Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ou shit, tak tímhle Glazer doslova rozkopl dveře mezi současné špičkové filmaře (až si říkám, kde se v něm taková nekompromisní vize vzala). Konečně něco, co se dá zaškatulkovat jako scifi (sice brutálně artové), ale vypadá to j i n a k. Realistická estetika, málo umělého osvětlení, nerytmizovaný střih. Většinou statické, přesto tekutě působící a vnitřním pnutím po okraj naplněné obrazy. Těžkotonážní minimalistická hudba, nula dialogů (a když už, tak božský skotský přízvuk) a nejlepší role Johansson. Trochu mě z toho vytrhl akorát ten Hádek, i když vlastně do tak enigmatického filmu i ta podivná podivná potápěčská scéna seděla aneb "myslel jsem, že mi chceš šlohnout ručník". Teď už se nedivím, že to v Cahiers dali mezi nejlepší filmy roku. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak chladný a vťahujúci zároveň. Minimalistický art pod taktovkou klipového režiséra Jonathana Glazera sa sústredí viac na audiovizuálnu a myšlienkovú rovinu než prvky science fiction. Alegória ženy-predátora, zvádzajúcej mužov, pre ktorú je každý ďalší stále ťažší; postupne prichádza o svoju silu a to, čo zo začiatku trvá pár minút sa predlžuje na celú noc - až to nakoniec už nedokáže. Slabne, prichádza o dominantné postavenie, stáva sa zraniteľnou až nakoniec nezvádza, ale je zvádzaná a "pomoc" neponúka, ale sama prijíma. V závere prepuká mužská dominancia, role sa prehadzujú a korisť sa stáva z nej. Vzťah medzi jej rolou a postavou motorkára ako ďalšieho zvláštneho akoby alter-ega sa dá interpretovať z pohľadu deja filmu ako vzťah prostitútky a jej pasáka. Naozaj zaujímavé, ako Glazer pojal knižnú predlohu. Celý film si pre vystavanie atmosféry postačí s jedným hudobným motívom, ktorý prechádza len drobnými zmenami a pochmúrnou škótskou krajinkou. Škoda len, že si Glazer nedal ešte viac záležať na vizuále, ktorý mohol dokopať až k plnokrvnému umeniu na úrovni Amer-u. Ale full frontal Scarlett Johansson to vynahradí. 80% P.S.: Niekedy si to musím (a nie raz) zopakovať. Potom možno ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek sežraný Scarlett Johanssonovou! To musíte vidět. Pardon, teď jsem vyzradil to nejzajímavější, protože film by mohl uspávat hady. Hudba skvělá, kamera slušná, ale atmosféře celkově bohužel ještě trochu chybí. Absence vysvětlení nevadí, ale Scarlett to zrovna dvakrát nesluší, což je kámen úrazu. Jako dokument o Glasgow slušný. Nahá možná je, ale vidět je houby! ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jsem si to dala na seanci ve vane a proste! Nejvic me tam bavilo to vyuziti sexbombovosti Johansson. Absolutne genialni posun. A jeste k tomu, kdyz si uvedomujete, ze jeji typologie krasy je mimo ty klasicka meritka. A to Skotsko, a ten Hadek. Ta hranice realisticnosti... dokumentarniho postupu. Vyjmecny film. Skoda jen, ze to zaspala ceska distribuce... klasicky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seriously ? Bolestivě pomalé tempo doprovázející zdlouhavé a nezajímavé scény donekonečna a hlavně zde nejsou skoro žádné dialogy, což film dělá ještě pomalejším a nudnějším! Byl zde nějaký scénář ? Ano byl, Scarlett řídí auto, vozí cizí muže a vodí si je k sobě domů, aby se mohli nazí ponořit do podlahy, jak vynalézavé. Respektuji, že film se snaží být odlišný, ale na mě to absolutně nefungovalo. 1* za nahou Scarlett. Bolestivá zkušenost. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Pred vstupom do tanečného klubu je vidieť, ako postava Scarlett Johansson jazdí po nesprávnej strane jednosmernej ulice. (Arsenal83)
  • Keď Laura (Scarlett Johansson) prvýkrát nastúpi do dodávky v obytnej štvrti, v žiadnom momente nepreradí rýchlosť. Na volante jej vidno ľavú ruku, aj keď je počuť zmenu motora. Keď sa pred štadiónom otočí, môžete vidieť, že ide o dodávku s manuálnou prevodovkou. (Arsenal83)
  • Adam Pearson (Znetvorený muž) mal o filme rozhovor v austrálskej rannej talk show "Studio 10" a uviedol, že scéna, v ktorej beží nahý po poli v Škótsku, bola natočená o 3:00 ráno a bola extrémna zima. (Arsenal83)

Reklama

Reklama