Reklama

Reklama

Citadel

Trailer 2
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní
Irsko / Velká Británie, 2012, 85 min

Obsahy(1)

Tommy Cowley (Aneurin Barnard) je mladý otec postihnutý chronickou agorafóbiou, odkedy na jeho ženu brutálne zaútočil gang zvrátených a divokých detí. Žije na chátrajúcom predmestí mesta Edelstown, kde sa cíti byť uväznený. Všetko sa ešte zhorší, keď ho začne terorizovať ten istý detský gang, ktorý si podľa všetkého tentoraz vyhliadal jeho malú dcéru. Pomôcť v jeho trápení mu chcú chápajúca sestrička a odpadlícky kňaz, avšak Tommy sa nakoniec rozhodne na vlastnú päsť odhaliť krutú pravdu o maskovaných deťoch. Počas pátrania príde na to, že ak chce premôcť svoj strach, musí sa postaviť démonom vlastnej minulosti a vstúpiť na miesto, ktorého sa bojí najviac v živote. Tou temnou stavbou je opustený panelový dom, známy ako Citadela. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film o nevyužitých lokacích k bydlení, přípravě sušeného mléka pro kojence, kočárku a jeho výdrži v terénu, nepřesné meziměstské lince autobusu, špatných pojistkách a přívodu elekřiny a hlavně product placement Old Spicu, jehož absenci a tudiž "trable" předvádí přerostlý Hobbit po celou stopáž filmu. Jo a pak je to teda horor a děsný thriller, ve kterém hlavní hrdinové prochází kolem slepých dětí a vy se z toho poserete! A vzhledem k tomu, že jednou padne slovo o sociálce, tak je to horor sociální. 10% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Špinavá, sychravá a hutná atmosféra a výborný hlavní představitel. Dvě ingredience smíchané v naprostém souladu, takže si divák ani neuvědomí, že scénář stojí za starou bačkoru. Pro mě obrovské překvapení a Barnard je dalším talentem, který by hravě strčil do kapsy všechny ty hollywoodské hvězdičky, kdyby............80% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Wow, tak táto Citadelka ma chytila ešte omnoho viac, ako som si po podarenom traileri predstavoval. Tá parádna atmosféra špinavých sídlisk je pre horor ako stvorená, a keď sa Briti chytia takéhoto námetu (podobne ako pri peckách Outcast či The Disappeared), moja spokojnosť je pomaly vopred zaručená. Horor je pohlcujúci, napínavý, originálny, psychicky tlačí na diváka od začiatku do konca - a spojiť takého prostredie so zmutovanými deťmi, tak to je presne podľa mojej chuti. Boli tam síce aj hluché miesta, pretože dej sa počas celej prvej hodiny točil len a len okolo vzťahov, pocitov a problémov hlavného hrdinu, takže ku jeho priamej konfrontácii s malými feťákmi nedochádzalo nejako často, ale stále to fungovalo, stále som bol v napätí, stále som netrpezlivo očakával bravúrne vyvrcholenie... a dočkal som sa. Záverečná tretina v baráčiku bola naprosto dokonalá. Okrem toho - výborne nakrútené, skvelá hudba. Jasných 10/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh slabý, predvídateľný a atmosféra tohto kvázi hororového snímku tiež nebola bohviečo. Vo všeobecnosti nemám rád tento námet, navyše v tomto prípade išlo len o akúsi zmätočnú a zle podanú hatlaninu. Na druhú stranu hral tu aspoň Aneurin Barnard, ktorý tu podal celkom slušný výkon. Podpriemer. 40/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UVĚDOM SI STRACH A PŘEKONEJ HO!“...... /// (já bych spíš řekl: ,,Uvědom si píčovinu a nedívej se!“) Tommy v paneláku přišel o manželku, ale aby neremcal, že život není fér, získal dcerku a krásný trauma. Tváří se jak Frodo řízlej Glumem (bez prstenu) a kdybych mohl, tak těm parchantům po 20ti minutách píchnu. Ještě teď nedokážu pochopit, proč mám mít strach o magora, jenž je v reálným světě hrozbou sám sobě a děsit se věcí, který se prostě nemůžou stát! Technicky to prostě nejde! (nejde! nejde! kurva nejde!) Jestli vám ke štěstí chybí ještě třeba bláznivej kněz, tak budete nadšení a pravdolásková holka bude vaší třešničkou na obraze. Uvěřitelnýho (krom toho, že chcu Tommyho zabít) tu není zhola nic. Film o jakýsi verzi nepřízpůsobivejch zombíků je píčovina, píčovina, píčovina, která má jedinej cíl – podpráhově vysílat signál, abych si rozflákal plazmu (ne tu krevní, ale tu v obejváku…). Ale nakonec mám přece jen radost, páč telka přežila. A toho zmrda si najdu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že jako idioti se ve filmu chovaj jen Korejci. 2.) Potřebuju poradit s parchantama v paneláku. 3.) Thx za titule ,,schnecek“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ciaran Foy chtěl Jamese Cosma obsadit do role kněze už při psaní scénáře. (Chatterer)
  • Roli Elsy ztvárnila dvojčata, a to Harry a Arlowe Saundersovi. (Chatterer)

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama