Reklama

Reklama

Tom Yum Goong 2

  • Thajsko ต้มยำกุ้ง 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Kham (Tony Jaa) zachrání svého slona Khona v Sydney, vrací se s ním do Thajska na venkov. Po pěti letech za ním přichází obchodník se slony a chce od něj Khona koupit za libovolnou cenu. Kham slona odmítne prodat a obchodník tedy Khona ukradne. Kham se ihned vydává do jeho sídla, kde po krátké potyčce s ostrahou nalézá obchodníka zavražděného. Vše je navíc připraveno tak, aby si policisté i dvě obchodníkovi dcery mysleli, že jej zavraždil Kham. Začíná tak zběsilá hra, při které Kham musí nejen znovu zachránit svého slona, ale navíc se vypořádat i s policií. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (82)

ywo666 

všechny recenze uživatele

No toto je celkom solídne sklamanie. O triedu horšie ako predošlý diel. Plusy, stále kvalitná choreografia, drsné súboje, dobré lokácie. Nápaditosť. Elektrizujúca bitka v metre, ohnivá bitka. JeeJa a jej akupunktúra mi celkom sadla. A Maresse Crump je solídny borec. To sme ale na konci s plusmi. Mínusy. Choreografia bola u Tonyho lepšia. A celé je to totálna zlátanina. Adkinsov Ninja II ma oproti tomuto skvostu priam geniálny príbeh. Chýbali mi tu postavy typu Nathan Jones alebo Lateef Crowder, ktoré dodali prvému dielu gule. A to čo predvádza na konci RZA... No nehnevajte sa na mňa. Dúfal som v lepšie akrobacia. Tony síce zas dáva nadpozemské lakte a kolená, ale vosttaných veciach zaostáva za svojimi predošlými výkonmi. Uznávam tvorcom snahu, ale túto dementnosť nemôžem oceniť viac ako troma hviezdičkami. 65% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedopečený film! Problem jsem našel převážně v post-produkci, trhaná a mizerná hudba, špatný střih, hodně špatné CGI a špatné zobrazení kompozice,při které opravdová akrobacie vypadá spíše jako Fake akrobacie. Tony jáá je pořád frajer a Marrese Crump byl slušný soupeř,ale chyběla tomu šťáva! 3D efekty a přehnaná digitalizace filmu hodně uškodila a jelikož hodnotím ve filmech převážně technickou a vizuální stránku,tak z mého osobního pohledu se tohle bohužel moc nepovedlo.Průměr 50% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je to o dost vážněji pojatý než předchozí eposy co jsem z Tonym Jaa viděl. takže to není až taková bláznivina a místy to dokonce dává i smysl. Souboje jsou pořád promakaný, nicméně musím se tu připojit ke kritice těch vymaštěných zpomalených 3D efektů. Děsně to ruší a je to tu v podstatě jenom na efekt aby si film hrál na něco čím není, ale tak musí přece i v Thajsku ukázat, že na to mají je to totiž fuckt brutální děsně supr čupr a maximálně cool co na tom, že se na to nedá dívat. To už je věc druhá...50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování snímku "Tom Yum Goong" (v české distribuci nesmyslně pojmenovaném Ong-Bak 2) se nese v úplně stejném duchu jako první díl (opět krádež slona) se stejným hrdinou (ačkoliv sem měl za to, že v předchozím filmu zemřel). Vzhledem k tomu, že Tony Jaa není herec, ale bojovník a kaskadér, nicotný příběh by nevadil, kdyby měl film co nabídnout v akční rovině. Bohužel však bitky vypadají daleko hůře než v kterémkoliv jiném Jaaově snímku a podle mizerných triků a jasně viditelného pozadí, vypadají všechny akční scény příšerně a Tony, jakoby už byl ze všeho unavený a nechtěl předvést nic nového. Silně nepovedené. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar prvního dílu či Ong Bak. Tony Yaa je parádní, jen to všechno okolo je laciné, RZA je otravný, scénář je plytčejší jak Aralské jezero. Choreografii se tu trošku přišlápl rozpočet, protože souboje jsou často repetitivní a stereotypní. Ač jsem příznivcem "rubaček všeho druhu", ať už jde o umělecky pojaté wuxia kousky ala Hrdina, Jackieho veselé a efektivní skopičiny, filipínské surové temné řežby či Van Dammovy roznožky, tak "The Protector 2" by nejlépe udělal, kdyby mě ochránil sám před sebou. Nebo lépe - sestříhal se na 40 minut mihajících se loktů a kolen Tonyho Yaa bez jakéhokoli příběhu. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (4)

  • Předchozí filmy Tonyho Jaa si částečně zakládaly pověst na natáčení bez použití CGI a kabelů v akčních scénách. Oproti tomu v Tom Yum Goong 2 se režisér Prachya Pinkaew s choreografem akčních scén Pannou Rittikraiem poprvé rozhodli obě techniky využít. (Raztubyl)
  • Při souboji v podzemce, mezi Khamem (Tony Jaa) a Číslem 2 (Marrese Crump), když příjíždí vlak směrem od Čísla 2, tak Kham chytne Číslo 2 a skloní se před vlakem mezi koleje. Když vlak odjíždí, tak Kham a Číslo 2 mají místa prohozená (vlak odjíždí Číslu 2 za zády). (bugfoot)
  • Kvůli dlouhotrvajícím povodním v Thajsku muselo být na několik týdnů přerušeno natáčení. (Raztubyl)

Reklama

Reklama