelský vztah. I pokud vás tohle sportovní odvědví nebere, běžte do toho. Stejně na konci slzy neudržíte! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2009 proběhlo hlasování mezi 217 bývalými a současnými jezdci o nejlepším závodníku F1 v historii. Vyhrál Ayrton Senna před Schumacherem a Fangiem. (Earl_23)
  • Ayrton Senna byl trojnásobný mistr světa ve Formuli 1. Vyhrál v letech 1988, 1990 a 1991. (Earl_23)
  • Režisér Asif Kapadia měl k dispozici rodinný archiv i materiál, který mu poskytl samotný Bernie Ecclestone. (Earl_23)

Reklama

Reklama