Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

movie 

všechny recenze uživatele

70% Na počátku druhé dekády se Matthew McConaughey upsal dvojici výtečných neo-noir snímku, přičemž ani jeden z nich ho nevystavuje v úplně lichotivém romantickém světle. Zatímco jeho spolupráce s Williamem Friedkinem na KILLER JOE až téměř doslovně naplňuje noirový syžet i očekávání, poněkud podhodnocený THE PAPERBOY na noirovou kostru pomalé kriminálky nabaluje rychle tající sněhovou kouly charakterů, o kterých se ve finále dozvíme víc než o celém případu. Rozhodně to není na škodu. Lee Daniels hlavně v půlce filmu až drasticky hazarduje s dynamikou filmu, vše ale vynahrazuje hodně strohý závěr, který mě připomíná můj oblibený gotický noir THE NEST OF THE CUCKOO BIRDS. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

I think straight hair gives me class. Jedna z nejpulpovějších věcí za poslední roky, upocenější než Body Heat, buranské přesně tak, jak mám ráda (za aligátoří farmu velký dík), upatlané a špinavé. Nevyčnívající (a skvělé) herecké výkony bez větších problémů přenášejí film mezi žánry (nežánrovost mi v tomto případě přijde jako velké plus mimochodem) a detaily (především ty zbytečné) zase nad průměr (kontrast Yardleym, vězeňská masturbace, medůzy, dopisová úchylka, gayové, neufňukané finále). Kamera je boží. - What do you remember about that summer 1969? - It was hot. It was real hot. Kdo zabil šerifa nikoho nezajímá. Stejně jako intelektuálové z Cannes. (A rottentomatoes se koukám taky vezou na vlně slepé brakové nenávisti.) Nadrženost roku. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Bez kontextu k tomu, kde se to promítalo, je to normální, velice průměrný film. Ale kdybych to viděl v soutěži na nejprestižnějším světovém festivalu, tak se tomu popravdě řečeno budu smát taky a velmi kritickým a odmítavým reakcím se nedivím. Tohle nemá v hlavní soutěži co dělat. Nepřehledný a nudný příběh (zajímalo, respektive mohlo vůbec někoho zajímat co se tam děje?) a zneužívaní soulových hitovek k iluzi toho, že film má jakýsi drajv - samozřejmě že ve skutečnosti žádný nemá (žádná druhá Jackie Brown se v tomto směru opravdu nekoná). Ke třetí hvězdě se to blíží jenom díky Nicole Kidman a těm pár minutám, kde byl Cusack, jakkoli ho jinak příliš nevyhledávám. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

McConaughey (chcete vědět, jak jsem přišel k těm jizvám?) a Cusack (s mačetou!) v naprosto netypických rolích. Kidmanová ukáže kalhotky a pomočí Efrona, takže její oscarová nominace byla zasloužená. Je to takový zvláštní humus v pastelových barvách, kde děj není podstatný. Podstatné jsou právě ty podivné karikatury člověka. Zkrátka jižanská freakshow se vším všudy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl divnější film. Také jsem ale hodně dlouho neviděl takový retro kousek. Tohle, když se spojí v jedno, tak vznikne brutálně divný paskvil, který celou tu dobu nechápu. Tady je scéna, u který se Kidman skoro udělá a Cusack se u ní doslova udělá. Pak je tu scéna jak Efron dostane sodu od medůz a Kidman mu na ty rány nachčije. Také je tu ale scéna jak Matt dostane od buzerantů takovou nálož, že se z toho už pořádně nevyhrabe. Úmyslně. Je totiž teplej. To všechno zaobaleno do totálního futuretra, který se vyžívá v ještě divnější atmosféře. Ta nicméně přes dost prapodivnej průběh graduje a právě díky samotnému závěru si vyslouží výsledné tři hvězdy. Závěr je mimochodem opravdu dobrá práce. Jinak bych tomuhle filmu neměl problém dát klidně i jednu hvězdu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama