Reklama

Reklama

Trans

Trailer 2

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (774)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle ma zastihol totálne nepripraveného. O filme som nemal vôbec šajnu o čom to vlastne je. Sadol som si hovorím si fajn, McAvoy toho poznám z X-Menov, ale to nám bude predvádzať obrazy ? Prvé dve minútky filmu ma totálne nebavili, ale potom celý film začal pridávať na tempe, gradoval a nakoniec vyústil vlastne v jednoduchú, ale dobre schovanú zápletku. Musím povedať, že celý film ma bavil, prišiel som mu na chuť a s dobre obsadenými hercami som sa pustil do pátrania po obraze, ktorý som nevidel ani na hodine dejepisu. Réžia Dannyho Boylea je skutočne perfektná a už dlho som nevidel film, kde sú scény husté len vďaka kamery, strihu a hlavne soundtracku. 85% - 4* ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na filmech Dannyho Boylea je zkrátka vidět, jak moc si svojí práci užívá, skoro bych řekl, že jeho nadšení číší z každého záběru. U Transu jsem se skvěle bavil od prvních vteřin až do konce jednak kvůli skvělému scénáři, kdy jste vždy o několik kroků pozadu za vyprávěním, ale právě i díky hravé režií a téměř organickým propojením s hudbou. Trans možná nemá žádný, či poselství, ale i tak je to oslava filmu. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Pod rúškom hypnoterapie a krádeže šikovne zamaskovaná zápletka. Spracovanie veľmi zaujímavé, aj keď "hry s hypnózou" zanechávali úsmev na tvári....myšlienky vkladané do mozgu systémom ide to kedykoľvek, s kýmkoľvek a akokoľvek. Juuuuj, to škrípalo. Podstatné však je, že film ako celok výborne funguje, zápletka sa postupne šikovne odhaľuje a sústredenú pozornosť treba udržať až do konca. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Sme súčet všetkého, čo sme kedy povedali, urobili a cítili. Sme omotaní unikátnym vláknom týchto vnemov, ktoré si neustále pripomíname. Aby bol človek sám sebou, musí si sám seba neustále pripomínať." Sofistikovaná hra s divákom, ktorá síce nedáva úplne zmysel (nabrala si toho na ramená PRÍLIŠ), ale je od prvej do poslednej minúty nepredvídateľná a sakramentsky zábavná, tajuplná a sexy. Boyle sa v nej baví kaleidoskopicky pestrým vnímaním udalostí a zmätenou motiváciou postáv, a v akčnom tempe odhaluje svoju slabosť pre thrillery Briana DePalmy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ťuk! Ťuk! Ťuk! Roztomilá detektivka, střižená přesně dle dnešní módy. Jen hypnóza není tak klíčová jak se nám PR snažilo vnutit a obraz není tak úplně to o co se tu hraje. Příčetnost, lež, zloba, láska a nenávist. Boyle tenhle koktejl namíchal dle svého tradičního receptu a jeho rukopis je patrný skoro v každém záběru (kelímek hozený do kamery) jen zase možná ukázky prozrazovaly příliš. Cassel výborný, Rosario Dawson hlaďoučká a McAvoy mistrně střídá polohy a je nenápadným loutkařem celého Tranzu (nebo Transu?). Líbivé a ne úplně hloupé. Prvotřídní hudební složka vznikla pod dohledem Ricka Smitha. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Rosario Dawson v rozhovoru řekla, že jí nahota ve filmu nevadila, naopak jí tato scéna přišla velmi důležitá, protože to, co její postava dělala, nemělo být sexy, ale vypočítavé a chladně logické. (TaNya_)
  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Drum and bass. (tarponko)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama