Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elfka Tallis (Felicia Day), cvičená vražedkyně, má za pomoci svých přátel najít Quinarského mága, který rozsévá zmatek po celé zemi.
Šestidílný on-line seriál, z produkce BioWare, situovaný z fantasy světa Dragon Age 2. (TooMoneyToo)

Recenze (29)

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu docela zklamání. Kýčovité kostýmy a masky a ani Felicia nic moc nepředvedla. Teda neberte mě špatně, určitě to bude kvalitní seriál a rád se na něj podívám. Ale jakožto fanoušek hry Dragon Age jsem čekal něco víc, mělo to zkrátka větší ambice, i když... je to stále jenom první díl! Tak trochu mi to ale připomíná nepovedený druhý díl Dragon Age. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Tohle mohli natočit amatérští herci s nulovým rozpočtem za pomocí ukradeného 3D studia. Ale podepsal se pod to Bioware, a tak jsem čekala něco víc než pár kouzelnických triků. Nicméně Felicia Day je sympatická a své role se ujala se lehkostí a grácii. Do 45 minut se děje moc nevešlo, a tak příběh je jednoduchoučký. Nebýt fanoušek Dragon age, dostane to hodnocení 1/5. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Slušný příběh, provedení bitek a nějaké ty cliffhangery. Ale proboha co ty zbraně a ta paladinova zbroj? Že měli málo peněz chápu, ale navlíct ho do gumové zbroje, která skutečně vypadá jako gumová zbroj... Navíc celý vizuál a styl světa je spíše do Dragon Age 2, u kterého se mi to příčilo. Kdyby se drželi drsného fantasy světa jako v jedničce bylo by to lepší. Tohle je na mě až moc "asijské" fantasy, jestli chápete( mám na mysli design zbraní atd.). ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Jasný příklad projektu s příliš velkými ambicemi na svůj formát a rozpočet. Socio-kulturně-politické poměry světa Dragon Age (mimochodem v mnohém jasně inspirované ságou Song of Ice and Fire od George Martina), do kterých je Redemption zasazený, jsou silně zjednodušené a často překroucené nebo pořádně nevystižené. Už jen textová expozice prvního dílu na mě zapůsobila spíš jako nějaká mizerná fan-fiction než jako něco, co pravděpodobně odsouhlasili kreativní a marketingoví pohlaváři z BioWare. *** Felicia Day je jako Tallis sympatická, ale jako elfská assassinka nepříliš přesvědčivá - mimo jiné kvůli dost nerealistické „zbroji“, která po vzoru Morrigan, Leliany a Isabely horní část trupu opravdu příliš nechrání. Na to, že Felicia sama podle všeho psala i scénář, mi navíc počet okatých záběrů na její výstřih přišel dost zarážející. Qunarské masky a la Faunův Labyrint (včetně Douga Jonese v roli hlavního záporáka) nejsou špatné, ale v porovnání s modely z DA2 (které mají patrně emulovat) výrazně méně „namakané“ a znatelně disproporční (moc velké hlavy oproti zbytku těla). Obdobně dopadly i ostatní kostýmy a rekvizity, které jsou povětšinou ucházející, ale často očividně umělé (např. uřezané uši). *** Ve výsledku je tedy Redemption víceméně takový, jaký jsem čekal – na websérii s minimalistickým rozpočtem je to slušné, ale na něco, co má vystihovat svět Dragon Age, naprosto nedostačující. Po prvním díle 55%.*** Update po zhlédnutí celé série: Pokud si člověk zvykne na minimalističnost technické stránky a soustředí se na narativní podstatu, má Redemption celkem příjemně vzestupnou tendenci v kvalitě. Postavy jsou poměrně dobře napsané i zahrané, a gradace i konečné rozuzlení příběhu by určitě mohly být mnohem horší. Dokonce to možná byl první nekomerční počin u kterého mě více zajímalo jak to bude dál, než co všechno ještě tvůrci vykouzlí z minimálního rozpočtu - přinejmenším ve fantasy žánru rozhodně. Nakonec tedy 65%. ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Felicia se zdá se dost rozjela. Alespoň v oblasti webových seriálů a její geek povaha těmto snímkům dost prospívá. I když Dragon Age: Redemption není žádná sláva, tak má vše, co mi stačí: děj, vtip, krev a sympatické hrdiny (až na toho elfa, co vypadá jak hobit na dietě). Řekl bych, že se jedná o příjemnou družinovku, která stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na stejných lokacích, jako filmování seriálu Legend of Neil (od r. 2008). (Zumongar)
  • Série her "Dragon Age", kterou je snímek inspirován, je zároveň i nejoblíbenější hrou Feliciy Day, která v seriálu ztvárnila elfku Tallis. Producentem filmu je pak společnost BioWare, která stojí také za videohrou. (AngelusCZ)
  • Zároveň s uvedením prvního dílu seriálu byl zpřístupněn i stahovatelný obsah pro hru Dragon Age 2 pod názvem Mark of the Assassin, ve kterém postava Tallis, která byla nadabována i animována podle Felicie Day, hraje ústřední roli. (Eterninox)

Reklama

Reklama