Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro ozbrojené polo, třičtvrtě i zcela nahaté slečny, ale to je jediné pozitivum, které jsem na snímku našel. Slečny se totiž většinou ztrácely v rozmazané tmě a tohle "umění" mi brzy začalo lézt krkem. Stejně tak i příběh o školačkám s Bohem v srdci, koksem v nose a sexem v bankovkách. Ve filmech o zbytečných lidech totiž očekávám tuny hlášek, vymazlený příběh a nějakou postavu, které bych přál přežít, ale nic z toho jsem tentokrát nedostal. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Předně bych chtěl říct, že tohle bylo určitě snesitelnější, než Korineho scenáristický debut. Ale to taky nebylo nijak složité, vzhledem ke kvalitě jeho debutu. Spring Breakers je film o mladých (?) pro mladé. Harmony se zde opět vyžívá v tom, že překračuje… ne, on už ani ty hranice nepřekračuje, on je ničí. Ničí hranice čehokoliv (dobrého vkusu, morálky) za zvuku dubstepu a vyžívá se v tom. A upřímně, pár částí mě i bavilo (slow-motion scéna s písní Britney Spears byla asi ta nejpovedenější část filmu), jenže mě štvalo to neustále opakování scén a konec, který, řekněme symbolizuje, proč tohoto "pána" neuznávám - on si žije ve svém vlastním světě, kde normální pravidla neplatí. Ok. Ale když se mě snaží přesvědčit, že tohle by mohl být reálný svět a pak se ještě skrze tohle pokouší něco sdělit o životě… ne, díky. Film na jedno použití. 55 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to připomínalo atmosférou Drive. Nicméně, jedná se o typ flmu, který buď dokážete milovat jako neskutečně hluboký nebo se jen koukáte na sérii scének ve kterých účinkují sličné dívky, hraje zajímavá hudba a kameraman je borec s velkým B. Tohle nemusím vidět znovu. 40% PS: Franco zase tak extra dobrej nebyl. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Vynikající beach noir v duchu gamesy GTA: Vice City, o jehož zvláštní atmosféru se vedle režiséra postaraly ty nejlepší jména, jako je dvorní kameraman Gaspara Noého nebo dubstepová hvězda Skrillex. O Martinezovi ani nemluvě. Tady prostě člověk pochopí, co mají taoisté na mysli, když říkají, že měkké je silnější než tvrdé. Spring Breakers představuje mimo nádherného prázdninového dobrodružství hlavně ale celkem zajímavý komentář k tomu, co se tu odehrálo za posledních dvacet let. V podstatě platí, že tak jako je Project X Human Trafficem dnešní doby, který přemístěním party z klubu do soukromýho baráku říká cosi o privatizaci prostoru (všimli jste si asi čím dál častějšího oplocování panelových sídlišť), je Spring Breakers Trainspottingem dnešní doby, který popřením univerzálního plynutí ve prospěch permanentní fantasie říká obdobně cosi o privatizaci času (youtube/videoherní generace si své zážitky mixuje bez ohledu na okolí pár stisky tlačítka sama). Scéna, ve který James Franco přezpívává u piánka Everytime od Britney, je nejen nejsilnější scénou z filmu, ale i jasným kandidátem na desítky tisíc zhlédnutí na různých videoportálech. Kdysi jsem zažil něco podobnýho na Mácháči. Jen místo coveru od Britney jsme zmaštěný a zhulený tančili pod stejdží podivný kreace absolutně mimo rytmus a mimo rytmus taky tleskali. Tehdy jsem ještě nevěděl, co Franco: „Jestli kdy chodil po zemi anděl, je jím Britney Spears.“ ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vážně... jak se v takovejch filmech říká, kurevsky hustý. Hraničilo to skoro s pornem, nebyla tam věta, ve který by se neřeklo kdovíjak zkomoleně "fuck" a k tomu všemu hrála Britney Spears, patnáctiletý holky v bikinách (občas i bez bikin - není to trestný?) tam šňupaly koks, lízaly si bradavky a mávaly tam kvérama s růžovejma kuklama na hlavě. Kdyby mi někdo líčil, že existuje takovej film, asi bych se mu vysmál. Vlastní zkušenost mě jen přesvědčila o tom, že tohle je od Drive přesně "TEN" film. Náramně jsem si to užil, protože takový filmy prostě neexistujou na potkání a chlap tomuhle prostě musí napařit vysoký skóre. Víc k tomu ani napsat nejde, protože tam nic jinýho není. Jo a James Franco si zaslouží metál, to bez debaty. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Jako inspirace pro postavu Aliena, kterého ztvárnil James Franco, posloužilo několik skutečných osob, a to konkrétně rappeři Riff Raff a Dangerous, téměř neznámý rapper z Floridy. (hynn3k)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Florida. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama