Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval dynamickou akční zábavičku šmrncnutou duchařinou,ale akce v tom filmu moc neni.Hlavní hrdina docela nevýrazný ucho,film spíš hraje na notu krimi, Yelchin v duchu spekuluje,jak a proč.Vzpoměl sem si na Limana A jeho Jumpera,nebo Carusa a jeho Jsem číslo čtyři,ale ač to byly poměrně naškodný filmečky,tak solidní akce tomu hodně zvedla úroveň.Takže v tomhle ohledu škoda.60%. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Ale jujky, dívčinka prodává kopečky zmrzlinky a u toho přes handsfree instruuje chlapečka, kterej je mimochodem děsně neohroženej, aby našel mrtvolu chlapa s nevtipnou přezdívkou a zjistil, že byl fanouškem P.O.D. Podkresleno druhořadými efekty, herci béčkovější než sám film...až při přečtení profilu filmu mi to docvaklo. On to fakt napsal Koontz. No tak jakože to je pak prostě jasný. Četla jsem od něj jen jednu knížku sice (víc jsem nedala), ale ten lacinej styl se přesně shoduje. koontz neni dobrej vypravěč a navíc děsně splácává a očividně má nějakou posedlost pekelnými stvořeními lezoucími z pekelných bran. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nový Sommers.¬         Režisér a scénárista Stephen Sommers z Indiany v USA je znám hlavně dvěma svými díly: vděčně přijatou "Mumií" (režie a úprava scénáře) z r. 1999 a vlažně přijatým "Van Helsingem" (režie i scénář) z r. 2004. (Podle mé mínky jsou oba snímky stejně dobře povedené, každý ovšem jiným způsobem.) Zpracování knihy známého spisovatele akčně-mysteriózních příběhů D. Koontze z Pensylvanie (USA) je ale uděláno dost nešťastným způsobem: vyprávěcím v první osobě a zároveň nadlehčeným až příliš milostnými a rodinnými vztahy a hláškami, tak moc nadlehčeným, že se setřela hororovo-mysteriózní náplň, která je pro Koontze příznačná a jednoznačně nejdůležitější. Vím, jak Koontz píše, a vím, že onen způsob podání je přímo proti srsti účinu jeho děl.¬                 Je pravděpodobné, že Sommers si chtěl vyzkoušeti, po Mumiích a Van Helsingovi, nový způsob zpracovnání látky; k tomu si ale měl vybrati buď zcela jinou předlohu, nebo si napsati předlohu vlastní, šitou jeho záměru na míru. Míním, že pan Koontz musel býti zpracováním své knižní předlohy zklamaný ne méně, než údajně zpracováním své "Skrýše". Scénář se tentokrát Sommersovi nepovedl, s ohledem na to, jak v něm knižní předlohu "ideově" přehodnotil. Střih je místy nedobrý-odfláknutý a docela dobře provedená hudba už dílo nezachrání. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

V Pico Mundo sa usadili príšery a to veští, že sa tam stane niečo zlé. Zabrániť katastrofe sa snaží sympaťák Yelchin spolu s krásnou Adisson, ktorá mu nie je ľahostajná. Žiaľ, všetko zaujímavé sa udeje v prvých desiatich minútach, po ktorých film spadá do klišovitých zápletiek a odhalení, ktoré navyše ani nie sú zručne podané a film som dopozeral len so zotrvačnosti. Nebyť zaujímavej postavy Odda Thomasa, ktorého Yelchin zvládol na jedničku, idem s hodnotením nižšie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers je môj obľúbenec. Bohužiaľ vidieť ho v takejto pozícií ako tvorcu je pre mňa veľmi smutné. Dajte mu veľký rozpočet a on vám zničí Paríž, zabojuje si s klasickými monštrami a zoberie vás do púšte za pokladmi a múmiami. Dajte mu malý rozpočet a dostanete Odd Thomasa. Televíznosť a šetrenie kde sa dá je bohužiaľ vidieť v každom jednom zábere. To spôsobuje, že Sommers nemôže byť megalomanský tam, kde väčšinou býva a tým pádom, film postráda pamätnejšiu scénu. Na druhú stranu chémia medzi hlavnou dvojicou je super - Yelchin a aj tá kráska s dokonalými prsiami s Californication Timlin si očividne svoje party užívajú. Rovnako aj všetci zúčastnený. To je koniec koncov vidieť aj v určitej uvoľnenosti a vtipe, ktorý je všadeprítomný a skoro bez hluchých miest. Film je dynamický - finále dychberúce a aj ten zvrat som nečakal. Sommers nabaľuje a nabaľuje a kto si chce užiť túto jazdu tak si ju užije. Bohužiaľ jedna veľká výtka je tá, že film nenecháva priestor na zrod hrdinu ako je Odd Thomas. Od začiatku sme jednoducho v deji a musíme akceptovať všetky jeho zvláštnosti ak si to chceme užiť. Tým stráca film obrovský prvok stotožnenia a zostávajú len akcia a sympatie. Nie strašné, ale ani dokonalé. Niekde tak medzi, ale aj napriek tomu som presvedčený že útržky s filmu si budem pamätať ešte dlho. Vosloov štek potešil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)
  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)
  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama