Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Y2ORSI 

všechny recenze uživatele

je to barevné a hýbe se to. Prostě další animák, který se nijak nevybočuje z řady. Za pár hodin nebudete vědět, že jst ho viděli. Až tady jsem si všiml, že je to z JARu, proto asi animace není nijak úžasná, ale ani neurazí. Pokud máte děti, vemte je do kina a udělejte si u nich plusové body, jinak nemá cenu tenhle film vyhledávat ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Snaživo vytvorený vtáčí animák, ktorý však so súčasnou tvorbou len ťažko drží krok. Animácia i grafická stránka je pomerne slabá, čo by sa dalo vynahradiť originálnejším príbehom. To ale nie je tento prípad. Napriek tomu je Zambezia vtipná a v závere veľmi napínavá rozprávka s fakt skvelou hudbou (asi najlepšia zložka filmu), ktorú ocenia výhradne mladší diváci. ()

Reklama

Norino12 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný rodinný animovaný film. Krásne prostredie, pekné zvieratká a zaujímavý príbeh. Koniec koncov to celkovo pôsobí príjemne a dieťa sa pri tom určite nudiť nebude. Ak mám hovoriť za seba tak v tomto prípade ide o jednu z lepších rozprávok poslednej doby. Samozrejme z môjho pohľadu sú aktuálne najlepšie na tom animáky Brave, Despicable Me a Croods. Ak si chcete spraviť s deťmi príjemný večer tak určite odporúčam. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc zmlsaný grafikou jiných animáků ale... je tu znát, že nejde o "made in Hollywood". Animace není zlá... jen divná a lehce předpotopní. Dobré ale je, že jakmile si oko zvykne (řekněme po příletu do Zambezie už by mohlo být) zaměříte se na děj a je to ok. No děj... zázrak to taky není (fakt se nedíváte na dílo od PIXARU), ale na normu to stačí. Na dětech jsem Zambezii ještě netestoval, takže nedokážu říct jaké budou reakce. U mě ale nezanechala dostatečně "hřejivý" nebo "rozpustilý" dojem který od animáků čekám. Je to tím, že se v něm jede celkem na vážno (tak trochu v Disney stylu kde se hodně moralizuje a "nastavuje zrcadlo"). A to já moc nemusím... ne u animovaných filmů. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bájná to země. Zaslíbená všem ptákům bez rozdílu. Ptačí město bylo moc hezky nápaditě vymyšleno. Být ptákem, tak chci žít právě tady. Tvůrci si dali záležet. To se mi líbilo. Byla jsem ohromená stejně jako sokol Kai, jehož očima vše sledujeme. Lítání z jeho pohledu bylo super. Vodní hladina vypadala téměř jako skutečná. Není to kdo ví jak originální příběh, ale byl roztomilý a příjemný. Je tu pár drsných momentů i dojemná scéna. Chvilkami mi tenhle film připomínal Madagaskar. Viděna dabovaná verze. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama