Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Skupině přátel se povedlo z mikrovlnky vyrobit zařízení, z něhož lze posílat zprávy do minulosti. Zatímco provádějí své experimenty, organizace SERN, která se sama zajímá o cestování v čase, skupinu vypátrá a hrdinové si musí dát pozor, aby se SERN nezmocnil jejich zařízení nebo jich samých. Anime je adaptací interaktivního sci-fi románu pro herní konzoly. (Janko666)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (63)

Hees 

všechny recenze uživatele

Teraz samozrejme letia anime, v ktorých nie sú hrdinovia super silný, ale čoraz viac sa podobajú na obyčajných ľudí a najviac na tých čo tie anime sledujú. Tak teda zoberieme skupinku, kde bude jeden úchylnejší tlstejší chlapík, jedna priebojná a múdra žena, ďalšia dobrosrdečná a trochu pojašená, pridáme prípadne ešte takú čo skoro vôbec neprehovorí a hanblivého chlapca čo by chcel byť dievča. Netreba zabudnúť na hlavného hrdinu bláznivého, dobrosrdečného, pojašeného no ten má proste skoro všetko. Okabe samozrejme vtipkuje a robí so seba šaša, lebo tým pobaví všetkých naokolo a aj seba (je šťastný, že sa smejú toto robím občas aj ja). Okabe je "strelený" a keď má dobrú náladu predstiera telefonovanie (hehe). Takýto mix bude fungovať a bude baviť. Keď k tomu pridáme zmenu minulosti a romantiku bude to fungovať ešte lepšie samozrejme tým musíme trochu zatrepať, ako keby to bolo v "šejkry". Postáv nie je veľa a sú najzaujímavejšie čo Steins Gate ponúka. Keď sa oboznámime s postavami prichádzajú na rad zmeny minulosti. Každá zmena podnecuje ďalšie iné zmeny a je teda veľmi ťažké nájsť realitu kde je všetko v poriadku a všetci môžu byť šťastný a hlavne živý. Preto sa zahadzuje šťastie ostatných a tí sa musia vyrovnať s tým čo im vadilo celý život (napríklad). Napätie neopadne a každý chce samozrejme happy end čo nie je vôbec jednoduché a kto vie či sa im to nakoniec podarilo (ja viem, ale vy nie :D). S pozdravom od Mayuri tuturuu. Hououin Kyouma to je nápad sa takto volať. Pokračujte na Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania čo je špeciál a potom filmom http://www.csfd.cz/film/359542-gekijoban-steins-gate-fuka-ryoiki-no-deja-vu/ ()

Allcinna 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší počin tohoto roku co se anime tvorby týče. Napínavé od prvního momentu a ta cesta 24 díly vás prostě donutí sedět na židli do posledního závěrečného momentu rozuzlení. A pozor - divák musí PŘEMÝŠLET, nejen koukat. Musím říct, že obě hlavní postay, geniální tsundere Kurisu i "Mad Scientist" Okarin mě uchvátily, je to parádní dvojka a nadto v laboratorních pláštích, cože je ehm... moje srdcovka. ()

