Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Fr 

všechny recenze uživatele

TICHÁ NOC, SVATÁ NOC! CO ANDĚL VYPRÁVĚL, PŘIŠED S JASNOSTI V PASTÝŘŮ STAN, ZNÍ JIŽ Z VÝSOSTI, Z VŠECH ZEMĚ STRAN: "VÁM JE DNES SPASITEL DÁN, PŘIŠEL KRISTUS PÁN."....... /// Může to vypadat všelijak, když věřící s ateistou debatují o Bohu. Tady jde spíš o temnotu v duši, která je v každým z nás a za ní se ukrývá pravý účel návštěvy zabijáka u druhořadýho kněze na třetiřadý farnosti. Zabiják se svejma historkama a kněz, kterej provádí vzorovou zpověď o jaký se učí v semináři. Filmovej příklad toho, jak nepromrdat ani vteřinu zbytečným tlacháním o kravinách. Jednoduchý, výstižný a skoro dokonalý. ....a odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům. A neuveď nás v pokušení, ale zbav nás od zlého. Amen. ,,ANO JÁ VÍM, OTČE.“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem se nezamyslel nad smyslem víry. 2.) Chci si spravit chuť po nějakým ,,rozevlátým“ (slušně řečeno) snímku. 3.) Thx za titule ,,mudvayner“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svou formou velmi originální seriálová miniatura, za níž v závěsu pokulhává zprvu trochu neoriginální obsah, jemuž ovšem dodá šťávu závěrečná pointa. Bylo by levné v bonmotu tvrdit, že Zpověď je 24 hodin zkomprimovaných do 60 minut, jen na základě obsazení Kiefera Sutherlanda, neb oba seriály v podstatě nemají nic dalšího společného, Zpověď je nejen svou formou ryze autonomní televizní počin s nepopiratelnou kvalitou a jestli něco připomíná, pak jinou ryze televizní inscenovanou disputaci o víře Expres na západ... ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Svým formátem unikátní projekt, který nemá čas nudit. Ten, kdo při sledování 24ky toužil po tom, aby Jack proložil lámání kostí drsným slovníkem, dostane v podobě Confession pořádné zadostiučinění. Čím dál tím víc se však hraje na psychologickou strunu a nedá se říct, že by v posledních dílech chyběla jakákoliv akce. Jako vždy excelentní Kiefer, John Hurt tu hraje druhé housle a spíše jen kňučí a koulí očima jako smutný pejsek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi rýchly seriál so spádom, ktorý prinesie aj prekvapko a pár zvratov. Možno v istých chvíľach už aj odhadnuteľných. Rýchle filozofické dialógy, ktoré poukážu na to, že zlý je v podstate každý. Na druhej strane, každý sa môže aj zmeniť, čo síce ukázané bolo, ale nie veľmi v pozitívnom zmysle. Nakoniec prišiel ten zlý v podstate ako dobrák, čo za to nemôže, s čím nesúhlasím. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Serial podle meho gusta - Keifer "24" Sutherland v dalsi zabijacke roli (par jistych scen opravdu pripomene tento serial), otevrene konce, perfektni dialogy a herecke vykony ... Ano, hned me pri pohledu na filmografii tez upoutal "cerveny" serial. Stahl sem si vsech 10 epizod a jen koukam ... Samozrejmosti je necekany vyvoj a zajimave dejove zvraty - v 8. epizode ten nejlepsi v tomto serialu. Na zaver je treba dodat, ze i s malym kasparkem se da hrat velke divadlo - dej na nekolika metrech ctverecnich, ale vzhledem k hercum a dialogum si to bohate vystaci. Keifer Sutherland je serialovy buh ... Souhlas s kazdym 5* hodnocenim. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama