Reklama

Reklama

Černá kočka

Obsahy(1)

Zvrácené představy Lucia Fulciho se dokonale snoubí s temnou fantazií Edgara Allana Poea. Britský detektiv Gorley a americká novinářka Jill Treversová vyšetřují v malé anglické vesničce sérii záhadných úmrtí, která zprvu vypadají jako pouhé nehody. Do případu je zapleten i tajemný a mystickými silami nadaný profesor Robert Miles, jehož kočka byla na místě všech tragédií. Pouhá náhoda, nebo něco víc...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Strašlivá zabijácká kočka terorizuje malé anglické městečko. A pozor! Kočka ovládá i tajuplnou hypnózu! A její drápy jsou ostré jako břitva! Podivín profesor má také své temné tajemství... Ale je tady sličná fotografka a statný policista! Ti vědí jak si se zapeklitou situací poradit... Ona je to opravdu sranda. Ale to je tak vše. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako námet pre tento filmový snímok talianskemu režisérovi Luciovi Fulcimu poslúžila rovnomenná krátka poviedka, ktorú v deväťnástom storočí napísal známy americký spisovateľ Edgar Allan Poe. Takáto kombinácia určite zaujme každého, kto má rád horrorovú tvorbu. Ja osobne som bol celkom spokojný. Fulci sa nijak zvlášť prísne nedrží pôvodnej literárnej predlohy, ale na jej základe rozohráva svoju vlastnú zmodernizovanú adaptáciu. *** ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Poslední opravdu dobrý film Lucia Fulciho. Jeho typický fetiš na oči je zde sice dohnán do extrému (nekecám, když napíšu, že je tu dobrých 30 detailních záběrů na oči), ale děj dává poměrně smysl, protože se opírá o dobrou povídku E.A.Poea (s jejíž některými motivy úspěšně koketoval i Roger Corman v 60.letech), některé mordy jsou úsměvně naivní a některé naopak solidně zrealizované a na poměry Fulciho filmů je tu opravdu slušná hudba. Co se týče pro Fulciho tak typického násilí, to tu není tak naturalistické a s krví poměrně šetří, ale celé to kočíruje s přehledem spolehlivého řemeslníka. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Mám rád béčkové horory. Ze dvou důvodů: a) pokud je to opravdu špatný béčkový horor, člověk se vydatně pobaví na účet tvůrců, b) béčkové tvůrce někdy napadne tak zvrácený nápad, který navíc díky relativní autorské volnosti můžou převést na plátno, že bych tak šokantní scény v mainstreamových filmech našel jen stěží. Ale u Černé kočky se nic z toho neděje. Ten film není špatný, tvůrcům se nezasmějete. A šokujících scén je tu poskrovnu; za zmínku stojí snad jen hořící paní, co se nám doslova roztéká před očima (přestože je jasně vidět, že jde o figurínu). Nejhorší filmy jsou ty průměrné. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predlohu ktorú napísal Edgar allan Poe som nečítal a teda neviem asi adekvátne zhodnotiť tento film. Na obalu DVD je doslova napísané ako famózne si režisér a spisovateľ sadli. Niečo podobné ako tuto "oficiální text distributora" No ja si to nemyslím gore o ničom, atmosféra žiadna, nesympatický herci , strašná nuda a mnoho vaty. Samo o sebe mačka ktorá škriabe pazúrikmi nevie vyvolať masaker to by sa do toho musel pustiť Sam Raimi alebo Peter Jackson až potom by niekde tiekol prúd krvi.... možno, za mňa nie !!!! tento film je o ničom. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama