Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Beatle 

všechny recenze uživatele

Mám ráda snímky, které jsou mi tak blízké, že mám pocit, jako bych je sama napsala. Sice se stává v danou chvíli problémem, že vím, jak skončí (což jsem zde tušila už od šestého dílu), ale i tak. Bomba! Hypnotický hlas Kiefeeho Sutherlanda, kterého bych byla ochotná poslouchat, i kdyby vyprávěl dokument o rozmnožování pampelišek, je tou nejlepší volbou pro filosofickou rozpravu. Pevnost a neměnnost hlasu, která krásně naráží na rozklepaný, starý hlas Johna Hurta. Sutherlandova postava podává správné otázky, na které přichází okleštěné, nic neříkající odpovědi duchovního otce. Oba mají svoji víru, každý ji ale vnímá jinak. A přesto mají oba něco společného........"We call ouselves humans, but the truth is we're animals that speak. The only reason we're good is because we fear the consequences of being bad." .......tu druhou větu si nechám vytetovat. A to vážně... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka se nekoná. Nebo...? V čem spočívá síla Zpovědi? V námětu? Sotva. V příběhu bezejmenného zabijáka? Sotva. To už tu bylo několikrát. Síla tohohle webseriálu spočívá v tom, že se tu zkrátka sešli dva vynikající herci, které podpořil správně nadupaný scénář s dobrými dialogy. A ke všemu hraje skvělá muzika, takže ve výsledku je každá kapitola ukrutně krátká a člověk chce víc. A víc. A vůbec mu na konci nevadí, že pointu tušil od cca šesté epizody, protože zkrátka dialogy jsou výtečně napsány, charaktery výtečně zahrány... a jednu věc bych na závěr vypíchnul: Napsat pěti až desetiminutovou epizodu, která v sobě obsáhne celou myšlenku, je mnohem těžší než napsat hodinovou epizodu, kde na závěr akorát potřebujete přemostění do další epizody. Krátký rozsah seriálu mu dává sílu i potenciální fail, když to scénář nedokáže dobře podat. Takže k oběma výborným hercům si přidejte ještě výtečného režiséra/scénáristu, který všech těch deset krátkých dílů vcucnul tak, že chcete zkrátka víc. A Kiefer s devítkou s tlumičem nemá zkrátka konkurenci. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Za hodinu se tenhle příběh stihl tak moc neočekávaně zvrtnout, že jsem ke konci opravdu jen čuměl. Geniální práce s gradací, možná to na diváka rozkouskovaně fungovalo ještě úplně jinak, než když jsem to já sledoval v kuse a herecké výkony ústřední dvojice jsou opravdu bomba. Neuvěřitelný televizní zážitek! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuť za hodinu seriózny seriál je unikátna záležitosť... a funguje to. Večný súboj dobra a zla je zobrazený v dialógu námedzného vraha a kňaza, ich teologické a filozofické debaty sú ozaj dobre napísané. Záverečné rozuzlenie nie je ničím prekvapivým, ale i tak ide o nadpriemerný projekt po všetkých stránkach. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Kiefra Sutherlanda v jeho typických rolích, tak si tento miniseriál zamiluje. Kéž by bylo více takových pokusů o něco "odlišného". Dva velmi kvalitní herci, skvělý, leč trochu předvídatelný scénář, ale celkový dojem to zanechá velmi dobrý. Normálně asi za 4 hvězdy, ale že je to ten Jack Bauer v kostele, tak nemůžu jinak a další hvězda tam přiletí z povinnosti. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama