Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka cestovateľov uviazla v Chile po veľkom zemetrasení v podzemnom nočnom klube. Cestovatelia si postupne uvedomujú, že ak sa im podarí dostať sa von, bude to iba začiatok hrôzy, ktorú nemusia prežiť. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor rozhodně ne. První polovina snímku je nudnou jízdou po tanečních klubech, kdy se tlachá, nasává a diváka ubíjejí stroboskopy. Pak se země zatřese a film se přehoupne do katastrofického žánru. O mrtvoly není nouze, padající stropy a bortící se stěny rozmačkávají a přibíjejí k zemi nebohé oběti. Krev stříká, řev a vtipná scénka s utrženou rukou. Země se pak zatřese ještě několikrát, pravidelně se ozývá siréna ohlašující tsunami a do toho se rozvalí místní věznice. Hlavní postavy opouštějí postupně filmové plátno jedna za druhou skoleny nehezkou smrtí. Čtvrtou hvězdičku dávám za poslední záběr - potěšil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ta první třetina hororu/thrilleru vůbec nenasvědčuje. Roth tu s dvěma parťáky cestuje, dost nasává a snaží se sbalit nějaký bábovky. Naštěstí je to místy docela prdel. S prvním záchvějem Země jde však veškerá sranda pryč. Všude obrovská panika, v ulicích během chvilky zavládne anarchie a zemětřesení neustává. Když hrdinové začnou padat jako švestky (navíc v dost nečekaném pořadí), musí být divákům jasno: tady není místo pro romantiku nebo happy end. Aftershock neměl vysokej rozpočet (deset míčů), takže působí občas až televizním dojmem, ale tvůrci to vynahrazují jinde. V jeho druhé půlce rychlým spádem, spoustou mrtvých a v závěru malým twistem. Takže jo, příjemná jednohubka. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem několik měsíců Aftershock přehlížel, ale to vlastně proč? Nevěděl jsem co očekávat, oč vlastně půjde a co je to vůbec za žánr. Po půl hodině jsem měl za to, že se dívám na komediální thriller, ale po té půl hodině vše začne. Přijde zemětřesení, pár slušných ač béčkových hororových scén a Aftershock chytne náboj. Potom se až do samého závěru nezastaví a diváka jen a jen překvapuje. Dokonce i nějaké ty zvraty najdeme, hlavní postavy postupně začnou umírat a i když se závěr dal očekávat, tak stejně překvapil a byl takové příjemné završení. Možná nikdy nepochopím proč hodnocení je tak nízké, ale já se od začátku bavil .. 7/10 = 76% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol taký ekvivalent k minuloročnému "The Divide", ktorý mi to vo viacerých chvíľach pripomínalo, ale "Aftershock" sa mi páčil o malý kúsok viac, keďže mi prišiel o niečo živší, rôznorodejší a hlavne sa nebral tak smrteľne vážne. A práve tá odľahčenosť, ktorá celým filmom prestupuje, napriek tomu že sa v ňom dejú vážne / brutálne veci, mi bola sympatická. Ináč to pokladám za taký solídny 3-žáner; prvá tretina je príjemná oddychovka, ktorá hlavne zoznámi s postavami, nasleduje pôsobivá katastrofická časť a tá sa nakoniec preklopí do napínavého záveru, ktorý síce poteší niekoľkými hororovými momentmi, no už to v ňom akosi škrípe čoraz viac. Všetko ale našťastie uzavrie parádny oku lahodiaci záber, ktorý to na úrovni zaklincuje a rozhodne poteší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Eli Roth si oblíbil Lorenzu Izzo. Tarantinův chráněnec pokračuje v prodírání se podřadnými žánry. Milovaný i nenáviděný úchyl znovu tlačí, co to dá, znovu gore snoubí s humorem. Nejprve se dlouze seznamujeme s ne úplně zajímavými postavami, posloucháme vyprázdněné dialogy, koukáme na vrtící se polonahé slečny. Noční Chile nezklame, ale ani nenadchne. Skupinka turistů si užívá hutnou party až do té doby, než ucítí první otřesy půdy. Béčkový Nezvratný osud v jihoamerickém balení nastupuje, můžeme začít tipovat, kdo skončí se zpřelámanými kostmi a vytékajícími vnitřnostmi. Nikde kolem žádní odvážní záchranáři ani hrdinové z lidu, jen jeden pochybný hasič a banda kriminálníků, jejichž věznice nápor otřesů rovněž nevydržela. A kluci holt dlouho nesouložili a dlouho si nehráli s ohněm. Pokud tu chtěl někdo proklepnout temné stránky lidské povahy (aneb v nouzi poznáš (ne)přítele), nadsázka ho vyvede z omylu. Aftershock do katastrofického žánru samozřejmě nepatří, uvidíme jen třesoucí se kameru a několik padajících rekvizit, spíš sledujeme uhozený survival. Jenže ten není ani vtipný ani zapamatovatelně a pořádně ujetý. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Do amerických kín mal isť tento film s prístupnosťou NC-17 (neprístupný do 17 rokov), ale nakoniec ho zostrihali tak, aby spĺňal rating R (do 17 rokov len v sprievode dospelej osoby). (beso74)
  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)
  • Eli Roth snímek produkoval, zahrál si jednu z hlavních rolí a také se podílel na scénáři. (gogos)

Reklama

Reklama