Reklama

Reklama

Ledový teror

(TV film)

Obsahy(1)

Horníci na Aljašce těží diamanty. Jednoho dne vyvrtali velkou díru do permafrostu a z té vylezlo monstrum v podobě obřího ještěra. Tento ještěr začne požírat a zabíjet všechny horníky. Několik z nich se stihne ukrýt v karavanu. Pak se děj přesouvá k řidičům kamionu. Mezi ty nejlepší patří Neil a Jack. Šéf, který kamioňákům velí, říká, že potřebuje ještě jednu jízdu. Do dolu je potřeba dopravit náklad trhavin. Šéf nakonec přesvědčí Jacka a Neila za trojnásobnou mzdu. Jack musí vzít do kamionu vědkyni jménem Rachel, kterou dostal do míst kongres. Rachel zkoumá arktické větry a musí situaci prozkoumat, jinak by mohl být důl uzavřen. Po cestě dojde k problémům a náklaďáky se musí dostat přes rozbředlý led. To se nakonec podaří a po několika hodinách dorazí oba vozy do lomu. Tam je ale spoušť. Všude jsou mrtvá těla. Pod dekou se schovává přeživší horník jménem Tyee. Je to Inuk a vypráví starou legendu o tvoru zvaném Wen Šu, který zabíjí lidi. Po chvíli se ještěr objeví. Všichni se nejprve schovají a poté utíkají k náklaďákům, do kterých nastoupí. Přidá se k nim další přeživší Karl. Kamiony se vrací po ledové stezce, když se najednou ještěr objeví na jednom z nich a zabije Tyee. Poté začne hořet Jackův kamion a všichni musí za jízdy přeskočit k Neilovi. Když odjedou od ještěra dál, musí zastavit na kontrolu kamionu. Tam se ale znovu objeví ještěr a zabije Karla. Neil, Jack a Rachel pak znovu odjíždí a po několika kilometrech zastavují kvůli opravě vozu. Opět se objevuje ještěr a Rachel s Neilem se schovají ve sněhu. Jack se také schoval do sněhu. Ještěr zmizel a všichni tři jdou sněhem do jediné chaty, která se v okolí nachází... (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Uf, to jsem se zase posmála, div jsem si neucákla do pyžama! Jste-li odpaduchtivý divák, vřele doporučuji se taktéž podívat na Arktidu v letním období (sice tam jednou ochotníci simulují div ne umrznutí, ale dojem kazí chybějící obláčky páry u úst, absence jektání zubů, třesení a podobně), kde se pomocí výbušnin dělají do permafrostu díry a z těch lezou prýeskymácké pohádky, tedy velmi čilé přerostlé ještěrky. Dobrá, jedna ještěrka, co v některých záběrech vypadá velká asi jako varan, zatímco v jiných scénách se vztyčí na zadní a shlíží na svůj jídelníček rudým zrakem z výšky šestipatrového činžáku. Menu má tento obojživelník poměrně chudobné: těžaře, hrdinné kamioňáky, nezbytnou (a úplně zbytečnou) kozatou ekoložku plus nějaké ty arktické poustevníky. Ještěrka je slepá, hluchá, bez čichu a blbá, přesto se jí průběžně daří ulovit jednotlivé chody a prožrat se až do trpkého konce. Během degustace je schopná trhat plechy unimobuněk (kde tři zákusky strčí před dveře stůl, přestože se dveře otevírají ven;-)) a přerážet ocelové sloupy, aby o chvíli později bezradně kroužila kolem papundeklové letní chatky arktických penzistů (zvenku něco jako větší kůlna, uvnitř to má ovšem prostory jako Labská bouda). Okamžik, kdy uprchlíci v této papírové haciendě zakrývají okna záclonami, aby ještěrka netušila, kde se skrývají, je vskutku výživný! Jako by je předtím nebyla schopná sledovat desítky kilometrů pod vodou, zatímco uháněli v kamionu po tajícím ledu. Led přinesl další úžasně vtipné okamžiky: kupříkladu jeho dramatické praskání a rozevírání přímo před náklaďáky skončilo tím, že řidiči museli přejet pár rozbředlých louží. A podezřelé bylo také vynoření ještěrky vedle stojícího kamionu, prorazila asi půlcentimetrovou ledovou krustu... ty náklaďáky musely být nějaké hodně odlehčené, když se na tak tenké vrstvě nepropadly, a v Arktidě muselo být sakra žhavé léto! Má vůbec smysl rozepisovat se o dementním chování postav, třeskutě stupidních dialozích a zcela nepřítomné logice (o fyzikálních zákonech a chemických či biologických procesech ani nemluvě)? "Ta příšera asi vidí naše teplo, tak počkáme do rána, to nás neuvidí tak dobře!" :-))) A ráno vylezli před chatrč s plamenometem:-))). Akorát mě mrzí, že jsem zalomila v okamžiku, kdy hladová ještěrka zakousla dezert z poslední trojice a jen podle zdejších fotek se mohu dohadovat o obojživelníkově bídném skonu. Zmínku si zaslouží speciální efekty a animace monstra: před čtvrt stoletím by to celkem ušlo... na rok starý film je to ukrutná bída. Nádherně špatný a debilní kousek ve všech ohledech, uzřela jsem však nedávno omylem "Hotel Paradise" a tak vím, že existují i mnohem horší sračky než "Ledový terror", proto dávám 10% třeba za exteriéry a 5% za hezké oči dvou hlavních mužkých hrdinů. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Ledový teror je nízkorozpočtové béčko o pravěké příšeře, která vylezla při kopání diamantů z permafrostu. Je to prej nějakej Predátor-X nebo-li Wind shu, což má být mýtická postava. Ve svém CGI provedení vypadá jak nějaký odfláklý dinosaurus. Na druhou stranu je vidět po celou dobu filmu, a tím je to i vcelku hodně zábava, ačkoliv kolikrát dost dementí, která neodpovídá fyzikálním základům. Například, když několikatunový ještěr si jen tak v klidu stojí na stříšce verandy, která by jej rozhodně neunesla. Ovšem nejvíce komické je jeho zabití. To zničení by nepřežil vůbec nikdo, přičemž lidé z toho vyváznou bez jakékoliv spáleniny. Že se na filmu dosti šetřilo, je vidět po celou dobu. Stačilo pár herců, dva kamiony a výroba jedné CGI potvory. Proti tomu dialogy a především kamera je na béčko hodně slušná. Záběry jedoucích kamionů zasněženou a zledovatělou krajinou jsou překrásné. Ovšem i zde najdeme záběry, které popírají fyzikální zákony. A to když dinosaurus strhne Kuregera pod led a je vidět, že led má tak možná jeden centimetr tloušťky. A přitom vedle toho stojí několikatunový kamion. Je to sice strašná blbost, ale je to zábavná blbost. Ovšem nejhezčí na celém filmu je poster. Ten je doslova překrásný a mohl by sloužit i jako obraz. [436. hodnocení, 14. komentář, 20%] ()

