Reklama

Reklama

Mexická jízda

  • Mexiko Y tu mamá también (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julio a Tenoch jsou stejní jako většina sedmnáctiletých kluků: vzájemné přátelství je pro ně posvátné, diktát hormonů možná ještě posvátnější. Jejich nespoutaná jízda životem však má svoji konečnou zastávku, a tou je dospělost. Během slavnostního odpoledne, kterého se oba účastní se svými rodinami, potkávají Luisu, vdanou osmadvacetiletou Španělku, a začnou ji svádět s nadhledem a lehkostí, která odpovídá jejich povahám a věku. Jen tak z legrace pozvou svou osudovou ženu na výlet na nádhernou pláž Boca del Cielo; přitom ovšem nemají tušení, zda takové místo vůbec existuje. Luisa navštíví lékaře, který má pro ni špatné zprávy. Žena následně příjme nabídků překvapených mladíků, a všichni tři se spolu vydají na cestu. Možná nevědí kam dojedou, ale určitě na tuhle jízdu nezapomenou. Zbytky přátelství a chlapecké nevinnosti totiž mizejí ve zpětném zrcátku

Režisér Alfonso Cuarón a kameraman Emmanuel Lubezki (kteří spolu natočili pozoruhodné filmu MALÁ PRINCEZNA a VELKÉ NADĚJE) ve velmi citovém a otevřeném road-movie MEXICKÁ JÍZDA kombinují smysl pro obrazovou poetiku s nevázaným humorem, erotikou i smutkem. Vyprávějí příběh o zážitcích, jaké přicházejí jen jednou za život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tuctové příběhy bývají nejsilnější... V podstatě stále váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, jelikož mě snímek nijak výrazně nestrhl, ale na druhé straně proti němu nic zásadního nemám. Tu vzrušující a otevřené, onde zase vážné a hluboké, avšak IMHO nic neřešící (alespoň mě to tak připadalo), a to je někdy potřeba, jelikož např. úsloví ŽIVOT JE JAKO PĚNA, TAK SI HO UŽIJME JAKO MOŘE, mi neříkají vůbec nic. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

MANIFEST: 1. Je největší čest bejt nebeskej borec 2. Každej si dělá co chce 3. Popírat poezii - ale poeticky 4. Joint denně - klíč ke štěstí 5. Nevyspíš se s holkou jinýho nebeskýho borce 6. Kdo fandí klubu America je hajzl 7. Ať chcípne morálka, ať žije chaos 8. Neoženíš se s pannou 9. Kdo fandí americe, je hajzl 10. Pravda je super, ale nedosažitelná 11. Kdo fandí americe, je děsnej kretén 12. Kdo poruší nějaký pravidlo, není nebeskej borec... ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mexická jízda je přesně tím filmem který si nebere servítky z absolutně ničeho... je plně otevřený,upřímný,bez příkras a záměrně improvizovaně zahraný.Je obyčejným příběhem dvou kluků a všeho co k dospívání patří: drogy,chlast,intriky,ženský,Mexiko a erotika která je tu na můj vkus až v převelikém množství,sráží v mích očích film nejvíce,spolu s tuctovým příběhem.Veliké zklamání,těžko věřit že film natočil Cuarón... alespoň znovu dokázal že umí točit tak žánrově a stylově rozdílné filmy že mi s toho jde hlava kolem. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Zvrhlé a oplzlé. A nechutné, napríklad ten spermat v bazéne, ako to malo byť zábavné či výzva prostitútkam k degustácii? A tie herečky, nuž tak poviem, nie každá latino žena je Penelope Cruz alebo Sofia Vergara. Zdá sa, že väčšina je niečo na spôsob kobyly po dvoch rokoch v Osvienčime. Na záver príde pre pravého heteráka ešte aj popud k dáviacemu reflexu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z odretými ušami za ****. Nezáväzný život mexických teenagerov je predsa len o hodný kus bláznivejší ako na Slovensku. Pichať kamošovu babenku je trochu sila, a oni ešte ostanú naďalej kamaráti......ale možno som už starý a dnes je všetko inak....Výborná pointa ma ale presvedčila o vyššom hodnotení. A s kamarátmi sme tiež spolu neonanovali nad herečkami....:), nehovoriac o homosexuálnej scéne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Při návštěvě České republiky režisér Alfonso Cuarón odpověděl na otázku, zda nebyly sexuálně otevřené scény problematické takto: "Při natáčení rozhodně ne. Všichni herci byli velmi profesionální a dobře věděli, že ty scény nejsou o samotném sexu, ale mají důležité misto v prokreslení jednotlivých postav. S distribucí to bylo horší. V Mexiku jsme zažalovali vládu. Zakázala, aby na film chodil kdokoli pod osmnáct let. Tady v Čechách je prý přístupný od patnácti. To si mexická vláda myslí, že jsou naši teenageři hloupější než vaši? Pokud ano, tak jsou vaši hloupější než francouzští, protože ti na to smějí od dvanácti." (NIRO)
  • Tenoch je jméno legendárního zakladatele hlavního města Aztécké říše - Tenochtitlán. (Kulmon)
  • V jednej zo scén Julio (Gael García Bernal) opľuje okno na zadných dverách auta. V jednom z nasledujúcich prestrihov tej istej scény je sklo už opäť čisté. (GTS_PUNK)

Související novinky

Oskar leze

Oskar leze

05.07.2006

Takhle se u nás doma říká, když z temné oblačné oblohy vykoukne na svět zlaté sluníčko. No, a tentokrát vykouklo na svět filmu a jeho nejprestižnějšího ocenění. Pravidla, na jejichž základě jsou do… (více)

Luna mezi hvězdami

Luna mezi hvězdami

06.02.2005

Příjmení má stejné jak básnické označení měsíce a jeho hvězdný potenciál stoupá, ale dosti astrologie. Mexičan Diego Luna zůstává věrný své mateřštině. Ve filmu TU VIDA EN 65 MINUTOS, jehož natáčení… (více)

Reklama

Reklama