Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Jelikož dost z těch, co začnou tyhle moje odstavce číst, skončí znechucení slohem u prvního příspěvku, začnu u toho nejlepšího. Nelekejte se hodnocení na CSFD, tohle je pecka. Parta lidí, která se zná sotva dvě minuty, se vypraví do berlínského podzemí. Před jakýmsi Berlínským klubem potkají nesympatického mladého průvodce. Ten si řekne o 300 éček od každého, pokud budou na konci tůry spokojeni. Netřeba dodávat, že na placení "naštěstí" nedojde. Zalezou do klasické diskotéky, jdou do zákulisí a vlezou do podzemí. A začíná výýýýborná půlhodina. Možná jste viděli found footage Tunnel. No, tohle je o dost lepší. Charaktery jsou načrtnutý opravdu jenom zběžně, ale to je úplně jedno. Jde tady o ty zoufalé pohledy nazpět, když nervózní hrdinové něco uslyší. Skvělá atmosféra, výborné genium loci, jeden zapomenutý nacistický bunkr a extrémní žánrová odbočka v půlce filmu. Mě až tak nesedla, ale nebudu prozrazovat víc. Jsou to prostě dva žánry v jednom filmu a oba bych zařadil ke špičce toho, co můžete vidět. Reálně to je na 7/10, já to mám na 8/10, ale dám ještě o jedno víc abych upoutal vaší pozornost. Stojí to za to. 9/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak po pařížském, moskevském a "pražském" podzemí nás filmový horror zavedl i do podzemí berlínského. A bylo to přesně takové, jak se dalo očekávat. tedy vcelku nic moc nuda, kterou nakonec zachránil záporák. Oni ti němečtí záporáci od dob dr. Heitera z lidské stonožky začínají mít něco do sebe. K dobru filmu lze připočíst vlastně ještě jednu věc. Na začátku jsme v hloučku diváků tipovali, kdo zhebne první a kdo přežije. Netrefil se ani jeden. Jako není to úplně špatné, ale pokud vás vyloženě nebaví tunelové filmy, asi to moc nezaujme. 2,5* ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Standardní podzemní slasher/exploitation. Originální vůbec, natočený pěkně, bez nějakých výrazně rušivých elementů typu šíleně nelogického jednání postav atd. Zubatý záporák působí možná až moc řvavě psychopaticky, chvilkama mi připadal spíš jako nějaká parodická karikatura hororového záporáka. Urban exploring považuju za velmi zajímavou a lákavou aktivitu (hlavně proto jsem se na film velmi těšil), takže je mi trochu líto, že se tvůrci prostory opuštěné městské architektury nepokusili využít jako prostředku k budování hutné atmosféry, ale spíš vsadili na poměrně pěkný, líbivý vizuál a stvořili tak spotřební horor, který sice fanoušky neurazí, ale nadchne spíše neznalé teenagery. V daných mezích to funguje dobře, ale nejedná se nakonec o nic, na co bych měl potřebu pět ódy. A marginální stížnost na závěr: Většina filmu se odehrává v nepřístupných podzemních prostorách, ale i v momentech, kdy nikdo nesvítí baterkou, je všude světlo, jako kdyby se děj odehrával v sešeřelé místnosti, kam z povrchu proudí proudy světla. Je to sice prkotina, ale všímal jsem si toho a mírně mi to vadilo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi do 60. minuty jsem byl nesmírně nadšenej a uvažoval jsem nad maximálním hodnocením. Jenže! Poslední půl hodinka, která je čistě slasherová s občasným exploitem přináší spoustu nelogických momentů, Nathalie Kelley začne hrát neskutečnou histerku (tak hrozný herecký výkon jsem v hororu už dlouho neviděl) a především veškerá ta pečlivě budovaná atmosféra vyzní do ztracena a je to obrovská škoda. Kdybych byl režisérem, tak do 60. minuty nic neměním a posledních 30 minut udělám úplně jinak. Jiný závěr příběhu, jiné scény, zajímavější exploitation, potenciál je tam obrovský a nápadů mám mnoho, nechal bych si snad jen tu výbornou scénu v metru. No a teď co s hodnocením, že? Dlouho to vypadalo úžasně, ale ke konci se bohužel začaly nabalovat zbytečné kraviny, takže můj celkový dojem klesl asi na těch 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSTE Z TOHO TROCHU NERVÓZNÍ?“ ... ,,JE TO DOBRODRUŽSTVÍ! UVOLNI SE, BUDE TO STÁT ZA TO“..... /// Taky jste už slyšeli, že v Berlínským podzemí je spousta záhad? VÍTEJTE NA TEMNÝ STRANĚ! Přes zajímavej úvod postupně zjišťuju, že veškerý náckovský fajnovosti půjdou stranou a stejně to bude zase jen a jen boj vo kejhák. A to vlastně bejvá skoro furt stejný. Spousta situací, který jsou napínavý naprosto vždycky a není podstatný, kdo dodejchal jako první. Přestože jdou veškerý prohlídky stranou, jsem rád, že tam není kurevská tma (a je tam teda (překvapivě) dobře vidět) a že se děcka chovaj jako ,,Homo sapiens“. Už jen to, že nejsu rozptylován idiotským chováním, by mohlo stačit k solidnímu zážitku. Trocha ,,gore“ (ani škodolibosti) neuškodí a kapku to kazí až nezdravě hororovej záporák. Jako optimista taky špatně snáším tu přemíru pesimismu, ale jinak - solidní půlnoční večerníček. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že když spolu do podzemí vlezou Korejka, Francouzska, Venezuelanka, Američan a Němec, nemusí to bejt vždycky jen trapnej vtip, ale třeba zajímavý maso. 2.) Chystám se do Berlína a přesvědčím se, že Kris alias ,,Dante“ mě už asi žádnou díru neukáže. 3.) Thx za titule ,,ricci.s“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama