Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Odpudivé defilé krajně nesympatických postav - nevybavuji si z poslední doby film, jehož postavy by mi do jedné byly tak protivné. V tom filmu je zdánlivě všechno, aby mohl zafungovat jako guilty pleasure - cecky, zadky, pláže, slunce a spousta barev - ale za celou tou nablýskanou fasádou je jen velké prázdno. Ten film směřuje odnikud nikam, je plný hnusné hudby a neschopných herců (duo teenagerských idolů Vanessa Hudgens & Selena Gomez je pro mě přímo esencí hereckého amatérismu nejhrubšího zrna), a celkově na mě působí jako prapodivný experiment, který mě zcela minul. Chápu, že spoustě lidem se to může líbit, ale za sebe nemám problém napsat, že ten film je neobyčejně dementní a zbytečný. Po zhlédnutí Spring Breakers nově řadím sousloví "hypnotický soundtrack / vizuál" mezi nejotravnější fráze místní komunity - jenom k dnešnímu dni se u tohoto filmu v komentářích výraz hypnotický / hypnotizující objevuje 23 krát (!). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Umělecké ztvárnění výletu několika dívek na Floridu nebo zvhrlá sonda do světa chlastu, drog a zbraní? Korine chce točit art, ale prázdnota vyplněná opakováním scén, slov, ba celých vět, zvláštním nasvícením a filtry, není (teda alespoň myslím) uměním. Prázdné tlachání o přátelství, podepřené emocionální nerovnováhou a ujetým koncem, který přináší mladistvé generaci poselství hodné pořádného průplesku. Obrovským kladem je Alien Jamese Franca, který přehrává seč může a karikaturu bílého černošského gangsta/rapera si do poslední kapky vychutnává. Geniální manipulátor, nebo zhulený magor? Chtěl bych vidět prequel jeho vzestupu. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Divný, divný, divný... Jo, čekala jsem film o zlobivých holkách, ale tohle mělo bohužel nulovou zápletku a ŽÁDNÝ příběh. Přišlo mi, jakoby někdo natočil celý příběh a režisér to pak celé prostříhal a co z toho zbylo, jsou Spring Brekaers. To, že bude celej film sex, drogy a zbraně, bylo už trošku nudné. Ačkoli věřim, že to takhle někde funguje a věřim i tomu, že gangsteři si myslej, že jim patřej ulice. Ani James Franco tomu nepomohl, jako gangster na mě nepůsobil zrovna tvrďácky, i když se asi snažil do role ponořit. Víceméně se ve filmu nemluvilo a když už jo, tak to byly opravdu trapné a oplzlé dialogy. A konec? Absurdní. Ze soucitu dávám minobod za Ashley Benson a Selenu Gomez, které mám ráda a minibod za historku o kuřátkách. Velká slabota. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na Spring Breakers jsem se těšila, co já vím, půl roku? Netrpělivě jsem očekávala pořádnej rip (aby ne po informacích o pěkném vizuálu), kór když to v kině jelo vždycky jen ty dny, kdy já trčela v práci. A nakonec jsem dostala film, kterej je sice plnej barviček a koziček, jak slibovala všelijaká proma, ale kromě toho už má v obsahu úplný hovno a od chvíle, kdy se na obrazovce objevil Franco, jsem začala se zaujetím mně nemilým studovat prach pod televizí. Tak nevím, jestli je tohle pro mě zklamání měsíce, nebo dokonce roku, každopádně jsem z výsledku děsně smutná a to, že jsem se nedostala do kina, se mi náhle stává útěchou. A to neustálý opakování hlášek a dialogů mě vyloženě iritovalo, to jako mělo bejt cool? Já v prvních chvílích myslela, že se mi trhá harddisk. 50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná trochu víc alternative, než by bylo záhodno. Z diváckého hlediska velmi nepřehledný a "nepříjemný" film, který toho říká docela dost a dokonce to má ve finále hlavu i patu, ale je to tak špatně uchopené (dramaturgie, dialogy) a nepřehledně natočené a nedotažené (střih, x wtf scén), že to jenom málokdo pobere a vytěží z toho trochu toho filmového zlata, které tam někde je. V podstatě definice dnešní doby a mládeže, ale velmi snadno by to divák mohl přehlédnout a skončit u toho, jaké to vlastně byla bezmyšlenkovitá krávovina. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • James Franco zůstával v roli Aliena i v době, kdy se nenatáčelo. Čtveřice hlavních hereček s ním pak mohla normálně mluvit až během propagace filmu. (Brousitch)
  • BBC zaradilo film na 74. miesto vo svojom rebríčku najlepších filmov 21. storočia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama