Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle by klidně mohl pilot pilot Xeny (pokud by hrála záporačku). Obsah zní nadmíru slibně a to i přes to, že většina děje je vykecána. Přeživší je středověká teenka, která je zprvu unesena pro sexuální radovánky mužské části loupeživé tlupy a ...(a to nevykecám, protože to je jediná věc co v obsahu není vykecána), ale pak vezme zákon do svých rukou a dá čočku dospělým hrdlořezům. A to roztodivnými způsoby: Správně na lebzu umístěným žulovým balvanem, oštěpem, lukem, kuší... U té mne vždy baví, jak zůstane po zásahu trčet polovina střely z těla oběti jako ve Vinetůovi a Ould Šetrhendovi. :-) Přitom střela z kuše vypálená na blízko proletěla chlapem v plechu skrz a ještě leckohos vzala sebou pokud v trase střely za ním na bojišti někdo stál ... Ačkoliv krajina byla nádherná a drsná sama o sobě pro přežití ( za morových epidemií na konci čtrnáctého století to muselo být ještě o několik levelů hustčí) - v mlze tonoucí hory, bystřiny s křišťálovou ledovou vodou, nazrzlá tráva a vše obrustajícíc mech a lišejník... Na tom nelze nic zkazit a krásně se na to dívalo. Jenže děj je lehce připitomnělý a i když se postupem času divák lecos o hlavních postavách dozví, celé je to takové nějaké neuvěřitelné. Mně to prostě nechytlo a to mám věci ze středověku fakt rád. Norové zklamali. Čekal jsem správnej severskej mazec a dostal jsem odrostlejší Ronju dceru loupežníků. Ještě že ta stopáž byla rozumná. Dvě runy. * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Středověká survival naháněčka, ve které morem vylidněnou Evropu ovládají nelítostné bojůvky, které se s nikým a ničím moc neserou. Po vyvraždění zbytku rodiny si nechají na mláďáta jednu patnáctku, které se jak jinak podaří zdrhnout, čímž začíná hon na zdánlivě lacinou kořist...jako nic moc. mně osobně se mnohem víc líbil Centurion. 65% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pojmy Thriller / Akční / Dobrodružný / Historický svádí člověka k představě nabušené, nápadité, středověké akční řezničiny. Notabene počte li si před tím v nadšených výšplechtech zdejších erudovaných teoretiků. Ačkoliv jsem s těmito entitami již důvěrně obeznámen a vím, že by byly schopny opětkovat i monoskop, protože je príma barevný a strhujícím způsobem píská, opět jsem naivně zadoufal, že tentokrát to bude výjimka a pobaví se i zdravý, heterosexuální divák. Ani hovno. Viděl jsem pouze tisíckrát omletý, klišovitý, ultranudný Vasův běh za účasti pěti nemytých Norů a dvou místy až otravných fakanů. Sice mi na začátku vysvětlili, že skoro všichni obyvatelé Norska chcípli tehdy na mor, ale při výše zmíněné kategorizací bych stejně nikdy nevěřil, že budu nucen sledovat vleklé adopční trampoty ohyzdné babochlapí banditky, která je kapku nerudná, protože by na ni nikdo nevlezl ani s nožem na krkavici. Ale příroda je tam opět pěkná! Lesy, kopce, fjordy a tak.... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Temný severský film z období morové epidemie, kde si nikdo nemohl být svým životem jist. Jedná se o hon party zbojníků na dívku, které předtím tito lidé zabili rodiče a mladšího bratra. Vše se odehrává v ponuré severské přírodě, takže film svou atmosféru bezesporu má. Na čtyři hvězdy to, myslím, nebylo, ale i tak se jedná o dost kvalitní jednorázový film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní KUS! Kdo by jen řekl, že v roce 2013 zažiju Historickéj Orgasmus! Escape je svižná, napínavá, Norská Pecka se super Zápornou Herečkou Ingrid Bolsø Berdal, pro ty co nevědí, tak Ledová Smrt 1,2! Musím pochválit Překrásnou Norskou přírodu, Působivý soundtrack nahánějící mi husí kůži vždy,když se něco začlo dít! V závěru jsem se dočkal Skvěle provedeného Revenge 19 leté bezmocné Dívky, která chytře Likviduje poslední přeživší ! Tenhle flick mi udělal strašnou Radost, jelikož mně i párkrát dojal a slzám jsem se nebránil ! Po druhém zhlédnutí nadšení lehce skleslo,ale stále dobrý! 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama