Reklama

Reklama

Závod s časem

Trailer

Příběh otce, který se snaží vyrovnat s těžkou situací a udržet svou dceru naživu během ničivého hurikánu Katrina. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Asi kukám na moc filmů, nebo co, protože tady jsem měl značné deja vu, prostě jsem ten příběh už někde viděl. A tudíž bylo i jasné, jak to dopadne a i jsem stále čekal, kdy už tam ta verbež přijde krást a ono se stále nic nedělo, a to ůomíjím skutečnost, že si Paul nevšil, jak se vylidnila celá nemocnice - celá! Ten film byl mimózní rádoby thriller/drama, kvalitou srovnatelná s hodně béčkovou slabotou Vehicle 19 - také film Direct-to-DVD. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Skvělý film volně inspirován skutečnými událostmi, kdy pobřeží USA zasáhl hurikán Katrina. Hurikán Katrina zasáhl new Orleans 29 srpna ráno v roce 2005 rychlostí 178-205 km/h. Paul Walker, který zde v hlavní roli ztvárnil hrdinného otce Nolana, je upoután k inkubátoru svého dítěte v opuštěné nemocnici. Paulovi tato role sedla a je velmi přesvědčivý. Napínavé drama, které těží z dramatičnosti situace a hereckého obsazení. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Minimalistickej film, kde byl Paul Walker osamocenej jak psi v Osmi statečnejch, ale to by vůbec nevadilo. Horší to bylo s logikou - kdyby zvedli ten dvouminutovej (a míň) limit aspoň na 5 minut, dalo by se uvěřit, že mohl i něco stihnout. Ale zkuste něco udělat za 2 minuty. To se ani nevyserete. A on tam běhal z patra do patra a stíhal věci, co by stihnout nemohl. Zasazení děje do doby hurikánu Katrina v New Orleans je jen hraní na city a klidně z toho mohli udělat anonymní nemocnici a anonymní hurikán. Ano, je to dost nuda, která ani nemůže stát na výkonu Paula Walkera, protože tam prostě výkon nešlo udělat. A kdo NEčekal happy end, ten je asi dost naivní... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Co se dá dělat, musím to říct na rovinu: Byť je toto poslední Walkerův film, je třeba přiznat, že to nebyla žádná sláva. I v oněch 90-ti minutách se mi nespočetně-krát stalo, že jsem se nudil a celé to bylo velmi ospalé a utahané. Úvod, závěr a občasné Walkerovo vzpomínání to trochu zachraňovalo, ale hlavní části filmu nudné. Nicméně ti Paule přeji, ať je ti tam nahoře dobře. 60% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na všech frontách. A přitom je to tak průměrný, ničím nevybočující film. Jenže funguje. Paul Walker, který je podle své dosavadní kariéry jedním z nejdřevěnějších známých herců, si mě přes automatické předsudky získal na svou stranu hned úvodním přesvědčivým výbuchem vzteku. A přestože ty sympatie několikrát zavrávoraly, ve výsledku jsem s ním neměl nejmenší problém. Nejspíš i díky tomu, že je celý příběh umístěný do jedné prázdné a potemnělé nemocnice, kde právě ten jeho kamenný výraz nešel vidět. Značně pomohl taky minimalistický pohled na katastrofu v New Orleans. Hours se nesnaží šokovat destrukcí, a místo toho ukazuje spíš jen malé drama jednoho novopečeného otce v zoufalé situaci, a pouze autentické prostřihy ze zpravodajských kamer mezi jednotlivými částmi toto drama dávají do kontextu. Celkové téma i jednotlivé motivy (manželka, novorozeně, baterie, pes) jsou samozřejmě ztělesněním účelného klišé, ale tvoří po všech stránkách funkční nenáročnou jednohubku. Snad jen trochu zamrzí, že scénář není založený na skutečných událostech. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama