Reklama

Reklama

Stranou Satana

  • Francie Hors Satan (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Na Opálovém pobřeží, na okraji Lamanšského průlivu nedaleko bažinaté vesnice, žije zvláštní muž, který se protlouká životem, pytlačí, modlí se a zakládá ohně. Tulák, který směřuje odnikud nikam, vyhání zlo z vesnice pronásledované ďáblem a staví ji tak stranou Satana. Třetí celovečerní film Bruna Dumonta je filmovým zážitkem, silně apelujícím na divákovy city. Hluboce se v něm inspiruje krajinou Opálového pobřeží na severu Francie, světem písečných dun, lesů a močálů, kde každý rok jako dítě trávil čas. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (41)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Těžce stravitelný, znepokojivý, přesto svým způsobem výborný film. Vůbec tady nehodlám tvrdit, že jsem to celé nějak do podrobností pochopil, nebo se pouštět do nějakého teoretického rozboru, takže budu spíše hodnotit dojem, jaký na mě tenhle kousek zanechal. Naprosto zvláštní, svým způsobem nepopsatelný, nicméně tohle mi vůbec nebrání v tom, abych nedal nakonec známku nejvyšší. Hlavně za celkovou atmosféru, minimum dialogů a pak hlavně za konec, který mi svým způsoben vyrazil dech. Rozhodně vřele doporučuji. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Kritici analyzujú do hĺbky toto dielo, akoby sa snažili vidieť niečo v obraze Čierny štvorec od Kazimira Maleviča (hoci nakoniec sa prišlo na to, že on v sebe ukrýva iné maľby). Padli slová ako "archaický, predkresťanský". Pritom je to tak prosté. Odkiaľ ideme, čo sme, kam smerujeme, čo je zmyslom všetkého toho snaženia, existencie. Lakársky toluén bol kedysi za tridsať korún, teraz to bude určite obdobne. Šup šup, bežte si ho do farieb lakov kúpiť, aspoň tam, kde sa to ešte dá. Napríklad vo Fiľakove to vraj starosta zakázal. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno velké WTF, a nebo šílený umělecký kus, který stráví jen ti největší filmoví labužníci? Vybrat si může každý sám - ne nadarmo se část sálu při přesahových, dramatických (no prostě těch podivných) scénách smála z plna hrdla, zatímco ta druhá si plnými doušky vychutnávala Valhallu Rising bez akčních scén a s polovičním komparsem. V okolí Normandie je vážně krásná příroda, nejen když se tudy beze slov procházejí biblické postavy. [MFFKV 2011] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Hors Satan / OUTSIDE SATAN / Stranou Satana) - Ať jsem se snažil sebevíc pochopit o co tu šlo, stejně se mi to nepodařilo. Za unikátnost a za nemožnost na tento film lehce zapomenout musím ohodnotit... - 5. 7. 2011 - kino Městské divadlo - Karlovy Vary - 50% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Muž a mladá žena spolu chodia na prechádzky. Melancholicky zvlnenou krajinou mokradín a šachoriny. Polo zarastené piesočné duny. Kukuričné polia, kravy. Vidiecka pustatina bez výrazného turistického cieľa. Bez ľudí. Vzťah bez sexu. Málo stromov. Sem-tam prehodia vetu. Muž pomôže žene vyriešiť problém s mužmi, čo ju obťažujú. Občas sa posadia v tráve a mlčky hľadia do krajiny pred sebou. Krajinu zachváti požiar, dievčinu neznámy násilník. Muž prespáva v krajine pri rozpadnutom múriku. Keď prší, zmokne. Dievča pripravuje chlapíkovi obložené chleby. Po násilnom prepadnutí slečny sa stane zázrak. Za odmenu sa chlapovi ujde vlčiak. Kráča so psom po ceste. V ústrety budúcnosti. Dievča sa zmieruje s matkou. Kontemplatívne, no k dokonalej spokojnosti o trošičku dlhšie. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama