Reklama

Reklama

Top Gear: Polární speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: Polar Special (více)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2007, 60 min

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May se pokusí překonat severní pól v jeepu Toyota Hilux. Richard Hammond se rozhodne cestu absolvovat se psím spřežením. (TwoFace)

Recenze (46)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1122. hodnocený film: Spousta napětí a ač se jedná o dokumentární seriál a v tomto případě pouze o jednu ze zvláštních epizod, pak musím tento díl z oblasti kolem polárního kruhu hodnotit 5*. Toyota Hilux je stejně tak spolehlivá jako závanost trojice Jeremy Clarkson, Richard "Hamster" Hammond a James May. 5* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobrý speciál jako Botswana, ale opět za plný počet. Clarkson a May spolu v jednom autě povětšinou chlastají a žerou, zatímco Hammond se daleko za nimi "trápí" se psím spřežením. Opět krásně natočené, provázeno zcela jistě profesionálním "ne Attenborough" přírodovědným komentářem, vtipné, milé, prostě brutálně dobré, hlavně to finále. Paráda, kluci si se severním pólem poradili obstojně a mají můj velký obdiv a stovku. Do takové věci jako se pustili tihle tři se nepustí jen tak nikdo (to není chyba) a já jsem rád, že jak hoši z Top Gearu, tak ani BBC se nebojí jít do extrému. Jen to vyhození Jeremyho je prostě bude hodně mrzet. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Asi bych to jako pravidelný divák Top Gearu neměl prozrazovat, ale fandil jsem psům:-) Nejlépe to uzavřel Clarkson: "I'd set out to prove that polar exploration could be easy - but it isn't. It's brutal and savage. The fact is though, that two middle-aged men - deeply unfit and mostly drunk - had made it." ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Po tomto speciálu pro mě všichni stoupli v očích jako skoro nikdo. A tím nemyslím jen tu naši "trojku", která se na obrazovce objevovala, tím myslím kompletně celý štáb. Nejvíc ale obdivuju Richarda. Netrénovaný, na lyžích po třetí v životě a dokázal něco takového ... Neuvěřitelné! ... A samozřejmě Jeremy s Jamesem vykonali taky velmi skvělou práci - i když ze začátku byla cesta autem daleko lepší a příjemnější, myslím, že ke konci se zapotili stejně jako Hammond. Nemyslím si, že by něco takového v jejich letech dokázali jiní chlapi ... Výborný speciál, na který se pokaždé dívám občas i se zatajeným dechem! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zdolání severního pólu poněkud netradičním způsobem. Nemělo chybu sledovat ten kontrast mezi jízdou speciálně upravenou Toyotou Hilux, kde Clarskon a May spokojeně popíjeli Gin s Tonicem a cpali se kachním foie gras - tedy minimálně drtivou většinu cesty, zatímco Hammond trpěl při jízdě se psím spřežením. Zajímavý a zcela šílený experiment, tak to mám rád. Také bylo moc příjemné, jaká zima na člověka dýchla při současných tropických teplotách. [90 %] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Moderátorská trojice měla na sobě během výpravy až osm vrstev oblečení. (NiaWolf)
  • Automobilový tým tvořily dvě Toyoty HiLux a Toyota Land Cruiser Prado. (mr.filo)
  • Ve stejné Toyotě HiLux se James May vydává v prvním díle 15. série na cestě po sopce. (silebis)

Reklama

Reklama