Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No náhodou moc pěkná pohádka. Stromy - základ života, jelikož vyrábějí čerstvý vzduch. Vynikající příběh, akorát by se tam nemuselo tolik zpívat. Podle mě jedna z těch pohádek, které něco lidem řeknou a nejsou o úplném hov**. Samozřejmě by to šlo udělat lépe, ale u mě spokojenost. Sice jsou to stromy vypadající jako lízátka, ale proč ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když by si někdo pustil "maraton" filmů, v kterém by - v jakémkoli pořadí - byly zahrnuty oba dva díly "Happy Feet" a k tomu ještě "Lorax", nejspíš by poslední film vypínal s tím, že už nikdy nepoužije nic, co by znamenalo, že kvůli němu budou muset kácet stromy, anebo to způsobí tání ledovců. Hned po tom otevře svou starou ledničku, cestou zabije nějaký otravný hmyz, vyhodí hromadu letáků do netříděného odpadu a nejspíš nechá i kapat vodu. "Lorax" je trochu nošením dříví na hromadu, která je každému ukradená. Jak se to říká? Házet perly sviním? Dospělé nezajímá, že je film silně ekologický, nejspíš jim to bude i vadit, u dětí můžeme jen doufat, že si z toho vezmou něco víc, než toho divného, malého a oranžového mrože bez zubů. Film má celkem dobrou vizuální stránku, ale většinu kreseb a proporcí světa a stromů stejně již vytvořil Dr. Seuss ve svých ilustrovaných knihách, které jsou pro Američany něco, jako jsou pro nás knihy od Lady a dalších. Seuss se ve svých knihách zabýval různými tématy a v "Loraxovi" je to právě environmentalismus. Nemá cenu kritizovat film za to, že je ekologicky laděný, taková je předloha. Příběh pak není z nejoriginálnějších, ale film obsahuje vtipy, které jsou velmi snesitelné. Viděl jsem horší animáky ("Žraloci na s(o)uši" například, ať nechodím tak daleko), a tak si myslím, že si film minimálně průměrné hodnocení zaslouží. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

The Lorax je animovaným filmem, který splňuje všechna kriteria k tomu, aby na něj rodiny s dětmi chodili a alespoň si na sebe v rámci mezí vydělal. Bohužel tam není nějaká ta nadstavba, která by posunula tento počin mezi, na které jen tak nezapomenete. Ani v případě Loraxe nechybí několik známých jmen, která se postarala o dabing a zároveň je všechno strašně hravé a barevné. Písničky nějak nevadí, ale všechno je řečeno v nich a zbytek filmu je jenom takovým můstkem k další písni. Také je vidět, rukopis tvůrce, protože lesní zvířátka a rybičky se chovají podobně ztřeštěně a podivně pískají jako v Despicable Me poskoci. Pro děti možná přitažlivé a pro nás odrostlejší možná trochu otravné. Průměr. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ekoagitka pro děti, která by mohla fungovat, ale má dost blbý timing a ten nejhloupější typ humoru jak z Mimoňů - padání na zem. On to ale dost kazí ten timing, protože než se zápletka rozjede tak, jak všichni čekáme, je hodina filmu v tahu. Fakt, celá hodina. Z 86 minut. Včetně pětiminutových závěrečných titulků. Překvapivě to ale není tím hlavním, co mi na filmu vadí. Nejvíc mě totiž štvali ty písničky, jelikož mě v animácích strašně vadí, když se v nich hodně zpívá a jen málokdy jsem schopný to akceptovat nebo dokonce říct, že se mi líbily. Taky mě to docela nudilo, ale jinak to nemá špatné vymyšlený svět, animované je to dobře, obzvlášť ta pestrobarevná příroda včetně zvířátek (z nichž některé se snaží působit strašně roztomile, ale to už je můj osobní problém) a na jedno zhlédnutí by to asi bylo. Na víc ani náhodou. Akorát jsem teda ještě čekal, že se Lorax objeví i víc v současnosti, ne jen v tom vyprávěném příběhu (který stejně zabírá nejmíň půlku filmu). 2* ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé invenční pojetí ekologické agitky, mířené především k nejmenšímu divákovi, coby zachránci světa budoucnosti. Dle ohlasů dětského publika tomu tak skutečně je a pevně doufám, že nejen v rámci odvysílaných 86 min. Já, zarytý ekolog a milovník všeho léty prověřeného a fungujícího, jsem spokojena, bavilo mě to.;-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Danny Devito propůjčil Loraxovi hlas nejen v angličtině, ale také v španělsky a rusky dabované verzi. (oje)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)
  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)

Reklama

Reklama