Reklama

cesmine 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě pomalejší rozjezd Steins;gate neotrávil ani trochu. Naopak jsem si dlouhé seznámení s postavami, představení světa, vzájemných vztahů a hádání, co by se mohlo zvrtnout, docela užívala. Možná je to i tím, že jsem na to byla díky recenzentům, dobře připravená a nepouštěla jsem si první díl s očekáváním toho, že všemu budu hned rozumět.  Oceňuji, že se scénáristi nebáli sprostých slov a hentai vtipů, ale zároveň se jim podařilo nespadnout do laciností. Postavy jsou inteligentní a dospělé, ale občas vůbec nepřemýšlejí dopředu, což mě lehce zklamalo. Zaslepenost výzkumem tady vyhrála nad jakoukoliv pochybností. Přesto jsem si téměř všechny z nich velmi rychle oblíbila. Druhá polovina seriálu je úplně jiné kafe. Cukr a smetanu v něm budete hledat jen těžko. Seriál paralyzuje nemilosrdnou surovostí a vtáhne vás do své na první pohled neukázněně rozevláté teorie o pravidlech cestování v čase, kterou pomalu češe do stravitelného množství nevyváženě silných dějových linek. Některé hluboce zasáhnou, některé se diváka skoro nedotknou. Právě pravidla cestování v čase jsou tady však zpracována velmi dobře, přestože podle mě formát seriálu neposkytne dost místa na vysvětlení některých detailů (jiným se věnuje dostatečně, ale u mně to nezpůsobilo kýženě silný pocit, že do sebe naprosto všechno krásně zapadlo). Steins;gate mi tak ale nechal jistý prostor pro představivost, který jsem se rozhodla využít a hledala jsem si odpovědi na své všetečné otázky sama v sobě. A nakonec jsem se rozhodla připsat tento prostor pro DIY mindfuck mistrnému záměru, namísto neuvážlivé lehkomyslnosti. A naprosto uvážlivě a vůbec ne pod vlivem těžkých emocí, jsem se rozhodla dát plnou palbu. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Začátek je hodně ukecaný a takový zmatený. Až moc dlouho trvá, něž se začne něco dít, a když už se konečně něco děje, kvalita jednotlivých dílů dokáže dost kolísat a místy to dokonce až zavání harémovkou, ale aspoň to do ní nikdy plně nespadne. Nicméně příběh jako celek naštěstí zajímavý je (i když by výrazně pomohlo osekání nudných částí, tedy zkrácení celého seriálu aspoň tak o třetinu) a několik momentů mi dokonce dokázalo nahnat husí kůži. Animace se trefila přesně do mého vkusu, pěkný soundtrack, opening i ending. Postavy jsou na tom pravda hůř, protože mi jich opravdu hodně přišlo naprosto zbytečných (rozhodně Faris, Ruka jakbysmet a kromě jedné jediné scény vlastně i Moeka), ale aspoň hlavního hrdinu jsem si stihla docela oblíbit a překvapivě nejvíc jsem měla ráda tu-tu-ruu Mayushii, na rozdíl od Christiny, kterou žerou úplně všichni, ale mě svými tsundere móresy dokázala dost pít krev. 8/10 EDIT: Po shlédnutí Tatami Galaxy mám pocit, že bych měla snížit své hodnocení na odpad. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Na toto anime mě nalákalo aktuálně (květen 2012) velice vysoké hodnocení na Anime News Network. Po prvních pár dílech jsem si ale nad takovým úspěchem na ANN lámala hlavu. Téměř třetina seriálu rozvíjející celý koncept posílání sms zpět v čase a následné změny reality byla, řekla bych, až nezajímavě nudná. Představování nových postav a jejich chování mě dokonce občas i štvalo. Ovšem poté, co se seriál opravdu rozjede, stojí to za to. Jen jsem se trochu bála opakovaček jako ve druhé sérii Haruhi Suzumiyi, ale nakonec se nekonalo. Po nudné třetině seriál konečně nabral spád a člověk už i chápal, o co tvůrcům jde. Přičteme li k tomu pár až dechberoucích zvratů, občas i drsnost některých scén, celkem ucházející logiku a vývoj postav, jedná se o nadprůměrnou sérii, která ovšem postrádá něco, co by se mi zavrtalo pod kůži. Nakonec celkově trochu suchárna, která ovšem se nesnaží hrát příliš na city, ale ničím ani příliš neohromí. Objektivní hodnocení - 4 hvězdy, subjektivní o hvězdu méně. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je adaptací stejnojmenné mangy ilustrátora Sarachiho Yomiho, která začala od 26. 9. 2009 časopisecky vycházet v magazínu Monthly Comic Alive, aby na ni v magazínu Monthly Comic Blade o několik měsíců později navázala série druhá ilustrovaná Kenjim Mizutou s podtitulem "Bōkan no Rebellion". (Conspi)

Reklama

Reklama