Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi temné atmosferické kriminálky, Zulu je presne pre vás. Téma genocídy je do príbehu votkaná bravúrne nenásilne, postavy sú skvelo prepracované. Vzhľadom na rišenie väčšieho problému než sú "len" vraždy, pôsobí film miestami komerčnejšie (triler o boji proti korporácii) - než SEDEM alebo INSOMNIA, ale ako celok dopĺňa Zulu túto dvojicu dokonalo... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námět i scénář vlastně jen recyklují mnohokrát použité vzorce, které nepřekvapí, navíc vyústění je očekávatelné a při závěrečné scéně účtování s padouchy diváka napadne, že Whitaker si vzpomněl na účinkování Orlanda Blooma v Hobitovi a stejně jako Legolas nelítostně kosil skřety, jeho detektiv nastolí pocit zadostiučinění při potírání zla. Mimochodem, s postavou zahranou Orlandem Bloomem mám problém. Jeho neukázněný policista, ochlasta a děvkař mi není právě sympatický, což by nemuselo být na škodu, kdyby ovšem scénárista a režisér neusilovali o pravý opak a nesnažili se ho vymodelovat jako sympatického rošťáka. Od běžné žánrové produkce, kterou důvěrně známe především z americké výroby, se Zulu liší zasazením do exotického prostředí Jihoafrické republiky a především syrovým zobrazením brutálního násilí. Za sebe musím bohužel přiznat, že ani přítomnost mého oblíbeného Foresta Whitakera to na víc než 3 hvězdičky a 60 % celkového dojmu nevytáhne. Za realistické drama bohužel Zulu považovat nemůžu, na to se až příliš topí v žánrových klišé. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Luxusní komparzista Orlando Bloom cupuje svoje kritiky, včetně mě, v roli detektiva-děvkaře. Hádám ale, že minimálně jednu polovinu role ani nemusel moc hrát. S Forestem k sobě pásnou stejně tak dobře, jak hodně jsou rozdílní, dál bych pochválil ještě styl vyprávění "budu počítat do tří, ale zastřelím tě už na dvojce." Mohlo to být zašmodrchanější, jenže to bych pak zase možná remcal, že kdo se v tom má vyznat, že jo, takže za mě takhle príma. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčné krimi z horúcej južnej Afriky. Film má spád a príbeh je v rámci žánru lepší priemer. Ideálne tempo, zaujímavé vzťahy a dialógy ušité na mieru. Poteší solídna akcia, pár krvavých prestreliek, surová situácia na pláži (najlepšia časť filmu). Dvojka kriminalistov je obsadená trefne. Forest Whitaker je výborný herec a Orlando Bloom tu prekvapivo nie je navoňaný romantický chlapček, ale drsný, špinavý fízel. Pre mňa prekvapenie po všetkých tých jeho sladkých filmových postavách. Hudba mohla byť lepšia, predstavoval by som si niečo na spôsob Miami Vice (2006). Za herecké výkony dvíham hodnotenie smerom nahor - drsná a smutná filmová prehliadka. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byla umlácena pěstí......... Smutný, brutální krimi snímek z Jižní Afriky. Jeden z těch příběhů, kde Forest Whitaker dokázal, že umí hrát. Role mu velmi padla a bral ji vážně. CITÁT - Některé věci se neodpouštějí snadno.......... Když už si divák myslí, že se nemůže stát nic horšího, přijde další rána. Příběh je čím dál více brutálnější a smutnější. Škoda hudebního doprovodu, moc neladil, chtělo to trochu něco jiného, ale to se mi to radí, že? CITÁT - Jdeš pozdě........ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Při závěrečné přestřelce nabíjí Ali Sokhela (Forest Whitaker) do své brokovnice prázdné nábojnice, u kterých je vidět, že jsou na konci otevřené. (JohnSmith)

Reklama

Reklama