Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V dětství vyděsilo, v pubertě nebavilo, v dospělosti potěšilo. Páter Thomas je jedním z kultovních hororů, který tu na přelomu osmdesátých a devadesátých let koloval v několikanásobných kopiích a vyděsil tehdy nemálo hororových paniců, kterými jsme v té době byli téměř všichni, někteří nejen hororovými a nejen tehdy, ale to už sem nepatří. Své kouzlo neztrácí ani dnes v době dlouhovlasých duchů, záleží však na tom, zda se dokážete naladit na hrátky se smrtí Lucia Fulciho a umíte patřičně ocenit krásu vrtáku pomalu se nořícího do tváře či se koupat v dešti červů, pokud Vás nejen tohle láká, zvolili jste správně, podobně jako já, a to i přes příběhovou nedostatečnost téhle Fulciho až surrealistické fresky. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z Fulciho trilogie, ale i tak zatraceně dobrý horor. Největší problém jsem tu měl s tím že tu prakticky není hlavní postava/y které by film vedly po mysteriózní zápletce a divnosti se děli kolem jejich linky, jako mu je tomu u dalších dvou filmech. Zde sledujeme různé události v jižanském městě a New Yorku, kdy ke konci se události spojí a tím se utvoří i sestava hlavních postav. V ten moment mě film nejvíce pohltil (posledni půl hodina). I přes to ale mě to bavilo. Atmosféru to mělo výtečnou, několik silných scén taky (vyblití vnitřností, prolézání hrobkou, létající červy), gore peckový. Takže jo, vydařené to je, ale muj problem asi je ten že jsem si tento první film z trilogie pustil jako poslední a jde to cítit. Surrealistická atmosféra tu není tak nosná a ani ta hlavní zápletka, i tak se ale jedná o skvělý film 8/10. ()

Reklama

masw 

všechny recenze uživatele

Fulciho film mi připadá na rok 1980 celkem dobrý proč celkem? V některých scénách mi připadá nelogický a konec odbitý například zničení pátera Thomase vražením tyče do břicha nebo vražda na soustruhu, kde oběti projde vrták čelistí, a ten (aspoň v mé verzi) lebkou neprojde. Ale je opravdu Gore a těžko sehnatelný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V New Yorku počas spirituálnej seanse umiera mladá žena. Tesne pred tým ako skoná, stihne vysloviť niekoľko strašných slov ohľadom útokov nemŕtvych. Po smrti pastora Thomasa, naberajú hrôzostrašné udalosti v meste Dunwich rýchly spád. Zombie prichádzajú. Nebyť gore a celkom obstojných masiek, nebolo by čo pozitívne hodnotiť. Mimoriadnej atmosféry sa nedočkáte. Zo zvedavosti nie najhoršia voľba pre unudený večer. Na "POMO-V" odporúčaný "House by the cemetery" sa to síce nechytalo, ale zas tak debilný mi neprišiel – 50%. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Další VHSková klasika, lemující mé dětství. Kdysi jsem se u toho krčil hrůzou, dnes jen nevěřícně kroutím hlavou. Ty nelogičnosti musí být snad záměrné, jinak si to vysvětlit ani neumím. Proč chlap jednoduše neotevře víko od rakve aby zachránil za živa pohřbenou dívku, a místo toho bere do ruky krumpáč? Proč stačí před zombíkem zavřít oči a ten se záhy vypaří jako pára nad hrncem? Proč rozzuřený otec provrtá hlavu místnímu podivínovi a scénář se k této události již více nevrátí? Proč se musí kněz ze své hrobky brobourat, když má teleportační schopnosti? Ano, úhlavním nepřítelem filmu je opravdu teleportující se zombie kněz. Nejhorší na tom všem je, že i přes vlnu scenáristického balastu, od toho filmu nejde odtrhnout zrak. Lucio Fulci byl mistrem absolutní hororové atmosféry. Podivínský král smrti, kmotr krváků a jeden z popularizátorů takzvaných gore hororů. Na filmy z jeho vrcholného období dnes koukám především kvůli té hutné, takřka hmatatelné atmosféře. Víc vlastně mistr ani nenabízí. Je to málo? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Jeden deň na pľaci si režisér Fulci našiel vo svojom vaku červy. Bol to žart, ktorého páchateľom bol jeden z hercov. (misterz)
  • Všetky nemecké verzie filmu boli zakázané viac ako 20 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama