Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

Quint 

všechny recenze uživatele

První film z Fulciho tzv. "Gates of Hell" trilogie, v níž se známý italský hororový tvůrce zcela odpoutal od tradičních vypravěčských konvencí a dal čistý průchod svým vizuálním dovednostem a makabrózní poetice. Absence logiky a souvislého děje může řadu diváků odradit, ale některé naopak potěšit. Fulci ji totiž dokáže skvěle využít k navození apokalyptické atmosféry chaosu a rozkladu v prokletém městě, v němž dochází k narušení hranic mezi racionálním a nadpřirozeným světem. Brány pekelné se otevírají, z praskajících zdí se valí kouř a krev, lidé zvracejí vnitřnosti a zombíci se začínají teleportovat po městě. Fulci vás záměrně vrhá do světa, kde nic nedává smysl. Nejabsurdnější je pak úplný závěr, který působí dojmem, jako by z něj někdo vystřihl poslední klíčové sekundy. Ještě absurdnější je ovšem historka, podle níž původně natočený konec nemohl být použit, protože ho střihač ve střižně polil kafem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci se tady bohužel nepředved až zas tak, jak sem čekal. Příběhově to je samozřejmě nuda a herci blbý, ale zajímavý by na tom měly být gore scény, což sice jsou, mimochodem scénka s vrtačkou v hlavě a vyzvracení vynitřností sou fakt libůstky, ale je jich zatraceně málo, což vyústí v to, že se neni prakticky čeho chytit a nudí to. Škoda, docela sem se těšil na nějakou řezničinu ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

HOROR!!! A vše, co k tomu patří. Zombie, hroby, hrobky, hřbitov, červi, kostry, sliz. Dokonalá záhrobní atmosféra! Hudební mág Fabio Frizzi stvořil nezapomenutelný soundtrack. Gianetto De Rossi maskami a gore efekty opět boduje. Remasterovaný obraz je pastva pro oči. Lucio Fulci byl jen JEDEN!! Krásná Catriona MacColl mě vždycky svými pohledy sejme. Tenhle snímek byl už ve své době kultem a kultem se stal také v naší zemi počátkem devadesátých let, kdy běhal na černém trhu na videokazetách s jednohlasým dabingem. A já se ho pokaždé nemůžu nabažit. Miluju to! ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Děsná kravina! Páter Thomas je natočený, pokud se to dá vůbec tak nazvat, jako slátaninu veškerého možného hnusu a nechutností, zato s naprostou absencí děje a logiky. Jediné vysvětlení snad může být jen fakt, že autor scénáře musel být sám duševně vyšinutý a měl by následovat stejnou cestu, jako jeho filmový páter! ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na tomto filme je, že sa tvári ako vážny horor. Fulci nemohol byť pri natáčaní triezvy. Trápny scenár, tak ako aj dialogy (a zopar monológov) nedáva žiadny zmysel. "Herecké výkony" sú lepšie aj v Teletubies. Jediné čo mi zabránilo zaspať pri sledovaní tohto filmu je niekoľko zaujímavých scénok, ktoré Fulci naozaj vie. Scény typu: vracanie vnútorností, alebo vŕtačka v hlave braná kamerou zo vzdialenosti troch centimetrov mi naozaj zostanú v hlave ešte hodnú chvíľu. :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)
  • Jeden deň na pľaci si režisér Fulci našiel vo svojom vaku červy. Bol to žart, ktorého páchateľom bol jeden z hercov. (misterz)

Reklama

Reklama