Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej tejto romantickej komédie sa sústreďuje na dvoch stredoškolákov. Prvým z nich je Dave, ktorý túži po dievčati, ktoré nemôže mať, a druhým Aubrey, kreatívne dievča, ktoré chodí s chlapcom, ktorý ju nechápe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

pepo 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostiach občas až skvelé, no v celku to pokrivkáva. Pekná a príjemne citlivá teenagerská indie romantika, v ktorej však nefunguje úplne 100% casting. Vedľajšie postavy sú tam iba aby naplnili žánrové klišé a Dylan O´Brien, ktorý ma v Maze Runnerovi prekvapivo bavil je až príliš drevený. Všetko tak drží na pleciach babská časť páru (hlavná postava z Tomorrowlandu) a robí to tak snaživo a sympaticky až som ten film začal mať rád. Žiadny zázrak to síce nie je, ale poteší. Špičky žánru však ostávajú v nedohľadne. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na tomhle film u mě okamžitě zaujala jedna věc. Dvě hlavní postavy spolu dokáží skvěle komunikovat osobně, když jsou vedle sebe, když si hledí do očí, ale nějak jim to nefunguje přes telefon. Je to tak příjemné, se zase vrátit ze světa chatů, SMS a skypování, do normálního světa lidí. Copak by to takhle nemělo fungovat normálně? Lidé by spolu měli umět mluvit, měli by se umět poslouchat a ne si jen chatovat, psát si něco, co vlastně ani nemyslí tak, jak to zní, anebo to zní jinak, než jak to myslí. Tohle poznávání je na snímku "The First Time" krásné, protože vám díky tomu hrdinové snadno přirostou k srdci. A ano, pořád je to teen komedie. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/the-first-time-2012-70.html ()

Reklama

bobrux 

všechny recenze uživatele

Představte si film pro dorost, kde se nechlastá, neroztírají se tělesné tekutiny po stěnách a více méně ani neklátí vyvinuté spolužačky. No tak teď máte přibližnou představu o The First Time. Problém pouze nastává v tom, že zdejší hezounek je strašná cíťa a jeho vyvolená obrovská naivka a kolem celého aktu toho víc nakecají, než vykonají. Jinak je ale film natočen s citem pro přechody z legračních do emotivnějších fází a v době seznamování přes kompjůtry, kde bez patřičných lajků si ani neškrtnete jde o poměrně dobře vyváženou romantickou komedii. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Po delší době skutečně hodě kvalitní teen-age komedie, která byla dělaná skoro jako přímo pro mě. Nutno říct, že si na tento typ romantických dramato-komedií dosti potrpím a líbí se mi v tomhle ohledu i průměrnější snímky, ovšem tohle bylo opravdu dokonalé. Celý film stojí na víceméně takových těch klasických "puberťáckých" záležitostech, či hláškách nebo situacích, kterými si každý jednou musí projít. Myslím, že jakýkoli dospívající divák plně pochopí co se tu snažím říct... Takové ty momenty, u kterých si naprosto přesně vybavím situaci ze svého života a začnu se tomu smát, takže po scénáristické stránce naprostý originální skvost... Příběh je dosti propletený, ale naprosto přímo úměrný propletenosti dnešních vztahů na středních školách... a herecké výkony? Naprosto úchvatné. Britt Robertson jakožto moje oblíbenkyně naprosto dokonalá. Hodně překvapil doposud (mně) neznámý Dylan O'Brien, jehož skvělý výkon mi trošku připomínal Shiu LaBeouf ve filmu Disturbia. No zkrátka dokonalá teen komedie, se skvělými herci, výborným, originálním scénářem a lehkou vážností na závěr. 100% Více takovýchto filmů! ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nebojím se říci až netypická teen komedie. Možná by filmu prospělo, kdyby se odehrával v nějakém delším časovém rozmezí, protože díky tomu, že děj filmu zahrnuje události pouhých několika dní, na mě vztah hlavních postav a jeho vývoj působil trošičku neuvěřitelně (respektive velmi urychleně). Ale oceňuji, že se film odlišuje od většiny ostatních teen pohádek, ať už svými dialogy, nebo právě nepohádkově-pohádkovým vztahem hlavních postav. Sladké, ale hezky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Aubrey (Britt Robertson) ve filmu je nadaná talentovaná umělkyně při tvorbě koláže a kreslení, ale ve skutečnosti kreslit vůbec neumí. Přiznala, že je v tom hrozná a nemá žádný talent. (ARI50)
  • Během filmové noci, když Aubrey (Britt Robertson) mluví s Davem (Dylan O'Brien) tak mu vypráví, že jejím snem je cestovat. Ale ve skutečnosti v rozhovoru přiznala, že nenávidí cestování a raději je doma. (ARI50)

Reklama

Reklama