Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (774)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vážně pecka a veliké překvapení! Danny Boyle dokazuje, že natočit kriminální thriller pro něj není žádný problém. Už od začátku mi bylo jasné, že tohle je něco víc. James McAvoy je v této roli naprosto perfektní. Film má skvělé tempo a po celou dobu vás v něčem utvrzuje, aby vás ak nakonec vyvedl v omyl. Něco tak skvěle natočeného se nevidí každý den...90% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se stydím za to, že dávám Boylovi tak nízké hodnocení. On vlastně neudělal nic špatného. To jen ten scénář je tak překombinovaný, že se vám v hlavě se začne budovat vlastní plán, jak byste to udělali. A nakonci jste zklamaní, že je to tak obyčejné vyústění, které mohlo být velkolepější a překvapivější. Místo aby šokoval překvapivými situacemi, tak šokuje násilím a sexem. Takových filmů tu už byly mraky a lepší. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ťuk! Ťuk! Ťuk! Roztomilá detektivka, střižená přesně dle dnešní módy. Jen hypnóza není tak klíčová jak se nám PR snažilo vnutit a obraz není tak úplně to o co se tu hraje. Příčetnost, lež, zloba, láska a nenávist. Boyle tenhle koktejl namíchal dle svého tradičního receptu a jeho rukopis je patrný skoro v každém záběru (kelímek hozený do kamery) jen zase možná ukázky prozrazovaly příliš. Cassel výborný, Rosario Dawson hlaďoučká a McAvoy mistrně střídá polohy a je nenápadným loutkařem celého Tranzu (nebo Transu?). Líbivé a ne úplně hloupé. Prvotřídní hudební složka vznikla pod dohledem Ricka Smitha. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Našlapaný soundtrack a skvělý moderní vizuál. Jestli tohle není náhodou nový Danny Boyle. Mírný ústup z nejvyšších pozic, nicméně očekávám Dannyho brzký návrat do absolutní top ligy. Nižší kvalitu filmu zapříčinila z velké části nedostatečná kvalita materiálu. Příběh o tom jak ukrást drahý obraz a pak zapomenout kam se poděl asi nešel natočit atraktivněji. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Natripované jinak, než jsem čekal - atmosféru si to buduje docela pomalu. A že se daří, nakonec vlastně přece jenom typicky boyleovským způsobem. Nevadí mi, že není následována pevná, předem rozluštitelná a vysvětlovaná struktura jako třeba u Počátku a hraje se především na efekt. Nevadí mi, že se ve filmu tak snadno ztratí - vlastně naopak, právě to se mi líbilo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Rosario Dawson v rozhovoru řekla, že jí nahota ve filmu nevadila, naopak jí tato scéna přišla velmi důležitá, protože to, co její postava dělala, nemělo být sexy, ale vypočítavé a chladně logické. (TaNya_)
  • Danny Boyle film natáčel i během příprav zahajovacího ceremoniálu Letních olympijských her v Londýně. První hrubý sestřih nechal poté šest měsíců ležet, aby dokončil svou práci na hrách, a následně se k filmu vrátil. (Brousitch)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama