Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
PF 2014

PF 2014

01.01.2014 Autor POMO

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a Hobit, třetí Iron Man, druhé Hunger Games, Lásky čas, Kapitán Phillips, Walter Mitty, Hořící keř, Velká nádhera, Nejvyšší nabídka nebo Život Adele, to všechno jsou filmy, které se bezpečně drží nad hranicí "elitních" 80%.

Mnoho diváků potěšily také Velký Gatsby, Podfukáři, Muž z oceli, Nevědomí, Trans, Světová válka Z, Před půlnocí, Jasmíniny slzy, Millerovi na tripu, Insidious 2, Plán útěku, Enderova hra, Vše je ztraceno, Klauni, Šmejdi, Jen 17, Rozbitý svět nebo čerstvá první Nymfomanka, kterým zatím taky nehrozí pád do modré barvy. Hollywood to s námi v roce 2013 myslel dobře, doma se nám rovněž zrodilo několik pozoruhodných počinů, o evropských majstrštycích nemluvě. Vyhověno bylo všem a tak to má být.

Pro ČSFD.cz byl rok 2013 taky báječný. Rozšířili jsme tým spolupracovníků, v premiéře a zdarma jsme našim uživatelům promítli 32 filmů, v "andělském CineStaru" otevřeli ČSFD Sál a po pražských silnicích se začala prohánět obrandovaná ČSFD autíčka. V jednom z nich ještě pořád brázdí české ulice vysmátý výherce nedávné soutěže. Plány na rok 2014 máme taky nemalé, držte nám palce. Každým technologickým nebo marketingovým krokem dopředu se snažíme vyhovět hlavně Vám, milovníkům filmů, bez kterých bychom nemohli existovat a rozvíjet se. Chceme Vám dávat pořád více a více. Filmů, které bychom Vám v roce 2014 rádi promítli na exkluzivních projekcích a upozornili tak na jejich kvalitu i návštěvníky webu, kteří se na ČSFD.cz projekce nedostanou, bude opět hafo. Na co se vůbec můžeme v roce 2014 těšit?

V lednu ho otevřou oscaroví adepti Vlk z Wall Street, 12 let v řetězech a Špinavý trik. V únoru uvidíme nové bratry Coenovy nebo skvěle obsazené Památkáře George Clooneyho (kteří chtěli také usilovat o Oscary, ale nestihli se před koncem roku dokončit a uvést do kin). V březnu druhý díl hitovky 300, nového Stephena Frearse, Wese Andersona, Jima Jarmusche, Darrena Aronofskyho a Spikea Jonze. Komu seskupení těchto režisérů neuspokojí hlad po moderním filmovém umění, může díky Projektu 100 zajít na nově uvedenou 2001: Vesmírnou odyseu.

Duben již zaflirtuje s hollywoodskými blockbustery Captain America: Návrat prvního Avengera a Amazing Spider-Man 2, kterým budou dělat společnost dva zajímavé rozpočtově skromnější sci-fi akčňáky Divergent a Transcendence. Ten první od tvůrce Iluzionisty nebo Všemocného, ten druhý coby režijní debut kameramana, který tak dokonale nasnímal všechny Nolanovy trháky. Květen: Obnovené nasazení další klasiky Pulp Fiction a dva hollywoodské megafilmy Godzilla a X-Men: Budoucí minulost. Oba už nás nadchly skvělými trailery, u druhého jmenovaného je navíc zárukou špičkové kvality znovuuchopení látky jejím původním stvořitelem Bryanem Singerem.

V červnu a létě bude okupace kin velkými sci-fi pokračovat: čtvrté Transformers, Na hraně zítřka, novinku bratří Wachovských Jupiter vychází, Úsvit planety opic nebo s otazníkem sledované Strážce galaxie sice odlehčí komorní umělci Clint Eastwood a Jan Svěrák, pedál zpět k podlaze jim ale sešlápnou třetí Expendables a druhé, dlouho očekávané Sin City. Ve zbylých měsících roku 2014 si pak pochutnáme na novém thrilleru Davida Finchera, sci-fi spektáklu Christophera Nolana, válečném dramatu Davida Ayera, historickém dramatu Ridleyho Scotta (účast scénáristy Stevena Zailliana naznačuje oscarové ambice) a samozřejmě – ale to už je klišé – na třetím Hobitovi.

Taky při výčtu položek tohoto filmového menu s nadpisem 2014 cítíte škádlení v žaludku? Taky jsou pro Vás filmy stejně důležitou součástí Vašich životů jako přátelé a rodina? Taky Vám filmy zvyšují emotivní prožitek všedních dní, umožňují Vám snít, nabíjejí Vás pozitivní energií? Potom jsme velmi rádi, že jste tady s námi, a v roce, který nám právě začal, Vám přejeme jen to nejlepší!

ČSFD forever!

Reklama

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama