Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný film plný nepříjemných postav, nepříjemných situací a nepříjemných závěrů. Ani sám nevím, nakolik mi to vadilo a nakolik vyhovovalo, každopádně jde o intenzivně nepříjemný film. Škoda, že do hlavní role nebyl obsazený lepší herec - Efron vynakládá veškerou energii na to, aby nebyl "hezoun z Highschool Musical", ale zapomíná na to, že by tu měl i někoho hrát. 3 a 1/2 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, což nevim zda je ve prospěch nebo ne. Každopádně klobouk dolů za herecký výkony, všichni byli dobří, kort John Cusack a mile mě překvapil Zac Efron v takovéhle roli. Nicole byla hezká a zároveň ošklivá, což byl asi záměr přehnanosti. Co mi vadilo, byl naprosto chaotický začátek, kdy jsem absolutně nechápala o co jde a co mají všichni společného, až v polovině filmu začlo všechno zapadat. Jinak k tomu nemám víc co říct... snad jen, že ještě že byl swimmer :) ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

70% Na počátku druhé dekády se Matthew McConaughey upsal dvojici výtečných neo-noir snímku, přičemž ani jeden z nich ho nevystavuje v úplně lichotivém romantickém světle. Zatímco jeho spolupráce s Williamem Friedkinem na KILLER JOE až téměř doslovně naplňuje noirový syžet i očekávání, poněkud podhodnocený THE PAPERBOY na noirovou kostru pomalé kriminálky nabaluje rychle tající sněhovou kouly charakterů, o kterých se ve finále dozvíme víc než o celém případu. Rozhodně to není na škodu. Lee Daniels hlavně v půlce filmu až drasticky hazarduje s dynamikou filmu, vše ale vynahrazuje hodně strohý závěr, který mě připomíná můj oblibený gotický noir THE NEST OF THE CUCKOO BIRDS. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

I think straight hair gives me class. Jedna z nejpulpovějších věcí za poslední roky, upocenější než Body Heat, buranské přesně tak, jak mám ráda (za aligátoří farmu velký dík), upatlané a špinavé. Nevyčnívající (a skvělé) herecké výkony bez větších problémů přenášejí film mezi žánry (nežánrovost mi v tomto případě přijde jako velké plus mimochodem) a detaily (především ty zbytečné) zase nad průměr (kontrast Yardleym, vězeňská masturbace, medůzy, dopisová úchylka, gayové, neufňukané finále). Kamera je boží. - What do you remember about that summer 1969? - It was hot. It was real hot. Kdo zabil šerifa nikoho nezajímá. Stejně jako intelektuálové z Cannes. (A rottentomatoes se koukám taky vezou na vlně slepé brakové nenávisti.) Nadrženost roku. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zvrhlá fata morgána z toxických výparů nad floridskými močály. Zpočátku vypadá jako noirová kriminálka, ale pak se rozvine ve fascinující, oplzle zábavnou záležitost plnou šílených lidí, animálních pudů, rozkladu a zmaru. Aneb: cesta na dno, Joe z bážin, jako vždy intenzivní Matthew McConaughey a vulgární Nicole Kidman (no ano!). Mě to teda dostalo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Režisér zamýšlel natočit film tak, aby vypadal jako z roku 1968. Charlotte Nicole Kidman pak byla režisérem definována jako "Sylvia Miles z filmu Heat (1972)". (Brousitch)

Reklama

Reklama