Reklama

Reklama

Trans

Trailer 3

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (774)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Chceš si to pamätať alebo zabudnúť?..." Slová D. Boyla (bonusy na dvd) o tom, že 99% divákov uvidí jeho film len raz si zobral k srdcu. Film vizuálne i zvukovo doslova napeckoval a príbeh, ktorý vám zamotá hlavu nezaostáva. Režisér i strihač sa vraj v strižni tiež zapotili, takže si z toho nič nerobte. Snové, vzpomienkové, hypnotické i reálne scény nie sú farebne ani nijako odlíšené a je tu občas menší problém s orientáciou. D. Boyle sa nebráni a sám priznáva, že to bol ich zámer dostať do transu a neistoty i diváka. Zložito podaný a vizuálne bohatý film je vo svojej podstate jednoduchým príbehom, len treba vydržať do konca. Niečo môžte v priebehu filmu tušiť, ale uhádnuť akým smerom sa film v ďalšej scéne zvrtne je niekedy nemožné. Viac ako inokedy sa tu kládol dôraz na hovorené slovo. Na hypnotickom hlase R. Dawson zvukári popracovali a úlohou kameramana bolo diváka zneistiť, preto je tu mnoho pokrivených záberov cez sklo. Dvd obsahuje pár zaujímavých bonusov a z jedného sa dozviete , že skutočne je 5-10% ľudí veľmi ľahko zhypnotizovateľných a sú schopný takmer všetkého...80%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vážně pecka a veliké překvapení! Danny Boyle dokazuje, že natočit kriminální thriller pro něj není žádný problém. Už od začátku mi bylo jasné, že tohle je něco víc. James McAvoy je v této roli naprosto perfektní. Film má skvělé tempo a po celou dobu vás v něčem utvrzuje, aby vás ak nakonec vyvedl v omyl. Něco tak skvěle natočeného se nevidí každý den...90% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem nevěděl vůbec nic a pustil jsem si ho bez nějakých informací a možná díky tomu jsem byl nadšený. Danny Boyle už mnohokrát ukázal, že točit umí. Po slabším startu diváka čeká skvělý náboj se závěrem, který vyrazí dech. Příběh byl fakt perfektní, herecké výkony všech byly dobré, ale vynikal James McAvoy. Až na pár věcí se nedá co vytknout .. 8/10 = 87% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to dopadá, když se z výslechového repertoáru vyřadí opalování genitálií letlampou a z trochu drsnější manikúry se rovnou přejde k hypnóze.. Boyleův TRANScendentální výron, který se za menší peníz a tak nějak „mimohollywoodsky“ snaží kráčet vedle stop Nolanova Počátku. Což o to, vizuálně oslnivé, ale osobně bych byl radši, kdyby se Danny v rámci své tvorby vrátil k počátku s malým „p“.. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Taková polohypnóza s neskutečně mdlou první polovinou (už to ukradněte a nezdržujte!) a pár výbornými scénami (některé hypnózy, finále na parkovišti), u nichž se však obávám, že budou zapomenuty po lusknutí prstů... Trans nabízí poněkud nečekané množství násilí a nechutností (ustřelená hlava, strhávání nehtů, rozstřelený pinďour, rozkládající se mrtvola) a nahoty, ale zkrátka ani pečlivě oholené ohanbí nebo velká prsa odvážné a sexy Dawsonové nezamaskují neuspokojivý výsledek. Scenáristé totiž chtěli mít značně sofistikované vyprávění, v němž se neustále přepisují dějové linie a nabízí různé varianty příběhu, až se z toho zamotá hlava. Ovšem co z toho, když vše vyústí v tak konvenční konec. Z hypnoterapistky dělá film mocnou polobohyni, která dramaticky prohlásí, že těch 10 procent extrémně sugestibilních lidí lze přímět téměř k čemukoliv. Oh! Navíc řada dialogů vyznívá banálně (Kdo je to vlastně člověk? / On se cítí ohrožený?) a postavy se příliš rozkecávají. Těch několik vizuálně zajímavých záběrů (de facto jen svítící noční silnice) je na Boyla málo. Změněný stav vědomí doprovází lehce rozmazaná kamera a pak nezbývá než zavzpomínat na skvělý Trainspotting, v němž to režisér zvládl lépe./// Všudypřítomné iPady byly docela otravné, ale někdo tu hypnosrandu platit musel. My to chápeme, Boyle. 60-70 %. [Kino] ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)
  • Danny Boyle film natáčel i během příprav zahajovacího ceremoniálu Letních olympijských her v Londýně. První hrubý sestřih nechal poté šest měsíců ležet, aby dokončil svou práci na hrách, a následně se k filmu vrátil. (Brousitch)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama