Reklama

Reklama

Boží stvoření

  • USA Child of God (více)
Trailer

Child of God je příběhem násilníka a vyvrhele společnosti Lestera Ballarda, jež se odehrává na úpatí Apalačských hor v Tennessee na začátku šedesátých let dvacátého století. Ballard se rozhodl pro zničující život mimo civilizaci a společenské konvence. Přišel o rodiče, bydlení i sebeúctu. Žije v jeskyni a díky krutým zločinům a vlastní degradaci klesl na samotné dno společnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tohle je můj pozemek!!...... Srací scéna na začátku příběhu mě celkem zvedla žaludek a změnila finální hodnocení. Vlastně abych napsal pravdu, čekal jsem nějaký smysluplný western, ale je to jen o buranech. Divný děj, špatný hudební doprovod a nějak mě nevzalo ani herecké obsazení a "umění". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Franco natočil totální psycho. Něco, o čem se bojí leckdo promluvit. A natočil to víceméně dobře, i když je tam plno hluchých a bezvýznamných míst. Každopádně Scott Haze byl jasná volba. Já nevím, jestli ho James viděl už někdy předtím s něčím podobným v tomto filmu, ale hůř ani líp vybrat nemohl. Díky němu je totiž tenhle film hodný zapamatování. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

O čem asi může být ten román? Že i lidský odpad je boží stvoření? Že ho takhle vlastně nestvořil bůh, ale lidé, kteří ho už od dětství nechali žít v zoufalé samotě? Že z okraje společnosti můžeš snadno přepadnout, když ti nikdo nepodá ruku? O čem je ten román nezjistím, protože po shlédnutí filmu ho nemám chuť číst a jen si myslím, že některé předlohy by se neměly zfilmovat. _____ Protože na plátně se odehrává jen samá hrůza a nechutnost, počínaje vykonáním potřeby téměř na kameru a postupně to ještě akceleruje. Jeden pomatený nešťastník a zrůda běhá sám po lese a páchá čím dál větší odpornosti. K čemu takové vyprávění? Herecký výkon nejspíš výborný, protože Scott Haze mi byl opravdu odporný, ale příběh těží jen z jeho zběsilého počínání, jakoby se jím opájel a k tomu už nic jiného nenabídne. SHRNUTÍ: Když si nedokážeš udržet ani plyšové kamarády a mrtvou ženskou, tak jsi fakt divnej. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Takovéto filmy mě hodně lákají a přitahují. Ale ne všechny se mi pak líbí. Třeba tento (připomínající mi český film "Václav") byl pouze o debilovi, který si utíral prdel klackem, šukal mrtvé holky a uměl perfektně střílet. Akorát nevím, kde pořád bral náboje. Celkovou nemohoucnost filmu podkreslují oba poldové. Já nevím, jestli se povinně dívali na Ramba, ale pitomci to byli pořádní. Závěr filmu už byl jen vyústěním celého toho blábolu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tak nevím... 1) Boží 35letý James Franco (zde scénárista, režisér a cameový herec) mrhá svým talentem a charismatem na projekty, které, pravda, znějí zajímavě, ale nějak se mu nedaří je zživotnit. Nebýt vynikajícího Jamesova kamaráda Scotta Hazeho (titulní role), na film by se nedalo ani pohledět. 2) Nejvíce mi vadí, že deklarovaný vývoj božího dítěte, onu "degradaci na samotné dno společnosti" (Cinemax), si musím jenom domýšlet. Knihu jsem nečetl, nicméně ve filmu je Ballard od začátku až do konce pořád jeden a ten samý, nemění se, a jediný vývoj spočívá v tom, že divák očekává nevyhnutelné a jenom se dohaduje, co to bude. 3) No a vůbec nejhorší je, že vskutku nekonvenční počínání hlavní postavy ve mně nevybudilo žádné emoce. Necítím sympatie, odpor ani lítost, všechno kolem milého Ballarda je mi prostě fuk. 4) Malá poznámka k některým komentátorům: Co je to za film, k jehož pochopení musím znát knižní předlohu? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se odehrává v Tennessee, natáčení však probíhalo v Západní Virginii. (Pria)
  • Film je adaptací stejnojmenného románu Cormaca McCarthyho, který prozradil, že postava Lestera Ballarda (Scott Haze) je inspirována skutečnou osobou. (Pria)
  • Zajímavou paralelu vytváří film na konci, kdy hlavní hrdina bojuje bez ruky o život v jeskynním komplexu. Podobný problém řešil režisér James Franco ve filmu 127 hodin (2010), kde hrál zaklíněného horolezce. (markyzgero)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Reklama

Reklama