Reklama

Laca1313 odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fakt málo,ale bohužel dostal ještě min. Fakt jsem se nudil. chvile sice film měl světlejší místa,ale bylo jich málo.a chybý tu i krvavější sceny. dlouho jsem uvažoval o jedný hvězdičce,protože tot dílko je přece jenom kvalitnější než spousta filmu,kterým jsem dal odpad. Ale nakonec jsem i tady zustal u odpadu. Jo,kdyby tu bylo ,,víc masa do mlýnku,, taj bych jednu hvězdičku určitě dal. ale tahle to prostě nejde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

SyFy přišla po delší době s další monster peckou, kterou tentokrát umístila do zasněžené a štiplavě ledové Arktidy. Vysoké hory a husté lesy jsou pokryté sněhovou nadílkou, led začíná tát (z toho by měl jistě náš president radost) a k tomu se k životu probudí další prehistorický ještěr (jak jinak). Ani tentokrát nepůjde o žádný skvostný klenot, ale další podprůměrné béčko, které naštěstí netrvalo moc dlouho a tak se dá určitě přežít. Naštěstí to tvůrci pojali i trochu akčněji a příznivci trucků si tak také přijdou na své. Samotné monstrum hrůzu svým zjev sice nenažene (vždyť jde o poněkud přerostlejší ještěrku), ale díky jejímu apetitu nám bylo nabídnuto docela dost krvavých záběrů. Ruky, nohy a dokonce i hlavy se párkrát proletí přes obrazovku, ale žádné solidní gore efekty jsem tu bohužel neviděl... ()

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

1) neskutečně klišovité - autoři neměli sebemenší snahu udělat film něčím zajímavým, jeden stereotyp navazuje na druhý 2) naivní - obrovského ještěra si na své střeše tiráku jeho řidič nevšimne, ale že ho nevidí ani řidič jedoucí za ním, je už vskutku úsměvné 3) postavy ke konci jednají sebedestruktivně - po realizaci každého nového nápadu se jejich situace zhorší a zahyne další oběť Stačilo málo, a bylo to na jednu hvězdu, tvůrci snímku si ji však ničím nezasloužili. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Britannia Beach v Britské Columbii v Kanadě. (lost815)

Reklama

Reklama