Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jako by tu někdo kopíroval (konceptuálně) Gibsonovo APOCALYPTO - ta filmařina není sice tak precizní, ale jinak to myslím sedí... Musím říct, že mě to bavilo, kostýmy a výprava celkově mají úroveň, jen bych si to představoval trochu dotaženější. Asi jsem se moc těšil. Film u nás dokonce oficiálně vyšel na dvd, jen na něj distributor zapomněl přidat CZ titulky - přitom originální zvuková stopa nechybí (dobré WTF) 65% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A tu môžeme sledovať prapočiatky vzniku sniperov. Prvá hodina čistá nuda, občasný súboj a ani vykreslenie príbehu či deja vás nezdvihne zo sedadiel. Druhá polovica je však o niečom inom. Skvelé súboje, lietajúce šípi, odstreľovanie nepriateľa. Scéna na skalách priam fantastická. Škoda nereálneho digitálneho tigra, ale potešil. Výprava nádherná, herci obstojný. U mňa to trošku zaostáva za japonskou alebo čínskou filmografiou, ale epická "podívaná" to bola. Na štyri však tomu niečo chýbalo. 3 z 5 ale s odporúčaním. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci se vytáhli! V tvorbě asijských historicko-akčních eposů sice na stopáži neslevili, ale posunuli vše ostatní do měřítek slibujících parádní podívanou. Posunuli jak postavy, tak boje, o pár kroků k historickému realismu. Jen o pár, ale v těchto končinách je to dost poznat. V eposu samozřejmě nesmí chybět drama, sebeobětování a spoustu mouder, ideálně pronášených v posledním dechu. Ale i tak je to pořád konzistentní, nepřeplácaný historicko-akční epos, co mě mile překvapil. A tolik individuální lučištnické akce a nahánění se po lesích člověk opravdu jen tak nezažije. Takže solidní čtyři hvězdičky putují směr Jižní Korea. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Když už jdu koukat na Akční/Historický film z 17tého století, který udělali Korejci a navíc se jmenuje "Lukostřelci", počítám s tím, že uvidím Akční/Historický film ze 17tého století, kde půjde hlavně o lukostřelbu. Navíc "Tradiční!" Korejskou lukostřelbu v celé své kráse. Místo toho se mi ti vocasové snaží prodat připitomělou pohádku, kde ani jeden z účinkujících pořádně neví co to tradiční Korejská lukostřelba vlastně je, už jen úchop luku a tětivy před nátahem je takové prznění tohoto umění, že se mi chce blejt! Vydržel jsem se koukat do místa kde ten "již odrostlej" hošíček trénuje v lese, přičemž si vítr tajemnokouzelně pohrává s jeho vatřičkou a přitom ho příjde navštívit jeho mladší sestřička. Když jsem v téhle scéně vyděl, jak při plném nátahu (přičemž síla korejských luků se pohybuje od 50lbs. a více) zkroutí zápěstím tětivu a pak vypustí šíp, chtělo se mi smát a zároveň plakat. Najednou jsem měl jen dvě možnosti.. Buď rozbít monitor mého compu, a nebo okamžitě film vypnout, hodit ho do koše a koš okamžitě vysypat. Teď se uklidňuji psaním tohoto komentáře a pomyšlením, že jen co ho dopíši dám téhle lemplovské sračce OBROVSKEJ ODPAD.! ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Korejci točit filmy uměj, o tom asi už nikdo nepochybuje. A tady máme další vydařený "historický" kousek. Řemeslně je film udělán velmi zručně, akorát že se tvůrci nevyhli všem možným filmovým klišé - pomsta, odloučení, nešťastná láska, překonávání sebe sama apod. Taky jsou tam vyložené nesmysly (střelec například přestřelí šípem jinému střelci napjatou tětivu)... ale co už. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama