Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Opravdu Obdivuhodný výkon od naších sousedů. Čekal jsem,že to bude dobrý, ale že to bude takový nářez, to jsem nečekal ani v nejmenším! Hlavní záporák byl super.. Mám obavy, že se mi dnes o něm bude i zdát. Atmosféra byla hustá téměř od půl hodinky filmu,což mi vůbec nevadilo. AA navíc jsem nečekal, že se při slasheru leknu vícX než u nějaké slušné duchařinky. Opravdu Super! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jeden z německých nejlepších hororů vůbec který po shlédnutí většinu lidí odradí aby lezla do podzemí a místo toho se věnovala bezpečnějšímu koníčku...třeba koukání na tv. Vrahoun kterej v podzemí páchá svá zvěrstva je pěkně slizkej a má krásně veliké zuby takovej vraždící Šemík každopádně jeho stahování košile a domácí guláš určitě spousta lidí ocení. Skupinka kladných je veskrz sympatická až na blbku s foťákem díky které to taky všechno pěkně blbě dopadne protože fotit s bleskem člověka když balancuje nad propastí to může napadnout fakt jen...ehm...No a když ten člověk žuchne dolů a navíc to byl váš průvodce tak je na malér zaděláno ale všechno zlé k něčemu dobré aspoň jsme se dočkali masakru. Samozřejmě jak se mi stává často postava které jsem fandil nejvíc zvesela zařve tak co dodat..mrkněte na to a udělejte si názor sami ale němci se fakt vytáhli. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hoďte do mixeru Metro + všechny ty Jeskyně + buranské horrory + Hory mají oči + ....a máte Urban Explorer. Zaráží mě úžas na německým filmem, který tu nechává kvalitní hodnoty již od němých a zjm. expresionistických dob. Stejně jako ostatní kinematografie i Němci umí filmy dobré a špatné. Oceňuji momenty napětí, dobrou hudbu a stabilní kameru (roztřesená ručka je opravdu na mašli). Většina děje a momentů je poměrně dobře předvídatelná, jen konec je poněkud debilní. Cílem těhle snímků je především napnout, což se zde částečně daří. K.Stiglmeier je mírně děsivý sám od sebe, namaskovaný je pak chvílemi hrůzný (zuby mu dali fakt příšerný). Přese všechno snažení film, bez něhož se dá lehce obejít... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Většinu času jsem napětím ani nedutal a film si (až na jednu zbytečně krvavou scénu, jíž jsem přeskočil) užil, co však nelze přehlédnout, jsou (ne)logické džuzny, zejména ta, kdy se z (SPOILER) vraždícího dědka (který do té doby vykazuje toliko psychopatické, nikoli nadpřirozené sklony) stane Terminátor, prototyp nejmíň T-2000, přičemž ho minimálně nepoškodí ani postřelení a pořádná nakládačka železnou tyčí do hlavy (dokonce dojde i na výměnu charakterů: viz neskutečně absurdní scéna s revizorem). Slabších 70% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Katakomby, podzemí či metro jsou pro mě v hororu ty nejlepší místa, protože je zde malá šance na útěk, atmosféra je velice temná a prostě je to cool prostředí pro horor. Urban splňuje všechny tyto případy a ještě navrch dodává skvělého, oplzlého a hnusné záporáka, kterého by jste nas*at určitě nechtěli. To bylo hodně velké hovado a ta jeho držka, to teda. Výborný kousek z Německa, kde nechybí zajímavé prostředí berlinského podzemí, boj o holý život, nějaké to gore( pro mě je scéna s kůži jedna z nej, co jsem viděl) a v neposlední řádě sympatické osazenstvo. Nezbývá mi nic jiného než doporučit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama