Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféru a snahu vytřískat z těch podzemních prostorů co největší atmosféru tomu upřít nemůžu a vlastně i proto mě to v první polovině tak bavilo a napínalo. Jenže pak z toho vypadl celkem obyčejný a průměrný horor, ve kterém sice zaujmou některé smrti, ale taky z toho pak je jen čekání na to, až je podivný bezďák všechny vybije. SPOILER A že to neskončí jinak je bohužel jasné dost rychle. KONEC SPOILERU Něco do sebe to sice mělo po celou dobu, navíc tyhle horory z podzemních prostorů mám hodně rád a tenhle celkem fungoval, ale na víc jak tři hvězdy to není. A dost mě zaráží, že tam bylo tolik světla, byť ho nebylo kde brát a baterky neustále nesvítily... 3* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Výtečný záporák, takový opravdu odporný hnusák! :-D Jinak co se týče hereckých výkonů, tak někdy mě přišlo, že strašně přehrávají (věc názoru), ale katakomby a bloudění v nekonečných tunelech pod městem já můžu. Takže ve finále jsem byl víceméně spokojený a kdo má rád podobné snímky, tak vřele doporučuji. PS: Není to točeno FF, což je paráda! 55% ()

Reklama

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, možná kvůli zdejšímu hodnocení, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Komentáře jsem si pro jistotu nepročítal, ale teď už tuším, že jsem udělal chybu. Když se totiž ve tři ráno u snímku, od kterého čekáte lekačky nebo aspoň trošku strašidelné atmosféry, nudíte, tak je něco hodně špatně. Takže, bezbohažel, nemůžu jinak. PS: (SPOILER!) gulášek byl chuťovka, ale původ masíčka mi byl jasnej hned (i když, to asi nebudu jedinej). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s s forsbergovým názorom, že sa z toho dalo vytlačiť viac - chcelo to explicitnejšie zobrazené mordy, poriadnu naháňačku po ponurom podzemí a tiež som sa márne tešil na črtajúci sa krvavý nástup tajomných nacistických "nadľudí", na pomery nemeckej hororovej kinematografie je však Urban Explorer bez debaty nadpriemerný počin, dejovo vzdialene pripomínajúci austrálsky The Tunnel. Nemeckí tvorcovi však namiesto v súčasnosti tak populárnych ručnokamerových found footage nezmyslov zvolili klasickú filmovú formu, čo je v tomto prípade len dobre, nakoľko v poslednej dobe ma už akosi prestáva baviť dívať sa na divoké kúsky, v ktorých je tretinu celkovej stopáže na obrazovke vidieť veľké kulové. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na německou produkci nečekaně dobře zvládnutá práce. Tvůrci se rozhodli natočit moderní vyvražďovačku podobnou těm ze západu, a kupodivu se zadařilo. Odhodili levný televizní look, našli vhodné stísněné prostory a pohráli si se scénářem natolik, že divák si nemůže být jistý, kdo přežije a naopak zemře. Tyhle hrátky mně osobně vyhovují: upnu se na jednu postavu, u které si jsem naprosto jistý, že se dožije konce - ta je však těsně před koncem zlikvidována, a na její místo nastoupí jiná, na níž jsem zcela zapomněl. Záporák byl celkem fajn, hrdinové se chovají logicky, a i když si na první vraždu počkáme hodně dlouho, budiž pro nás odměnou občasné gore. Já se teda bavil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama