Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuť za hodinu seriózny seriál je unikátna záležitosť... a funguje to. Večný súboj dobra a zla je zobrazený v dialógu námedzného vraha a kňaza, ich teologické a filozofické debaty sú ozaj dobre napísané. Záverečné rozuzlenie nie je ničím prekvapivým, ale i tak ide o nadpriemerný projekt po všetkých stránkach. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

On věděl Brad Mirman moc dobře, proč nám Zpověď naservíroval v deseti dílech. Po prvních třech dílech jsem byla sice v mírných rozpacích, ale bylo to tak skvěle vypointované, že jsem na konci každého dílu musela okamžitě kliknout na další až do bezchybného závěru. Výborné, originální, tohle beru a John Hurt bravurně sekundoval v kněžském hávu svému zpovědníku Kieferovi. ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Kiefra Sutherlanda v jeho typických rolích, tak si tento miniseriál zamiluje. Kéž by bylo více takových pokusů o něco "odlišného". Dva velmi kvalitní herci, skvělý, leč trochu předvídatelný scénář, ale celkový dojem to zanechá velmi dobrý. Normálně asi za 4 hvězdy, ale že je to ten Jack Bauer v kostele, tak nemůžu jinak a další hvězda tam přiletí z povinnosti. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej kraťas, co se týče nápadu, hereckých výkonů, ale hlavně dialogu. V podstatě je to postavený jenom na tom, protože většina děje se odehrává ve zpovědnici, kde jeden přesvědčuje druhýho o své pravdě a svým pohledu na věc. Je to dobře promyšlená konfrontace náboženství a víry proti kruté a drsné realitě (stavění otázky, kdo může/má právo vzít člověku život, co nebo kdo je to zlo atd.). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svou formou velmi originální seriálová miniatura, za níž v závěsu pokulhává zprvu trochu neoriginální obsah, jemuž ovšem dodá šťávu závěrečná pointa. Bylo by levné v bonmotu tvrdit, že Zpověď je 24 hodin zkomprimovaných do 60 minut, jen na základě obsazení Kiefera Sutherlanda, neb oba seriály v podstatě nemají nic dalšího společného, Zpověď je nejen svou formou ryze autonomní televizní počin s nepopiratelnou kvalitou a jestli něco připomíná, pak jinou ryze televizní inscenovanou disputaci o víře Expres na západ... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama