Reklama

Reklama

Žena z pátého patra

  • Česko Žena z Latinské čtvrti (více)
Trailer 2

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, aby byl blíž své dceři, která tam žije s jeho bývalou manželkou. Tom je úplně na mizině, a tak vezme místo jako noční stráž místního zločineckého bosse. Sedí v kanceláři v suterénu a jeho jediným úkolem je stisknout tlačítko, když zazvoní zvonek. Tom doufá, že díky klidné nenáročné práci se bude moci soustředit na svůj nový román. Když se seznámí s Margit (Kristin Scott Thomas), začne být však jeho život mnohem zajímavější. Tato tajemná a elegantní vdova stanoví pro jejich schůzky zvláštní pravidla: může se s ní vidět pouze v jejím bytě v pátém patře, přesně v pět odpoledne, dvakrát v týdnu. Tom se nesmí vyptávat na nic ohledně její práce nebo její minulosti. Brzy začnou umírat lidé z Tomova okolí a on začne věřit tomu, že do jeho života vstoupila temná síla, jež trestá všechny, kteří v poslední době udělali něco špatně. Když ho policie obviní, že zavraždil svého souseda, použije Tom své návštěvy u Margarit jako alibi. Jenže následně zjišťuje, že na této adrese žila jeho záhadná přítelkyně naposledy před patnácti lety… (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No moc se mnou ten film nemazlil, ale že by do mně hned vrazil naplno, to taky ne. Upřimně řečeno nevím co si o tom všem mám myslet. Tvůrci si z vysvětlováním čehokoli hlavičku příliš nelámali, to by možná nevadilo. Líbili se mně herecký výkony a ze scén nejvíc ta, kdy Kristinka dávala malou domů Ethanovi a měla přitom neskutečně rajcovní pohledy. Ovšem celkově na mně film působil jako kdyby utek z nějakýho imbecária. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ letným americkým blockusterom vyčítate priamočiarosť, tak si pozrite Woman In The Fifth a oceníte aj tú. Prvotriedne herecké obsadenie (vynikajúci Ethan Hawke a Kristin Scott Thomas) vo filme bez výrazného príbehu, bez atmosféry, bez napätia, bez humoru, bez tempa, bez (doplň ľubovoľné slovo). Po technickej stránke bez problémov (na snímaní ulíc a bytov sa ani nič pokaziť nedalo), ale inak neuveriteľne nezáživný film, ktorého "dej" neviem opísať ani v jednej jednoduchej vete a pri ktorom sa aj veľmi skromných 80 minút tiahne ako päťhodinový epos. Kameňom úrazu je, keď sa takýto príbehovo zle vystavaný, ľahko čitateľný film snaží tváriť hlboko sofistikovane a prehnane intelektuálne, nútiť diváka, aby si ho dal sám dokopy a rozmýšľal nad ním aj pri záverečných titulkoch, vo chvíli keby na tento pokus najradšej zabudol a chcel vrátiť takto zbytočný čas. Pár bodov za občasnú zaujímavú ponurú atmosféru Paríža, občasný slušný zatuchlý vizuál a slušných hercov. CELKOVO: 2* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ethana Hawkeho uznávám, Kristin Scott Thomas jakbysmet. Co ale na tom, když za nimi stojí nepříliš přitažlivý příběh s řadou otazníků, kterému jsem chtěl dát šanci, ale on mé očekávání jaksi nechtěl vyslyšet. Spisovatel jediného románu přijíždí do Paříže napravit pošramocené rodinné vztahy, okradou ho, útočiště najde v malém hotýlku, majitel ho zatáhne do svých podivných obchodů, začne spát s jednou ženou, pak s druhou, pak je tu závěr nezávěr a pachuť, která vyvolává pocit zbytečně stráveného času!! A pár slušných záběrů to nezachrání.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pomerne ťažká mysteriózna dráma o spisovateľovi, ktorý príde do Paríža, aby sa stretol so svojou odlúčenou manželkou a dcérou, no smola sa mu lepí na päty a postupne sa tu zamotá tak, že začne strácať pojem o realite. Mám rád podobné filmy; kedy aj po dopozeraní treba ešte chvíľu premýšľať, dávať si všetko dokopy a vytvoriť si adekvátnu interpretáciu. A taký tento film je; divákovi nič nedá zadarmo, ponúka iba kúsky dejovej skladačky a namiesto objasnení sa radšej zaoberá (ne)podstatnými detailmi a vedľajšími situáciami, ktoré nakoniec vyznejú do nejednoznačného záveru, ponechanom na divákovi. Preto aj predpokladám, že viacero ľudí s týmto asi bude mať problém, keďže nakoniec ostanú bez uspokojivého vysvetlenia. Mne to však sadlo a spolu s veľmi dobre vybratými hercami a štýlovou, umeleckou technickou stránkou vo mne film zanechal dobrý dojem. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní in flagranti. Nabídka ráje i pekla. Vázán žárem ryzí něhy, propadnutí podivné vášni neznámého světa. Všeobjímající melodičnost artové sugesce. Znejisťující ponor do osidel králičí nory. Jen krůček k myšlenkovému alibi. Pomozte mě najít. Američan v Paříži Ethan Hawke v tenké levitaci, roznícen anomálií, mezi andělem a ďáblem, mysl ve hře zrádné přitažlivosti, rozdvojen na kolejišti - realita chtivá, iluze zdvořile podezřelá. Charisma stoupá. Stíny v nitru si notují svoje blues. Já, nešťastník, propůjčuji se v nestřežených okamžicích nastraženým pastem vlastních múz. Pojď dál, žít lásku až za hrob, ve zfalšovaných kulisách. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno