Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované filmy.Mám rád filmy točené technikou stop-motion.Mám rád "plastelínové" filmy a filmy s postavami Wallace a Gromit,jen nechápu to obrovské nadšení u ostatních zde a přehnaně kladné hodnocení.Zase až taková bomba především co se týče děje to není.A navíc netuším,proč Nick Park vymodeloval pro Wallace placatou hlavu.Co se týče dabingu,tak tvůrčí skupina Petra Zvoníčka taky zklamala,protože nadabovat Wallace Oldřichem Vlachem bylo nešťastné rozhodnutí. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Třetí půlhodinový film ze studia Aardman o Wallaceovi a Gromitovi po ´A Grand Day out´ (1990) a ´The Wrong Trousers´ (1993). Tentokrát se k nim přidala i ovečka Shaun. Příběh má dvě roviny - detektivní a romantickou. Obě spojuje humor. I tentokrát Wallace pokazí, co může a situaci musí zachránit Gromit a Shaun. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto je jednoducho bomba! Dokonalosť sama a musel by som vymenovať veľa superlatívov aby som mohol vyjadriť pocity. Krásne jednoduchý humor s jednoducho krásnou grafikou, nemám čo vyčítať. Na ovčiu synchronizáciu na sajdke nemám slov. Azda len to, že chcem vidieť viac Parka. Týchto pár dielov mi jednoducho nestačí! 90%. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Súboj dobrého a zlého psa v klišé scénach z animovanej plastelíny↵  Roztržitý vynálezca zaľúbený do dámy v ťažkostiach najprv pomôže utiecť z väzenia svojmu zručnému neprávom odsúdenému psovi, a ten ich po automobilovej naháňačke na oplátku zachráni pred úkladmi šialeného zlého psa. Našťastie to poľudšťujú ovečky s milými momentami ako jazda na sajdkáre či oplakávanie Gromita. Zvláštne, že to trvalo až desať rokov, kým si tvorcovia uvedomili, čo je na tomto filme najlepšie a dali ovečkám vlastný život. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínový mág okouzlujících filmečků Nick Park si pro svůj další počin vybral vpravdě hitchcockovskou zápletku, ve které se objevuje nebezpečný buldok, nenažraná ovce Pižla i továrna na psí žrádlo. Nechybí starý mládenec Wallace, který se tentokrát zamiluje, a jeho věrný pes Gromit, který se tentokrát dostává do vězení za zabíjení ovcí. Parkovým filmům určitě prospívá kratší délka a i přes nánosy plastelíny jsou sakra dospělé. Dokonce z toho byl pro tenkrát Oscar za krátkometrážní animovaný film. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Poprvé se zde objevuje ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. (melloun)
  • Preston (jméno zlého psího neřáda) je rovněž název rodného města režiséra Nicka Parka. (Valsadora)

Reklama

Reklama