Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

rollman1 

všechny recenze uživatele

V rámci žánrů se nejedná o nijak vyčnívající kousek. Je zde vše, co se dá najít všude jinde. Za největší plus považuji ve filmu atmosféru, která je temná, zlomyslná a pěkné roztahaná do celé stopáže. Jednou jsem se sebou i cuknul. Vše ostatní zapadá do klasického standartu, jako příběh či pointa. Škoda finále, které mohlo být malinko lepší, ale jinak se jedna o průměrný kousek, který Vám určitě neuškodí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nemá na vizionárske horory ako The Witch či It Follows, The Pact je dozaista jeden z najlepších hororov za posledných 10 rokov. Pre ujasnenie, vo filme sa objaví aj ouija, takže sa nachádzame v riadne priamočiarej žánrovke. Film síce originalitu veľmi nepobral, je tu pomerne dosť účelovostí a osobne mám oveľa radšej horory, ktoré tlačia na atmosféru, no The Pact je dokonalé žánrové remeslo s asi najlepšou sériou ľakačiek, akú som kedy videl. Čo divák čaká od filmu o strašidelnom dome, to dostane. Kto by si myslel, že v roku 2012 sa dá nakrútiť skutočne mrazivý horor o dome, v ktorom straší? Mal som zimomriavky a užíval som si to. PS: Vidíš, Wan, takto sa to robí! ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický útok na můj klíčový svěrač. Několik popotahovaček za chloupky okolo věnce, jeden až dva průniky palečkem a byl i pěkný nástřik klystýru. Sice jsem nevymaloval stěnu za gaučem do hněda, ale i těch pár skvrn v bombarďácích se počítá! Je zajímavým faktem, že ticho v tomto veledíle působí podstatně děsivěji, než skřípomjůzik a bubuhudba v horrorech jiných. Na závěr se ještě k něčemu přiznám - já zrovna dvakrát nepochopil zápletku. O to více jsem tiskl mezi zuby lem maminčiny šukýnky. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Jeden domček, tajomná prekliata izbietka, dve sestry, jedna zmizne, druhá sa snaží zistiť kam, a samozrejme je do toho zamiešaný jeden duch a nejaký ten zabijak. Podobných žánroviek tu už zopár bolo - áno, duch je ten dobrý, a vďaka nemu hlavná hrdinka objavuje temné zákutia domčeka, a napokon je to (tradične) boj o holý život. Ľakačky fungujú a je ich dosť, zľakol som sa približne v každom 15-minútovom intervale, takže pre mňa nadpriemer. Hlavná hrdinka mi síce veľmi nesadla, ale na rozdiel od podobného, čisto priemerného kúsku Cassadaga tomu pomáha oveľa svižnejšie tempo, viac napätia a omnoho menšia rozťahanosť, takže nudiť som sa nestihol. Palec ROZHODNE nahor. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do krapet neznámých vod a nakonec se z tohohle snímku vyklubala vcelku dobrá duchařina. Samozřejmě dle očekávání neoplývá originalitou ani kdovíjak děsivými scénami, ale pár velmi dobrých lekaček tu je a celkově ve snímku funguje slušné napětí a atmosféra. Zpočátku se sice děj trochu táhne a hlavní dějový zvrat je částečně předvídatelný, ale mimoto je The Pact napínavou a slušně zahranou duchařinou, mně mírně připomínající Zemeckisovo Pod Povrchem. Je to snímek těsně na pomezí tří a čtyř hvězd, takže nemám pochyb, že si své zastánce najde. Já byl relativně spokojen. PS. Doporučuji předem nekoukat na trailer, oni vám ti bubáci neutečou a nebudete si pak stěžovat, že jste všechny lekačky viděli předem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)
  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)
  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)

Reklama

Reklama