Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (577)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Divný, divný, divný... Jo, čekala jsem film o zlobivých holkách, ale tohle mělo bohužel nulovou zápletku a ŽÁDNÝ příběh. Přišlo mi, jakoby někdo natočil celý příběh a režisér to pak celé prostříhal a co z toho zbylo, jsou Spring Brekaers. To, že bude celej film sex, drogy a zbraně, bylo už trošku nudné. Ačkoli věřim, že to takhle někde funguje a věřim i tomu, že gangsteři si myslej, že jim patřej ulice. Ani James Franco tomu nepomohl, jako gangster na mě nepůsobil zrovna tvrďácky, i když se asi snažil do role ponořit. Víceméně se ve filmu nemluvilo a když už jo, tak to byly opravdu trapné a oplzlé dialogy. A konec? Absurdní. Ze soucitu dávám minobod za Ashley Benson a Selenu Gomez, které mám ráda a minibod za historku o kuřátkách. Velká slabota. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nesúdim Korineho úmysel, pointu a ani cieľ čo chcel vlastne týmto povedať. Téma ma totiž nenadchla a vôbec nezaujala, nie som priaznivcom takýchto klipových beach girls ožran parties, hoci aj s peknými babami a super kamerou. Pokiaľ aj bol dobrý úmysel, forma išla teda úplne mimo mňa. V prvej polovici mi od zívania už nešla ani zatvoriť sánka, normálne som pomaly začínal prehodnocovať svoj vzťah k uťahanej patlanici - Solaris (2002), ktorú som až doteraz považoval za vrchol filmovej nudy. V tej druhej sa však čo-to zlepšilo a nudu vo veľkej miere zahnala aspoň groteskná iracionálnosť snímku. Aby som nebol len zlý, film mal aj pár pozitív, a to hlavne pekné vytŕčajúce sa baby, super srandovné dievčenské ružové kukly na hlavu, Francove zuby a v neposlednom rade aj podarenú smiešnu rambo akciu na záver, pri ktorej by bledol závisťou aj Terminátor. To, že to s americkou mládežou nevyzerá ružovo predsa už dávno vieme, nehovoriac o ich mizernom postoji k vlastnej rodine. Američania si to uvedomujú veľmi dobre, pričom žiaľ na nejaké riešenie v tomto smere je už asi neskoro. 30/100 ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Vynikající beach noir v duchu gamesy GTA: Vice City, o jehož zvláštní atmosféru se vedle režiséra postaraly ty nejlepší jména, jako je dvorní kameraman Gaspara Noého nebo dubstepová hvězda Skrillex. O Martinezovi ani nemluvě. Tady prostě člověk pochopí, co mají taoisté na mysli, když říkají, že měkké je silnější než tvrdé. Spring Breakers představuje mimo nádherného prázdninového dobrodružství hlavně ale celkem zajímavý komentář k tomu, co se tu odehrálo za posledních dvacet let. V podstatě platí, že tak jako je Project X Human Trafficem dnešní doby, který přemístěním party z klubu do soukromýho baráku říká cosi o privatizaci prostoru (všimli jste si asi čím dál častějšího oplocování panelových sídlišť), je Spring Breakers Trainspottingem dnešní doby, který popřením univerzálního plynutí ve prospěch permanentní fantasie říká obdobně cosi o privatizaci času (youtube/videoherní generace si své zážitky mixuje bez ohledu na okolí pár stisky tlačítka sama). Scéna, ve který James Franco přezpívává u piánka Everytime od Britney, je nejen nejsilnější scénou z filmu, ale i jasným kandidátem na desítky tisíc zhlédnutí na různých videoportálech. Kdysi jsem zažil něco podobnýho na Mácháči. Jen místo coveru od Britney jsme zmaštěný a zhulený tančili pod stejdží podivný kreace absolutně mimo rytmus a mimo rytmus taky tleskali. Tehdy jsem ještě nevěděl, co Franco: „Jestli kdy chodil po zemi anděl, je jím Britney Spears.“ ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na Spring Breakers jsem se těšila, co já vím, půl roku? Netrpělivě jsem očekávala pořádnej rip (aby ne po informacích o pěkném vizuálu), kór když to v kině jelo vždycky jen ty dny, kdy já trčela v práci. A nakonec jsem dostala film, kterej je sice plnej barviček a koziček, jak slibovala všelijaká proma, ale kromě toho už má v obsahu úplný hovno a od chvíle, kdy se na obrazovce objevil Franco, jsem začala se zaujetím mně nemilým studovat prach pod televizí. Tak nevím, jestli je tohle pro mě zklamání měsíce, nebo dokonce roku, každopádně jsem z výsledku děsně smutná a to, že jsem se nedostala do kina, se mi náhle stává útěchou. A to neustálý opakování hlášek a dialogů mě vyloženě iritovalo, to jako mělo bejt cool? Já v prvních chvílích myslela, že se mi trhá harddisk. 50% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Zpočátku klasická Korineho socialní sonda - tentokrát do hlubin študákovy duše - se zhruba ve třetině snímku hodně násilně láme na takovou jakože moderní variaci Bonnie a Bonnie a Bonnie a Clyde. Následující gangsta lovestory nutí zakousnout do pořádnýho polštáře trapnosti a... především nudí. Jako wtf slušný, ale důvod, proč? Ale co já vím, třeba takhle dnešní adolescenti žijou (chtěli by, chápu) a já jsem jenom blbej. Stejně mám radši KIDS. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Vanessa Hudgens (Candy) má na natáčanie veľmi zlé spomienky. Prezradila, že nakrúcanie scény, kde musela predstierať sex s Jamesom Francom (Alien), bolo pre ňu nesmierne stresujúce a už nikdy nechce nakrúcať erotické scény. (Sufferer)
  • BBC zaradilo film na 74. miesto vo svojom rebríčku najlepších filmov 21. storočia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama